(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: Громовниче причај ти шта хоћеш, да комунисти нису били сложни и јаки никада не би дошли на власт, ако си инфалтилан ни уз помоћ Господа Бога нећеш доћи на власт
Мислиш не би дошли на власт ако није држава у рату, и сва војска на фронту, или пак ако нису помогнути Енглеском артиљеријом и авионима (у нашем случају), или Немачким новцем, помоћи и превозом (у Руском случају)?
(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: Е људино моја, у мом детињству су и мој отац и деда били запослени, па сваку другу ноћ у кафану из кафане на посо после посла спавање и тако у круг. А иначе много су мекани ти западњаци, пословни сарадници мог оца кад год дођу овде кажу да не могу да верују како су у оваквој кризи кафане пуне то ти се зове ДУХ НАРОДА, они кад им мала криза удари тресу се, мој отац им лепо рече: "Од кад сам се ја родио 1953. године овде је била криза само се тад звала стабилизација, и нама је то нормално стање". Да су они имали санкције као ми деведесетих поцркали би. Још нешто чисто да се зна и у Риму сам на сред центра ставио прст у уво и отпево једну нашку крајишку, З`ИНАТ
Па зато смо и пропали човече, како ти није јасно, баш због тог недомаћинског односа, забушавања, избегавања, крадуцкања, алкохолисања на послу које нико није санкционисао јер је све било "народно", па и предузећа, па ти је плата била иста радио трудио се, не трудио, радио, не радио. Док су неки други народи вредно радили, ми смо се зајебавали. После нам други крив што смо пропали, ма није него. Видим запад пропаде, Немачке на крају ДСР није ни било, мушкарце си морао лампом на улици да тражиш, па где су данас? Не би их ни било данас да су 40 година радили и понашали се тако к'о ми.
Ако не верујеш, да ти дамо једну њиву да обрађујеш, па сваку другу ноћ да идеш у кафану из кафане на њиву, и да дамо једном који осим што дању ради, ноћу спава, па да видимо ко ће више земље да обради, и где ће ко да буде за једну годину? А камоли за 5, или недај Боже 40.
То су бре просте ствари, да простије не могу бити.
(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: Он није окрену ћурак, Председник се борио за унапређење комунизма у СР Србији и за њено водеће место у оквиру СФРЈ и остао је веран томе.
Тачно тако, борио се за унапређење БРОЗОВОГ КОМУНИЗМА у Србији, пошто другог није ни било, нити је било дозвољено ишта друго. 30 година се човек борио за Титов антиСрпски систем и ти кажеш да није окренуо ћурак кад је Тито умро?
(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: То су људи поштено зарађивали и то је најбољи систем на свету за напредовање у оквиру једне партије, прво си председник месне заједнице па општински одборник па заменик председника општине па председник а не ко ово данас имам факултет имам везе и паре па одма на место потпредседника странке.
Шта су то поштено зарађивали? Којим су се то послом бавили? Колико су зноја пролили у свом раду? Шетали се около у свиленим оделцима, глумили послушнике и спроводили директиве "одозго". Па кад Србин запева патриотску, ти спроведи директиву полицији да му се поломе ребра. Привилегије све су ту, једеш за џабе, летујеш са породицом у најбољим местима. Ма поштено, нема шта...
Ово данас уопште није предмет поређења.
(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: Није било сјајно али је било 10 пута боље, моја породица је нажалост била опозициона, али брате изађеш на улицу продај бензин, цигаре, разноразна кола из иностранства.....
И мислиш да је пословање у сивој економији одрживи модел економског развоја на дуге стазе?
(17-01-2014, 04:03 PM)Србин Пише: Прихватите већ једном да сте добили демократију по мери "западних савезника" и уживајте у њој.
Ја то никад нисам ни оспорио, али увек ћу бити за аутентичну демократију, демократију по Српској мери, него за било који систем који нам је утеран силом.