14-01-2014, 11:49 PM
Разјаснио ми је само да ниси обавезан да узимаш кредитe.
(15-01-2014, 11:15 AM)Свевлад Пише: Ја не видим нити сам чуо да те на западу ико ишта тера. А да постоји дужничко ропство, постоји. Постојало је и у старој Грчкој, да не постоји у Америци. Хвала Богу па је паметном и свесном човеку савршено јасно како може да упадне у такво ропство, и нормално да се неће играти са таквим стварима.
(15-01-2014, 05:16 PM)Свевлад Пише: Знам многе који плаћају, и гле чуда, ни један се не жали, нити му пада на памет да се врне у Србију, да плаћа Српским кириџијама, јер им очигледно остаје далеко више новца у џепу него након плаћања Српске кирије...
Цитат:Ја никад нисам ни изашао из ове земље, ако не рачунамо ЦГ, која је сада друга држава. И није ми до новца, али ето, никад нисам имао тих могућности.
Ал' зато као што рекох, имам доста рођака и пријатеља у "демократијама" како их ти зовеш, иако је то врло широк и неодређен појам, јер нису кирије свуда ни приближно исте. И знам да у оном развијенијем делу Европских демократија СВИ месечни трошкови, укључујући кирију за стан на периферији не износе преко 1000-1200 евра. А плате нису испод 1500 евра, и то је неки минимум минимума. Да не причам колике су плате за иоле квалификованији посао, или бонуси за рад викендом и празницима? Или можда две плате, ако живиш и ствараш, рецимо са лепшом половином? Па да упоредимо то са нашом ситуацијом, минималном платом, од рецимо 300 евра (иако код Кинеза, и многих других Срба газдића рецимо није више од 100), где кирија са рачунима није испод 150-200 евра, и где је храна на месечном нивоу бар још 150-200?
Да, у Либије све имали Џабе, али нису хтели да живе у диктаторском систему, и то ти је. Мени то говори више о природи тих тоталитарних система, него о природи демократије.
(08-01-2014, 02:54 PM)Србин Пише: Е овако се у нормалним државама слави рођендан вође и председника