Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Битка за Калабића (2)

(15-12-2023, 09:21 AM)ватхра Пише:  Британци су декриптовали да је било преговора, али не и о њиховом садржају. Нису декриптовали ништа о сарадњи партизана са Немцима, не због шифре или случајности него просто јер је није било.

А споразуме Лукачевића је декриптовали, као и похвала истом за заједничке акције.

Јел може опис неке заједничке акције Лукачевића и Немаца?
Пошто сигурно нису дешифровани описи заједничке акције Немаца, усташа и партизана против четника (март, април 1942).
Одговори

(23-11-2023, 12:42 AM)Милослав Самарџић Пише:  Купио сам књигу, читам. Горе је него што сам мислио. Они чак тврде да је Боба Станишић издала Милана Калабића. Да је била двострука шпијунка, кажу нешто као Вера Пешић. Двострука - немачко-комунистичка. Да је Милан био лошег карактера, итд, да су му подметнули Бобу, итд.
Онда чак кажу да је истраживач Ратко Лековић нашао нека немачка документа, али да она потврђују да је била шпијунка!
Па онда како "има индиција да је радила и за равногорце"!
Па онда да је "и она имала трагичну судбину", на крају је убијена од Немаца.
А све ово без фусноте/извора (мада су на много уводних страна удавили на тему како су велики научници, а ми остали аматери и свашта нешто).
Не знам шта је овим људима, шта им ово треба. Много се компромитују.
Они овде у основи критикују моју књигу "Истина о Калабићу" и судове који су рехабилитовали Калабића.
Подразумева се да су прочитали моју књигу - наводе и пето издање - а у њој су цитирана немачка документа о Боби Станишић, која наравно није била издајица, већ је ухапшена заједно са Миланом.
Овај случај на много страница разглабају, хвалећи наравно Недића.
Стварно не знам шта да кажем. А треба да напишем критику. Шта да напишем на ово? Тужан

П.С.
Ратко Лековић, који је пронашао немачка документа и дао ми их пре одласка у емиграцију, овим је злоупотребљен и оклеветан. Човек који је разбио пропаганду о Боби и Милану цитира се као неко ко је потврђује, у и то немачким документима! Аман!

Видео сам слике из Књиге,има доста које су узели одавде са форума које сам ја објавио на теми "Најлепше четничке Слике".Наводе ПОГЛЕДЕ као извор...! Јок
Одговори

(15-12-2023, 12:21 PM)Бесеровић Пише:  
(23-11-2023, 12:42 AM)Милослав Самарџић Пише:  Купио сам књигу, читам. Горе је него што сам мислио. Они чак тврде да је Боба Станишић издала Милана Калабића. Да је била двострука шпијунка, кажу нешто као Вера Пешић. Двострука - немачко-комунистичка. Да је Милан био лошег карактера, итд, да су му подметнули Бобу, итд.
Онда чак кажу да је истраживач Ратко Лековић нашао нека немачка документа, али да она потврђују да је била шпијунка!
А све ово без фусноте/извора (мада су на много уводних страна удавили на тему како су велики научници, а ми остали аматери и свашта нешто).
Они овде у основи критикују моју књигу "Истина о Калабићу" и судове који су рехабилитовали Калабића.
Подразумева се да су прочитали моју књигу - наводе и пето издање - а у њој су цитирана немачка документа о Боби Станишић, која наравно није била издајица, већ је ухапшена заједно са Миланом.
Стварно не знам шта да кажем. А треба да напишем критику. Шта да напишем на ово? Тужан

П.С.
Ратко Лековић, који је пронашао немачка документа и дао ми их пре одласка у емиграцију, овим је злоупотребљен и оклеветан. Човек који је разбио пропаганду о Боби и Милану цитира се као неко ко је потврђује, у и то немачким документима! Аман!

Видео сам слике из Књиге,има доста које су узели одавде са форума које сам ја објавио на теми "Најлепше четничке Слике".Наводе ПОГЛЕДЕ као извор...! Јок

Ако имате ауторска права над фотографијама,тужите их,можете лепе паре наплатити.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ватра,

Молио бих тачан извор за :

1. Да је Лукачевић доказани ( коме) колаборациониста
2. Да је Ултра ухватила немачку похвалу Лукачевићу или да је Лукачевић уопште учествовао под немачком командом
3. Да постоје декрипти о преговорима високих Титових представника са Немцима током марта 1943.
Одговори

Шико,
Из главе пошто не планирам да скоро седам за комп.

Све наведено спомиње Крипс односно Брешо и код њега имаш изворе у енднотама. Ако ниси набавио књигу већ читаш за Знака мораћеш да ме сачекаш.
Одговори

(15-12-2023, 03:26 PM)Mekenzi Пише:  

П.С.

Ако имате ауторска права над фотографијама,тужите их,можете лепе паре наплатити.
Доста компликована прича с тим ауторским правима. 
Аутор је физичко лице које је створило ауторско дело значи фотограф, а ауторско дело је оригинална духовна творевина аутора (у шта посебно спадају фотографије)
По члану 102 Закона о ауторским и сродним правима имовинска права аутора трају за живота аутора и 70 година после његове смрти.
Да би неко могао да објављује фотографије на сајту или негде другде морао је да са аутором закључи уговор или да му овај бар да одобрење за објављивање, значи то што је неко купио фотографију нпр на  и беју, или му је дао неко од преживелих учесника неког догађаја, још увек не даје за право да неко објављује те фотографије.
Недавно је био један случај где је суд у Београду досудио да човек који је само поделио фотографију на иста сторију, мора да плати аутору накнаду за подељену објаву.
Одговори

(15-12-2023, 05:18 PM)ватхра Пише:  Шико,
Из главе пошто не планирам да скоро седам за комп.

Све наведено спомиње Крипс односно Брешо и код њега имаш изворе у енднотама. Ако ниси набавио књигу већ читаш за Знака мораћеш да ме сачекаш.

Писао сам критику Крипсовог рада летос па знам добро шта тамо има а шта нема. 
https://www.pogledi.rs/blecli-park-cerci...27825.html

Ово што те питам - нема! Значи , лупио си.
Ти проверавај ако не верујеш-
П.С. совјетске Кртице у каиру и другде су имале своју улогу (неспорну) иако можда не пресудну у целој  промени британске политике. Не треба то одбацивати олако.
Одговори

(15-12-2023, 09:43 AM)Николај Пише:  
(15-12-2023, 09:21 AM)ватхра Пише:  Британци су декриптовали да је било преговора, али не и о њиховом садржају. Нису декриптовали ништа о сарадњи партизана са Немцима, не због шифре или случајности него просто јер је није било.

А споразуме Лукачевића је декриптовали, као и похвала истом за заједничке акције.

А јесу декриптовали шта су им нудили? Специјално оно да ће да се боре и против Енглеза ако се искрцају?

Такође, јесу декриптовали да је Лукачевић ослободио Пријепоље од Немаца два месеца пре тог "споразума"( мада нису ни морали, Бејли је био ту)?
Ма није декриптовано ништа у вези "Мартовских преговора", лупа Ватра. 

Јесте декриптовано да су четници освојили Пријепоље ( али није јављено врху, нити ишта скоро из тог периода)
Одговори

(15-12-2023, 09:23 AM)ватхра Пише:  
(14-12-2023, 11:37 PM)Mitic Пише:  Намерно сам поставио овај део документа са овим последњим пасусом где су Немци скапирали да четници користе Италијане против њих самих.

То је гдин Милослав говорио раније, да Дража користи једне непријатеље против других.

Ово је баш добар пример значаја декриптовања.
Ако непријатељ открије твоју тајну стратегију, онда је тешко да ће она успети.

Нисте потпуно у праву ни један ни други. 
Четници јесу много полагали на ту стратегију и јесу се Италијани окренули против Немаца (бар против њихових интереса и метода). Немци су мислили да четници јесу доста успешни у томе. 
Стратегија није потпуно успела зато што су и Италијани знали за њу али су се правили глупи јер им је то одговарало. Уз то, они су се окретали четницима и против Немаца само онда и само онолико колико им је требало у том тренутку.
Одговори

(15-12-2023, 06:35 PM)Chicot Пише:  
(15-12-2023, 09:43 AM)Николај Пише:  

А јесу декриптовали шта су им нудили? Специјално оно да ће да се боре и против Енглеза ако се искрцају?

Такође, јесу декриптовали да је Лукачевић ослободио Пријепоље од Немаца два месеца пре тог "споразума"( мада нису ни морали, Бејли је био ту)?
Ма није декриптовано ништа у вези "Мартовских преговора", лупа Ватра. 

Јесте декриптовано да су четници освојили Пријепоље ( али није јављено врху, нити ишта скоро из тог периода)

Наравно.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(15-12-2023, 06:35 PM)Chicot Пише:  Ма није декриптовано ништа у вези "Мартовских преговора", лупа Ватра. 

Страна 252:
Цитат:"In fact, during March the Germans did not advance against the Partisans or attempt any action against the Chetniks. Many years later, it became clear that there had been a ceasefire between the Germans and the Partisans, initially for the exchange of prisoners, but also because the Partisans were negotiating with the Germans for recognition as combatants, and for possible joint action against the Chetniks. Hitler put an end to the negotiations. Two Abwehr decrypts had, however, revealed that one of their agents, a German who reported as Dr Baux, was in negotiation with the Partisans, although it was not clear what the negotiations were about.
За агентра Др Баукса сматра да је то био Ханс От, који је учествовао у преговорима.

----

На страни 262 се спомиње Лукачевићев споразум.
Који је дат у његовом докторату:
Цитат:1. Cessation of hostilities in the area Bajina Basta - Drina river -Tara river - Bijelopolje -Rozaj - Kos Mitrovica - Ibar river Kraljevo - Uzice. Agreement covers German armed forces and police,Bulgarian Armed forces and Serbian auxiliaries on the one hand and all Cetnik forces in the above area on the other.
2. Cessation of hostilities to be the preliminary to joint action against the communists.

3. Joint propaganda warfare against the communists.

4. No foreigners to operate in Lukacevic area.

5. The German Army cedes certain operational areas to the Cetniks for independent action.

6. Incorporation of Cetnik formations under German command during joint operations on a large scale.
7. No attacks on or by Mohammedans.

8. Liaison staffs to be exchanged.

9. Germans to deliver war material.
10. Agreement to be kept strictly secret.60
Са посебним освртом на тачку 6.

-----

Цитат:Писао сам критику Крипсовог рада летос па знам добро шта тамо има а шта нема. 
Знаш већ како се каже у оваквој ситуацији...
Одговори

(15-12-2023, 03:26 PM)Mekenzi Пише:  

П.С.

Ако прекопавање интернета има везе са Ауторским правима онда итекако имам ауторска права!само што то законом није регулисано као и све остало,на пример не постоји закон о ратним војним инвалидима!Све те слике које сам нашао на интернету,нико неби од вас ни ведео никад,и сад се поставља питање да ли сам ја Аутор!
Одговори

(15-12-2023, 09:57 PM)ватхра Пише:  
(15-12-2023, 06:35 PM)Chicot Пише:  Ма није декриптовано ништа у вези "Мартовских преговора", лупа Ватра. 

Страна 252:
Цитат:"In fact, during March the Germans did not advance against the Partisans or attempt any action against the Chetniks. Many years later, it became clear that there had been a ceasefire between the Germans and the Partisans, initially for the exchange of prisoners, but also because the Partisans were negotiating with the Germans for recognition as combatants, and for possible joint action against the Chetniks. Hitler put an end to the negotiations. Two Abwehr decrypts had, however, revealed that one of their agents, a German who reported as Dr Baux, was in negotiation with the Partisans, although it was not clear what the negotiations were about.
За агентра Др Баукса сматра да је то био Ханс От, који је учествовао у преговорима.

----

На страни 262 се спомиње Лукачевићев споразум.
Који је дат у његовом докторату:
Цитат:1. Cessation of hostilities in the area Bajina Basta - Drina river -Tara river - Bijelopolje -Rozaj - Kos Mitrovica - Ibar river Kraljevo - Uzice. Agreement covers German armed forces and police,Bulgarian Armed forces and Serbian auxiliaries on the one hand and all Cetnik forces in the above area on the other.
2. Cessation of hostilities to be the preliminary to joint action against the communists.

3. Joint propaganda warfare against the communists.

4. No foreigners to operate in Lukacevic area.

5. The German Army cedes certain operational areas to the Cetniks for independent action.

6. Incorporation of Cetnik formations under German command during joint operations on a large scale.
7. No attacks on or by Mohammedans.

8. Liaison staffs to be exchanged.

9. Germans to deliver war material.
10. Agreement to be kept strictly secret.60
Са посебним освртом на тачку 6.

-----

Цитат:Писао сам критику Крипсовог рада летос па знам добро шта тамо има а шта нема. 
Знаш већ како се каже у оваквој ситуацији...
Мајсторе, 
То нису одговори на моја питања. Иди и врати се горе у види шта је тражено. 

1. Ко каже да је Лукачевић доказани колаборатор и на основу чега ( ово са уговором није, а и нисам рекао да код Крипса не помиње уговор, него његова наводна похвала и учествовање под немачком командом)
2. Ја напоменух абвер и Др.Баукса и рекох да то нема везе ни просторно ни временски са датумима догађаја на високом нивоу у Вакуфу и Загребу.

Ај ти поново прочитај шта ти тражим и нађи благо мени..

А до тада мање курчења јер ни немаш неког основа за то..
Одговори

Похвала Лукачевићу за акције око Вишеграда децембра 1943. се дискутује у документу NARA/T313/488
Морам да погледам да ли је декриптована, у глави ми стоји да јесте.

Ако то, уз споразум да ће да се ангажује под немачком командом теби није довољно - Британцима је свакако био довољан и сам споразум да га сматрају за колаборационисту.

Везано за Ота, његово ангажовање јесте било у склопу Мартовских преговора.
А како сам написао - Британци су знали да је дошло до преговора, али не и о њиховом садржају. Сам си допунио да се односи на Загреб и делегације што никад није речено.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним