Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 1.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Е ово је била држава!!!

Цитат:Мислиш не би дошли на власт ако није држава у рату, и сва војска на фронту, или пак ако нису помогнути Енглеском артиљеријом и авионима (у нашем случају), или Немачким новцем, помоћи и превозом (у Руском случају)?

Све је то тачно, али морали су и сами да се потруде, за разлику од Краља који је седео у Лондону и чекао да други ратују за њега.

Цитат:Па зато смо и пропали човече, како ти није јасно, баш због тог недомаћинског односа, забушавања, избегавања, крадуцкања, алкохолисања на послу које нико није санкционисао јер је све било "народно", па и предузећа, па ти је плата била иста радио трудио се, не трудио, радио, не радио. Док су неки други народи вредно радили, ми смо се зајебавали. После нам други крив што смо пропали, ма није него. Видим запад пропаде, Немачке на крају ДСР није ни било, мушкарце си морао лампом на улици да тражиш, па где су данас? Не би их ни било данас да су 40 година радили и понашали се тако к'о ми.

Ако не верујеш, да ти дамо једну њиву да обрађујеш, па сваку другу ноћ да идеш у кафану из кафане на њиву, и да дамо једном који осим што дању ради, ноћу спава, па да видимо ко ће више земље да обради, и где ће ко да буде за једну годину? А камоли за 5, или недај Боже 40.

То су бре просте ствари, да простије не могу бити.

Причаш глупости, у то време је био највећи процват државе на економском плану, тада је све било наше, сада је све страно, све је продато, плате су мање........

Цитат:Тачно тако, борио се за унапређење БРОЗОВОГ КОМУНИЗМА у Србији, пошто другог није ни било, нити је било дозвољено ишта друго. 30 година се човек борио за Титов антиСрпски систем и ти кажеш да није окренуо ћурак кад је Тито умро?

Опет лупаш глупости, Слоба никад није био такав, он се борио за идеју комунизма и за Србију као такву а не за СФРЈ, у СКЈ си имао 5 струја које су Титу радиле о глави.

Цитат:Шта су то поштено зарађивали? Којим су се то послом бавили? Колико су зноја пролили у свом раду? Шетали се около у свиленим оделцима, глумили послушнике и спроводили директиве "одозго". Па кад Србин запева патриотску, ти спроведи директиву полицији да му се поломе ребра. Привилегије све су ту, једеш за џабе, летујеш са породицом у најбољим местима. Ма поштено, нема шта...

Ово данас уопште није предмет поређења.

Мор неко да се бави и политиком у земљи, знаш ли колико је морао да учи и чита један члан ЦК

Цитат:И мислиш да је пословање у сивој економији одрживи модел економског развоја на дуге стазе?

Мислим да је то начин да се преживи, у то време ниједну фирму нисмо продали, направили смо 24 км ауто-пута а од тада 12, обновили смо све мостове, а од тада смо изградили само један, а све фирме смо продали.

Цитат:Ја то никад нисам ни оспорио, али увек ћу бити за аутентичну демократију, демократију по Српској мери, него за било који систем који нам је утеран силом.

У аутентичној демократији су право гласа имали само богаташи и јаки појединци из средњег сталеша а постојало је робовласништво, јако лепа залагања имаш, за мене је демократија највећа превара човечанства

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Хајде нам 6та Личка....лепо нам објасни шта препоручћујеш!

Којих систем ти нудиш?
Одговори

Цитат:Хајде нам 6та Личка....лепо нам објасни шта препоручћујеш!

Којих систем ти нудиш?

Систем сличан Национал-Социјализму, никако не хитлеризму, у ком ће пити један вођа једна партија, која ће на првом месту истицати културно наслеђе Срба и ставити као јасан циљ стварање Велике Србије на линији карлобаг-огулин-карловац-вировитица, цела БиХ, цела ЦГ, цела Македонија и део северне Албаније око Скадра, забранио би додатан прилив имиграната у земљу, нећу да ми Србија личи на Турску или на Африку нека иду код себе у државу па нек тамо траже права, забранио би мешање Срба са арапкињама и црнкињама, а у унутрашњој политици би владао облик социјализма у којем би сва велика и већа средња предузећа морала да припадају држави а мања средња и мала појединцима, али пошто тога до сада није било у Србији комунизам је 10 пута бољи од демократије и капитализма

Одговори

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  Све је то тачно, али морали су и сами да се потруде, за разлику од Краља који је седео у Лондону и чекао да други ратују за њега.

Не оправдавам ни његове поступке, али он је био малолетан, врло млад остао без оца, и васпитаван под врло дискутабилним намерама.

А с друге стране све се плашим да је Броз лично јурио са пушком на непријатеља, и да други нису уопште ратовали за њега. Имаш оно сведочанство од његових најближих сарадника како се усро се на Дрвару, није могао да се помери...

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  Причаш глупости, у то време је био највећи процват државе на економском плану, тада је све било наше, сада је све страно, све је продато, плате су мање........

Ма иди што смо процветали, правили фићу и стојадина, док је шваба правио ауди и бмв. Цветање у пичку материну. Док су нам гурали доларе у дупе, дотле нам је и економија трајала, шта би оно крајем осамдесетих, како се уруши та силна економија која је цветала?

Народ покраден, отимачина извршена, целокупан сведен на неку осредњу социјалу, и ћути и седи ту, реци да систем не ваља, и одмах идеш у затвор... то је укратко био тај "процват".

Све је било наше, кажеш? Како то, тако што ја дођем и отмем од тебе оно што су твоји преци стварали генерацијама, тебе у ћорку на 20 година, а мог партијског пријатеља - неписменог чобанина да управља твојим имањем/фабриком? И све "наше", ал' само чобани могу да управљају? Што није могао обичан радник да управља фабриком, ако је "све наше"? Што не може онај чији су преци то стварали, ако је "све наше", него њему затвор, а предратним пробисветима фабрика?

А то што су плате тад биле веће, то једино можеш да захвалиш западним демократијама које су нас кредитирале да пегламо сопствене глупости, лоповлук, нерад и неодговорност...

Ко ли ти је напунио главу тим комунистичким срањима?

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  Опет лупаш глупости, Слоба никад није био такав, он се борио за идеју комунизма и за Србију као такву а не за СФРЈ, у СКЈ си имао 5 струја које су Титу радиле о глави.

Ма да, њега је као секретара општине Стари Град у Београду много неко нешто питао, шта ће да прича, за шта ће да се бори и за шта ће у комитету да гласа... и све се плашим да су све те струје заједно нешто Србима олакшале положај у СФРЈ, док није Тито умро...

Ти очигледно не знаш шта је комунизам, како функционише, и како у старту сече сваки облик самовоље, који скреће са задате партијске линије.

Још испадоше функционери КПЈ борци за Српство хихихи

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  Мор неко да се бави и политиком у земљи, знаш ли колико је морао да учи и чита један члан ЦК

Шта, Марксизам и Лењинизам? хихихи

Ма све били учењаци у пизду материну, не знам само ко им је пренео знање кад су све учене људе побили и протерали.

Тачно, мора неко, па што не би Слоба, млад, здрав, прав, спреман за дупеувлакање тадашњим комунистичким кадровима, за спровођење њихових директива и настављање антиСрпског система, насталог на злочину над Српским народом. Што би ишао против система, кад је боље и лакше грабити положај, власт, привилегије...

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  Мислим да је то начин да се преживи, у то време ниједну фирму нисмо продали, направили смо 24 км ауто-пута а од тада 12, обновили смо све мостове, а од тада смо изградили само један, а све фирме смо продали.

Па да, купи буре воду, док мајстори оду. Нормално да нисмо кад нико није хтео ни да их купи док је Слоба на власти, ал' су зато правиле ненормалан минус у пословању, малтене ни једна није била у плусу, ал' се зато крало на све стране.

И не видим чему константно поређење "како је било за време комунизма" са тим "како је данас", посебно имајући у виду да је данашње стање умногоме последица онога што се збивало у прошлости.

Ако ћемо нешто да поредимо, онда ваљда поредимо СФРЈ са осталим државама тог времена, на пример са комунизмима који нису финансирани споља, као што су Пољска, Чехословачка, Бугарска, Румунија или са демократијама као што су Немачка, Француска, Аустрија, Грчка. Оваквим, далеко исправнијим поређењем постаје мнооооого јасније који је систем бољи од којег, и колико пута.

(17-01-2014, 05:44 PM)Србин Пише:  У аутентичној демократији су право гласа имали само богаташи и јаки појединци из средњег сталеша а постојало је робовласништво, јако лепа залагања имаш, за мене је демократија највећа превара човечанства

Па не чуди ме, пошто за пропали комунизам тврдиш да је бољи од капитализма...

(17-01-2014, 06:10 PM)Србин Пише:  
Цитат:Хајде нам 6та Личка....лепо нам објасни шта препоручћујеш!

Којих систем ти нудиш?

Систем сличан Национал-Социјализму, никако не хитлеризму, у ком ће пити један вођа једна партија, која ће на првом месту истицати културно наслеђе Срба и ставити као јасан циљ стварање Велике Србије на линији карлобаг-огулин-карловац-вировитица, цела БиХ, цела ЦГ, цела Македонија и део северне Албаније око Скадра, забранио би додатан прилив имиграната у земљу, нећу да ми Србија личи на Турску или на Африку нека иду код себе у државу па нек тамо траже права, забранио би мешање Срба са арапкињама и црнкињама, а у унутрашњој политици би владао облик социјализма у којем би сва велика и већа средња предузећа морала да припадају држави а мања средња и мала појединцима, али пошто тога до сада није било у Србији комунизам је 10 пута бољи од демократије и капитализма

Шта је ту слично Национал-Социјализму, мајке ти? Ја колико знам у НС Немачкој владало је приватно власништво, и у великим предузећима, Порше, Месершмит, Круп, АГ Фарбен, све су то биле приватне фирме, а с друге стране и у Уганди је био један вођа и једна партија, па што не рече систем сличан Угандском за време Иди Амина? 5+5

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

Па СОЦИЈАЛИЗАМ из своје концепције је видео геноцид као инструмант своје политике....

Значи рекламиралих ГЕНОЦИД!

Што је још горе ти иделогисти су виделих Србе као смеће....

А што је још горе твз СОЦИЈАЛИСТИ су виделих СРБЕ као жртве У ткз КЛАСНОЈ БИТКИ....

Оних су ту слику виделих за преосталог Славски народ!

Проблем са национални-социјализам....он има своје корене лично у СОЦИЈАЛИЗАМ

Чак на почетак оних су били тотално утемељених у сличност....

Јединог кад је њи неко саветао да ће изгубити изборе....оних су се измениле!

Тако кад гол "неки" ко се зове србин лупа од некој социјализам.....ја лично знадем да је кроз неинформисан.....

За то он није крив......нега сва Српска историја и њихове владаре и систем до половине 19тог века!

Тако увек кажем важно је бити информисан.....зашто у будучност ће скупа да кошта!
Одговори

Цитат:Ма иди што смо процветали, правили фићу и стојадина, док је шваба правио ауди и бмв. Цветање у пичку материну. Док су нам гурали доларе у дупе, дотле нам је и економија трајала, шта би оно крајем осамдесетих, како се уруши та силна економија која је цветала?

Народ покраден, отимачина извршена, целокупан сведен на неку осредњу социјалу, и ћути и седи ту, реци да систем не ваља, и одмах идеш у затвор... то је укратко био тај "процват".

Све је било наше, кажеш? Како то, тако што ја дођем и отмем од тебе оно што су твоји преци стварали генерацијама, тебе у ћорку на 20 година, а мог партијског пријатеља - неписменог чобанина да управља твојим имањем/фабриком? И све "наше", ал' само чобани могу да управљају? Што није могао обичан радник да управља фабриком, ако је "све наше"? Што не може онај чији су преци то стварали, ако је "све наше", него њему затвор, а предратним пробисветима фабрика?

А то што су плате тад биле веће, то једино можеш да захвалиш западним демократијама које су нас кредитирале да пегламо сопствене глупости, лоповлук, нерад и неодговорност...

Ко ли ти је напунио главу тим комунистичким срањима?

Мислио сам да је било наше у смисло да није било власништво бизнисмена из страних земаља

Цитат:Ма да, њега је као секретара општине Стари Град у Београду много неко нешто питао, шта ће да прича, за шта ће да се бори и за шта ће у комитету да гласа... и све се плашим да су све те струје заједно нешто Србима олакшале положај у СФРЈ, док није Тито умро...

Ти очигледно не знаш шта је комунизам, како функционише, и како у старту сече сваки облик самовоље, који скреће са задате партијске линије.

Још испадоше функционери КПЈ борци за Српство

Слободан Милошевић се никада никоме није увлачио увек је имао свој став, нису га сменили јер није ништа значајно у то време могао да уради, а познато је да је после Титове смрти било самовоље колико хоћеш.

Цитат:Па да, купи буре воду, док мајстори оду. Нормално да нисмо кад нико није хтео ни да их купи док је Слоба на власти, ал' су зато правиле ненормалан минус у пословању, малтене ни једна није била у плусу, ал' се зато крало на све стране.

И не видим чему константно поређење "како је било за време комунизма" са тим "како је данас", посебно имајући у виду да је данашње стање умногоме последица онога што се збивало у прошлости.

Ако ћемо нешто да поредимо, онда ваљда поредимо СФРЈ са осталим државама тог времена, на пример са комунизмима који нису финансирани споља, као што су Пољска, Чехословачка, Бугарска, Румунија или са демократијама као што су Немачка, Француска, Аустрија, Грчка. Оваквим, далеко исправнијим поређењем постаје мнооооого јасније који је систем бољи од којег, и колико пута.

За тебе је очигледно најважнија ствар да имаш џепове пуне пара, за мене је најважније да знам да не дам глобализму да ми уђе у земљу па макар црко гладан, З`ИНАТ З`ИНАТ

Цитат:Шта је ту слично Национал-Социјализму, мајке ти? Ја колико знам у НС Немачкој владало је приватно власништво, и у великим предузећима, Порше, Месершмит, Круп, АГ Фарбен, све су то биле приватне фирме, а с друге стране и у Уганди је био један вођа и једна партија, па што не рече систем сличан Угандском за време Иди Амина?

Ја сам рекао слично а не исто, слично по националним и расним питањима. А иначе све НС организације у Србији су млатиле отпораше и јавно упозоравале преко својих фанзина да се не руши председник под паролом овај је лош али ови други су много гори

Одговори

(18-01-2014, 03:35 AM)Србин Пише:  За тебе је очигледно најважнија ствар да имаш џепове пуне пара

За мене је најважније да ми буде омогућено да живим достојанствено/пристојно и у уређеној држави, али од Слободановог времена, то у овој земљи није могуће.

Одговори

(18-01-2014, 01:02 PM)Громовник Пише:  За мене је најважније да ми буде омогућено да живим достојанствено/пристојно и у уређеној држави, али од Слободановог времена, то у овој земљи није могуће.

А пре Слобе је било могуће? Smile

Да си бар рекао овако:
"...то у овој демократској земљи није могуће."

Па нећемо комунизам који је угинуо пре 20 и више година, вечито кривити за све демократске педерлуке?
Значи шта гоЂ демократе засеру -> крив комунизам
Лепо, лепо...

Ено рецимо, Кина (она ПРЦ држава), напредује, а није демократија. Рани бар онолику Силу од Народа...

Одговори

(18-01-2014, 01:29 PM)Лепи Бора Пише:  А пре Слобе је било могуће? Smile

Многи који су живели пре Слобе кажу да је било могуће.

(18-01-2014, 01:29 PM)Лепи Бора Пише:  Ено рецимо, Кина (она ПРЦ држава), напредује, а није демократија.

Политички не, али економски је дубоко загазила у капитализам.

Одавно су они "скренули" са комунистичког економског пута, у једини исплативи и одрживи начин привређивања, па тако данас 70% БДП Кине потиче од приватног сектора. А гле чуда, оно што им је остало од комунистичког система, а то су државне фирме, више од половине великих кинеских државних компанија послује са губитком и несолвентно је. Осим што послују у минусу, ове фирме додатно гуше економију државе зато што банке морају да по директном налогу владе морају да наставе са давањем по њих саме веома неповоњне позајмице како би несолвентне државне компаније опстале. Током 15. Националног конгреса КП који је одржан у септембру 1997., председник Ђианг Цемин озваничио је план по којем би већина великих државних фирми (СОЕ) била приватизована, спајана, реструктурирана или затварана.

Резултат? Према налазима, до краја 2000. свега 3,5% Кинеза је зарађивало више од 2,500$ годишње, док је више од 50% зарађивало само 250$. 1,5% кинеских породица (што је око 1,5 милиона)држи преко 70% кинеског капитала у својим рукама. На Западу је ситуација другачија: 5% продица држи нешто испод 60% укупног обртног капитала. Према томе, новчани диспаритет је 15 пута израженији него на Западу.

Толико о систему у Кини Smile

Одговори

(18-01-2014, 02:53 PM)Громовник Пише:  Политички не, али економски је дубоко загазила у капитализам.
(у питању Кина)

Значи шта год Ваља, то мора да бидне капиталистичко и демократско, па макар ВЕЗЕ немало?

Тако и масони: Свети Сава, ко год - масон...

Значи и Држава Немањића беше демократска, јер је била економски ЗМАЈ!
Или Царство Ромеја (да ме Захумље не олеши...) је била демокуртија и каптализам економски?

Не може то тако, али како ко хоће...

(18-01-2014, 02:53 PM)Громовник Пише:  Одавно су они "скренули" са комунистичког економског пута, у једини исплативи и одрживи начин привређивања, па тако данас 70% БДП Кине потиче од приватног сектора. А гле чуда, оно што им је остало од комунистичког система, а то су државне фирме, више од половине великих кинеских државних компанија послује са губитком и несолвентно је. Осим што послују у минусу, ове фирме додатно гуше економију државе зато што банке морају да по директном налогу владе морају да наставе са давањем по њих саме веома неповоњне позајмице како би несолвентне државне компаније опстале. Током 15. Националног конгреса КП који је одржан у септембру 1997., председник Ђианг Цемин озваничио је план по којем би већина великих државних фирми (СОЕ) била приватизована, спајана, реструктурирана или затварана.
...

Нису они скренули на демократски пут, већ НОРМАЛАН "пут".

Што се тиче великих комплекса, очито не познајеш економију.
НИКОМЕ се не исплате (нпр) челичане (холдинзи то прикрију...)..., ...
Али,
све те "непрофитне" индустрије, школство, рудници, пољопривреда...
омогућују ЈАКУ привреду.
Пример под носем...

Smile
Одговори

(18-01-2014, 04:01 PM)Лепи Бора Пише:  Значи шта год Ваља, то мора да бидне капиталистичко и демократско, па макар ВЕЗЕ немало?

Па чекај мало, ако теби 70% БДП потиче од приватног сектора и ако 1,5% кинеских породица држи преко 70% кинеског капитала, то није капитализам?

Него, комунизам? Smile

Покажи ми тај комунизам, молим те, где је капитал тако сконцентрисан у рукама малог броја људи, и где приватни сектор ствара 2/3 БДП?

(18-01-2014, 04:01 PM)Лепи Бора Пише:  Што се тиче великих комплекса, очито не познајеш економију.
НИКОМЕ се не исплате (нпр) челичане (холдинзи то прикрију...)..., ...
Али,
све те "непрофитне" индустрије, школство, рудници, пољопривреда...
омогућују ЈАКУ привреду.
Пример под носем...

Smile

Видим ти се разумеш, стављаш школство и рударство у исту категорију. Нисам знао и да образовање спада у привредне гране, то изгледа нека нова подела, само теби знана Пилот

Поновићу, то нису никакве "непрофитне индустрије", него КОМПАНИЈЕ, ПРЕДУЗЕЋА заостала из комунистичког доба која КОНСТАНТНО ПОСЛУЈУ У МИНУСУ, тј. ПРАВЕ ШТЕТУ БУЏЕТУ ДРЖАВЕ.

Питај неког економа шта то значи. И нек ти објасни како ПРЕДУЗЕЋА КОЈА ПОСЛУЈУ У МИНУСУ могу да ОМОГУЋЕ ЈАКУ ПРИВРЕДУ. Ја бих баш то волео да прочитам. То једино у неким комунистички рачуницама мож' да бидне, и нигде другде хихихи

А и ова "НИКОМЕ се не исплате (нпр) челичане" ти је добра... приватна предузећа која се баве производњом челика зарађују између 10 и 80 милијарди долара годишње, нека су основана и пре 100 година а трају и данас, а нека су основана пре само 10-ак година и у врху су светске производње и зараде, само ти кажеш да се "не исплате"... е јеси добар хихихи

Одговори

(18-01-2014, 04:15 PM)Громовник Пише:  ...

Не вреди причати специјално теби, може само рецимо овако:

Шта мислиш, како се исплати јапану да има пољопривреду?

Ту лежи зека - одговор на профите челичана на западу и непрофите (садомазохизам по теби) на истоку. А то је тек почетак...

Smile
Одговори

Шта да ми причаш, кад јасно показујеш да не познајеш две елементарне ствари у економији. Ал' зато најбоље знаш које је економско уређење по Србе најбоље, феудализам. Па Лепи Бора на коњу да јури и бије сељаке да раде Smile

Не исплати им се, плаћају свом сељаку 8 пута већу цену за пиринач него што би га купили од друге државе. Али чувају своје село на тај начин. Исто као што Кинези чувају социјални мир одржавајући у животу та предузећа. Међутим неће ни они ићи тим путем до вечности. Као што наведох горе, већ је направљен план за приватизацију или затварање већине њих.

Јел му то приватизовање и затварање НАРОДНЕ ИМОВИНЕ дође више капитализам ил' комунизам? Smile

Заборавио си да ми наведеш која то још комунистичка држава на свету и у историји уопште је имала капитал сконцентрисан у рукама 2% становништва, и којој је приватни сектор стварао 2/3 БДП?

Молим за одговор, па да завршавамо ову дискусију око тога влада ли у Кини капитализам или комунизам Smile

Одговори

(18-01-2014, 04:47 PM)Громовник Пише:  Не исплати им се, плаћају свом сељаку 8 пута већу цену за пиринач него што би га купили од друге државе.

Паметни и зналац булоза - Громовник!

Ја ипак остајем при небулозама...
А твоје знање о твом термину феудализму, остави себи као украс, немој то да ми качиш, мани ме коња и феудализама...

Даклем не исплати се у твојој демократији и копитализму, да се производи (бар) нешто.

Па што јапанце не критикујеш због тога?

Како они трпе и ране комунистичке дембеле и то 8 пута боље, треба то да разјуре и продају Кинезима њиве?

Врло си утемељен, логичан и познајеш СВЕ (чега се дотакосмо) фантазија, као сва демократија и капитализам...

Али, наравно ко је у праву, ако не ти...

Smile

Следећи круг без мене... Хармоника
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним