Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 1.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Е ово је била држава!!!

Разјаснио ми је само да ниси обавезан да узимаш кредитe.
Одговори

Е одличан си ако ти је само то доказао, поука је да те натерају у дужничко ропство

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Ја не видим нити сам чуо да те на западу ико ишта тера. А да постоји дужничко ропство, постоји. Постојало је и у старој Грчкој, да не постоји у Америци. Хвала Богу па је паметном и свесном човеку савршено јасно како може да упадне у такво ропство, и нормално да се неће играти са таквим стварима.
Одговори

(15-01-2014, 11:15 AM)Свевлад Пише:  Ја не видим нити сам чуо да те на западу ико ишта тера. А да постоји дужничко ропство, постоји. Постојало је и у старој Грчкој, да не постоји у Америци. Хвала Богу па је паметном и свесном човеку савршено јасно како може да упадне у такво ропство, и нормално да се неће играти са таквим стварима.

А знаш ли ти колико кошта кирија у демокрације?
Јес плаћо некада западном кириџији кирије?
(вероватно ки у социјализам...)

За почетак... Смарање бре

Да бидемо у теме.
Либија је ЧУДО. Имали све џабе и убише Гадафија...
...
Демократија је ЧУДО од дроге... Пилот
Одговори

Знам многе који плаћају, и гле чуда, ни један се не жали, нити му пада на памет да се врне у Србију, да плаћа Српским кириџијама, јер им очигледно остаје далеко више новца у џепу него након плаћања Српске кирије...
Одговори

(15-01-2014, 05:16 PM)Свевлад Пише:  Знам многе који плаћају, и гле чуда, ни један се не жали, нити му пада на памет да се врне у Србију, да плаћа Српским кириџијама, јер им очигледно остаје далеко више новца у џепу него након плаћања Српске кирије...

Ето видиш Свевладе, коме је до новца, нека иђе у демокрације, или се овЂе бави политиком.

И како да у демократије нема новца, кад има пуно овца, које гласају за у овчјој кожи вукце, који из комунизма, у демократију шаљу новца... Тужан

Него пусти "пуно познајем", јес Ти (Ви) плаћо кириџије у демократијама?

Ето видиш шта је демократија, у Либије све имали Џабе, али решили да немају и да поклоне демократијама свој новац и нафту?

Или Ирак и Садам. Била диктатура, један диктира, а сви турају новац у своје џепе (имало ки репе...).
А сад оно нешто преживелих, прежива (једе језика, без клеба...) гледајући како им демократе цевима, цистернама и танкерима вуку нафту у енглеску, САД и француску.

Мене та демократија личи на разбојнике?
Али очигледно нисам довољно идеолошки и матерјално поткован од демократије...

Поента:
Немораш ићи у демокрације, а да би био демократа!
Демократа је универзална особина, свуда даје паре изобила!
Пилот

И да енглески кириџија је наспрам Српског културан човек. Српски се тресе дал ће добије кирије, а енглески не - зна да хоће.
Елеганција...
Одговори

Ја никад нисам ни изашао из ове земље, ако не рачунамо ЦГ, која је сада друга држава. И није ми до новца, али ето, никад нисам имао тих могућности.

Ал' зато као што рекох, имам доста рођака и пријатеља у "демократијама" како их ти зовеш, иако је то врло широк и неодређен појам, јер нису кирије свуда ни приближно исте. И знам да у оном развијенијем делу Европских демократија СВИ месечни трошкови, укључујући кирију за стан на периферији не износе преко 1000-1200 евра. А плате нису испод 1500 евра, и то је неки минимум минимума. Да не причам колике су плате за иоле квалификованији посао, или бонуси за рад викендом и празницима? Или можда две плате, ако живиш и ствараш, рецимо са лепшом половином? Па да упоредимо то са нашом ситуацијом, минималном платом, од рецимо 300 евра (иако код Кинеза, и многих других Срба газдића рецимо није више од 100), где кирија са рачунима није испод 150-200 евра, и где је храна на месечном нивоу бар још 150-200?

Да, у Либије све имали Џабе, али нису хтели да живе у диктаторском систему, и то ти је. Мени то говори више о природи тих тоталитарних система, него о природи демократије.
Одговори

Цитат:Ја никад нисам ни изашао из ове земље, ако не рачунамо ЦГ, која је сада друга држава. И није ми до новца, али ето, никад нисам имао тих могућности.

Ал' зато као што рекох, имам доста рођака и пријатеља у "демократијама" како их ти зовеш, иако је то врло широк и неодређен појам, јер нису кирије свуда ни приближно исте. И знам да у оном развијенијем делу Европских демократија СВИ месечни трошкови, укључујући кирију за стан на периферији не износе преко 1000-1200 евра. А плате нису испод 1500 евра, и то је неки минимум минимума. Да не причам колике су плате за иоле квалификованији посао, или бонуси за рад викендом и празницима? Или можда две плате, ако живиш и ствараш, рецимо са лепшом половином? Па да упоредимо то са нашом ситуацијом, минималном платом, од рецимо 300 евра (иако код Кинеза, и многих других Срба газдића рецимо није више од 100), где кирија са рачунима није испод 150-200 евра, и где је храна на месечном нивоу бар још 150-200?

Да, у Либије све имали Џабе, али нису хтели да живе у диктаторском систему, и то ти је. Мени то говори више о природи тих тоталитарних система, него о природи демократије.

Јасам за разлику од тебе био на Западу, нисам био само у САД и оно што сам приметио је да се људи не друже осим викендом и празницима, нема тамо у 11 увече да чујеш музику из кафане, нема играња домина и бистрења политике у зачађеним биртијама укратко НЕМА ДУШЕ, јебо ти плату од 2 000 евра, кад ја прођем кроз моје село па запјевам ојкана и добијем само осмехе кроз прозоре кућа а неће пандур да ми скаче за леђа што кршим ред и мир е то је лепота. А што се тиче демократије најбоље је рекао Књаз Милош, кад су га његови главари питали да добију функције или тачније бивше турске пашалуке на управљање он им рече: Куш марво бавите се козама ко и досад, мене једног народ може да носи на грбачи а да носи вас све а па то би било мало много

Одговори

Па ништа онда, ти плачи за Слободаном...
Одговори

(15-01-2014, 11:34 PM)Свевлад Пише:  Па ништа онда, ти плачи за Слободаном...

Само, за Српским Јунацима се не плаче.

Smile
Одговори

Тако је Лепи Боро, али ја нисам издржао заплакао сам се када га џукеле хашке убише.

Почивај у миру Председниче

Одговори

(08-01-2014, 02:54 PM)Србин Пише:  Е овако се у нормалним државама слави рођендан вође и председника

'Де нађе овог евнуха, масљеманског перигуза, какав певач такав и опевани....ха, ха, ха....чоооовече....КидањеКидањеКидање

Ова је боља:

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Да, какав демократија, гле комунистичке земље све развијеније од Запада, а да не причам о науци.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(15-01-2014, 11:44 PM)Лепи Бора Пише:  
(15-01-2014, 11:34 PM)Свевлад Пише:  Па ништа онда, ти плачи за Слободаном...

Само, за Српским Јунацима се не плаче.

Smile

Добри су ти јунаци што су 30 година служили Титу и партији... Blush

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним