Оцена Теме:
  • 6 Гласов(а) - 1.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Е ово је била држава!!!

Па ето сад знаш, жао ми је што та песма није снимљена уз хармонику и виолину, ево једног одличног спота за све: СЕЋАШ ЛИ СЕ ЛЕТА ХИЉДУ-ДЕВЕТСТО ОСАМДЕСЕТ ОСМЕ, КАД СИ МЕ ПРОБУДИО, ЈОШ ЈЕ МЕСЕЦ ГОРЕО, И НА ВЕРНОСТ МИ СЕ ЗАКЛЕО, у овом случају песма је посвећена неумрлом председнику:

Такође жао ми је што нисам у школи био СЛОБИН ПИОНИР, али певао сам ово:

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(13-01-2014, 03:24 AM)Свевлад Пише:  
(13-01-2014, 12:52 AM)Србин Пише:  Не лупај глупости, нема већих комуниста од ДОС-а,

Стани мало Србине, овом певају јавно у скупштини најцрње комунистичке пароле, а ми ћемо да меримо на кантар ко је већи комуниста?
...

Ово је СТРАШНО!

Млади и требало би образовани људи, се понашају као неписмени сељаци пре 2. рата. Чули за лењинова зверства у Русији, па кад су видели титова, рекли: "То је то - комунизам!"

И наравно суди се човек по оделу и суштина даје спољашности!

Значи ако је Слоба величао РЕЧИМА тита, нема везе што је Србе и Србију извео из титовог казамата? Ако су под Слобом укинути вербални деликт и престали ПРОГОНИ за Српске Родољубе, нема везе. Ако су престала УБИСТВА и ЗАТВАРАЊА Срба - нема везе...

Таквима је савршено ОДГОВАРАО вук драшковци!
УДБ-аш, потказивач и ИЗДАЈНИК, сарадник ЦИА, Ми6, крвата, шиптара... Али пун ПСОВКИ ка комуњарама, са шајкачетином и брадом, величајући Дражу, са Кокардом од пола метра и 10 кг, ...исл!

Е па овако.
И најнеписменији сељаци, знају одлично да ВИДЕ и РАЗЛИКУЈУ:
- вука у јагњећој кожи и
- овцу у вучјој кожи

Али, данас када се много тога зна, "интелектуалци" то не знају...

Blush
Одговори

(13-01-2014, 03:36 PM)Србин Пише:  Па ето сад знаш

Ој кукавно Српство угашено!

(13-01-2014, 04:50 PM)Лепи Бора Пише:  Значи ако је Слоба величао РЕЧИМА тита

Па није он био соцреалистички писац па да је само речима величао Броза, него је био политичар у борби за власт, и као такав је морао и ДЕЛИМА да велича Броза, што је свакако и радио, на свакој партијској седници, на сваком партијском састанку се послушно дизала рука, аплаудирало се и давао се легитимитет наказној Брозовој власти.

Е кад је Броз умро, ласно је било постати квази-демократа или квази-националиста, већ по потреби.

(13-01-2014, 04:50 PM)Лепи Бора Пише:  нема везе што је Србе и Србију извео из титовог казамата? Ако су под Слобом укинути вербални деликт и престали ПРОГОНИ за Српске Родољубе, нема везе. Ако су престала УБИСТВА и ЗАТВАРАЊА Срба - нема везе...

Проценио је да му је то било у политичком интересу, као уосталом и све што је радио за своје владавине. Ако је хтео подршку Срба, наравно да је морао да престане са прогоном истих. А хтео је да буде итекако, нови Вожд Срба, али нажалост, ограничен и плиткоуман какви су сви комунисти, није имао капацитет да буде ни вожд месне заједнице, а камоли нешто више.

Да је укинут вербални деликт и престали ПРОГОНИ за Српске Родољубе, није истина уопште. Али проблем је што неки не знају ни да разликују право родољубље, од лажног, које нам је сервирано тих година. Прави Српски родољуби, на пример, они који су били за Дражу и Краља и даље су прогоњени. Удбашки национализам који нам је подменут као кукавичје јаје заиста није прогоњен, већ је форсиран и пропагиран, а који је више штете нанео за националну ствар и будућа поколења од свих "либерализама" заједно.

Извео Србе и Србију из Титовог казамата, а СВЕ РЕДОМ са Титовим највернијим кадровима, прекаљеним комуњарама, послушницима и полтронима, који су напрасно окренули ћурак, како је Броз цапнуо. Ма није него...

Шта су чекали до тад, што их не изведоше док је Тито био жив, Слоба и сви они, баш се питам, ако су имали племениту идеју водиљу иза себе, односно ако нису били обични родољуби и Срби из ИНТЕРЕСА... Смарање бре
Одговори

Мој Свевладе мој Идеалисто љути! Smile

(13-01-2014, 07:06 PM)Свевлад Пише:  Проценио је да му је то било у политичком интересу,
...

Ајде ми реци ЈЕДНОГ другог (сем Војислава Шешеља) који је ИШТА жртвовао за Српство?

Слоба ЈЕСТЕ!
Могао је Српство да ПРОДА САВРШЕНО!
Не само када је (за разлику од стамболића, мићуна, вука,...) 1987. стао у ОДБРАНУ Срба са Космета, већ и милион пута после тога.

А највише му то НЕГИРАЈУ и ЗАМЕРАЈУ, они који су данас ПРОДАЛИ Србе и Христа без икаквог ТРАГА БЛАМА!

(13-01-2014, 07:06 PM)Свевлад Пише:  Да је укинут вербални деликт и престали ПРОГОНИ за Српске Родољубе, није истина уопште. Али проблем је што неки не знају ни да разликују право родољубље, од лажног, које нам је сервирано тих година. Прави Српски родољуби, на пример, они који су били за Дражу и Краља и даље су прогоњени.
...

Српски родољуб је био вук драшковић, Оли васа тхе Кинг оф Џугославија?

Србин пише Истину!
Ја да сам био на место Слобе 2000, КУКУ ЛЕЛЕ!
(можда и не би - серем, нека се сад сви јебемо сами са собом...)

(13-01-2014, 07:06 PM)Свевлад Пише:  Удбашки национализам који нам је подменут као кукавичје јаје заиста није прогоњен, већ је форсиран и пропагиран, а који је више штете нанео за националну ствар и будућа поколења од свих "либерализама" заједно.
...

Прочитај ово Свевладе: www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc

Па ми онда реци, да ли су предратни либерали (гамад безбожна), или комунисти КРИВИ, што нас је Бог Одбацио?

Масонска јебо Србина пре рата - КЈугославија, је ЛЕГЛО Српске пропасти. Нису то НИКАКВИ комунисти, већ титовци (они ПРАВИ), потомци најбогатијег слоја ондашњег друштва. Чије су тате УНИШТИЛЕ све што су стигли од Величине нашег Народа, а деца под титом завршавали ПОСО. А данас им унуци пиче по либерализму и РАЗВАЛИШЕ Српско Друштво, а са тежњом да га УНИШТЕ!

Али нашли комунизам да се крију иза те небулозе!

Један мој рођак је овако (у рату) резоновао:
Све су то џукеле (није тако непристојно), немци, љотани, костини, недић, титовци, ....
Ценио је једино Дражу, али у стилу:
Добар Човек, изјешће га керови, нема шансе да успе.

А веруј ми, тај је одлично све то познавао. А под керовима није подразумевао комунисте (то су хијене...), већ ЕНГЛЕЗЕ, либерале, демократе, масоне, куртоне, ... који су и предали Српство усташи у руке. Исто је и данас.

Читати! Smile
Одговори

Слажем се, нема праве Србије и истинског Српства од 1918. али то није разлог да свакакве фукаре и Србе ИНТЕРЕСЏИЈЕ дижемо у небеса због тога...

Можда је он и имао добру намеру, али очигледно да није имао ни способности ни капацитета да одбрани Србе БИЛО ГДЕ где их је бранио, због индоктринације коју је примио у младости. Јер није комунизам само просто анти-Српство, већ један веома наопак и изврнут начин и систем размишљања, организовања, рада, вредновања, па у случају вођења државе - и владања.

А ако радиш наопако - не можеш да очекујеш добре резултате.

(13-01-2014, 09:45 PM)Лепи Бора Пише:  Ајде ми реци ЈЕДНОГ другог (сем Војислава Шешеља) који је ИШТА жртвовао за Српство?

Па што не устаде Слоба велики Србин, или било који комуниста - будући СПС-овац - тад у Шешељеву одбрану? Него су сви ћутали и увлачили се ћопавом загорцу у дупе и служили му.
Одговори

A sta cemo s time sto je CIA dovela Sadama na vlast i sto je na nagovor Amerikanaca Sadam napao Iran, pa kada je budala nez velike potrebe napao Kuvajt i time opravdao americko vojno prisustvo u regionu...? Шок
Одговори

Цитат:Слажем се, нема праве Србије и истинског Српства од 1918. али то није разлог да свакакве фукаре и Србе ИНТЕРЕСЏИЈЕ дижемо у небеса због тога...

Можда је он и имао добру намеру, али очигледно да није имао ни способности ни капацитета да одбрани Србе БИЛО ГДЕ где их је бранио, због индоктринације коју је примио у младости. Јер није комунизам само просто анти-Српство, већ један веома наопак и изврнут начин и систем размишљања, организовања, рада, вредновања, па у случају вођења државе - и владања.

А ако радиш наопако - не можеш да очекујеш добре резултате.

Да ли ти стварно мислиш да је Комунизам икада постојао у Југославији??? Комунизам није постојао нигде на свету, СССР је био на добром путу да оствари комунизам али је Стаљиновом смрћу апсолутно скренуо са тог пута

Одговори

Можемо ми то да зовемо како хоћемо, али цела та идеја је једна веома озбиљна и неизлечива болест, не каже се џабе да не постоје бивши комунисти.

Најгора особина тих назови-социјалистичких система који претендују да постану "комунистички", а никада то не успевају јесте што се у њима врши негативна селекција, где се припадност партији, цинкарење и намештање вреднује далеко више и боље него поштен рад, креативност, стваралаштво, здраворазумско вредновање и размишљање, па тако маса креативних, радних, поштених, мудрих и на крају способних људи бива угушено и гурнуто на дно од стране приглупих и неспособних партијских послушника који су хијерархијски у таквим системима изнад способних и радних. Зато све државе које примењују овакве негативне стандарде убрзо пропадају, зато је пропао СССР, зато је пропала и Слобина држава са све "државним предузећима" и "народним фирмама" које је ова земља носила на грбачи, а које су због такве политике и руководства из дана у дан, уместо да стварају вредност, само стварале минус и дугове држави. О озбиљности последица таквог назови система "рада" у озбиљнијим гранама државе као што су здравство, образовање, војска и полиција нећу ни трошити речи. Последице јасно видимо.

Е то је суштина комунизма, а не да ли је такво идеално друштво постојало икада и игде. Можемо ми да серемо о капитализму шта хоћемо, али у капитализму се брале добар мајстор, инжењер, стручњак, научник, па и обичан вредан радник цени, вреднује и поштује више него ишта, зато такве државе и напредују, за разлику од оних тоталитарних друштава којима је верност званичној догми и вољеном вођи на првом месту, па све остало. Све док се тако, и на тај начин ради, пропаст је неминовна, само је питање времена, па макар држао пола Евроазије, као што је држао СССР.
Одговори

Цитат:Можемо ми то да зовемо како хоћемо, али цела та идеја је једна веома озбиљна и неизлечива болест, не каже се џабе да не постоје бивши комунисти.

Најгора особина тих назови-социјалистичких система који претендују да постану "комунистички", а никада то не успевају јесте што се у њима врши негативна селекција, где се припадност партији, цинкарење и намештање вреднује далеко више и боље него поштен рад, креативност, стваралаштво, здраворазумско вредновање и размишљање, па тако маса креативних, радних, поштених, мудрих и на крају способних људи бива угушено и гурнуто на дно од стране приглупих и неспособних партијских послушника који су хијерархијски у таквим системима изнад способних и радних. Зато све државе које примењују овакве негативне стандарде убрзо пропадају, зато је пропао СССР, зато је пропала и Слобина држава са све "државним предузећима" и "народним фирмама" које је ова земља носила на грбачи, а које су због такве политике и руководства из дана у дан, уместо да стварају вредност, само стварале минус и дугове држави. О озбиљности последица таквог назови система "рада" у озбиљнијим гранама државе као што су здравство, образовање, војска и полиција нећу ни трошити речи. Последице јасно видимо.

Е то је суштина комунизма, а не да ли је такво идеално друштво постојало икада и игде. Можемо ми да серемо о капитализму шта хоћемо, али у капитализму се брале добар мајстор, инжењер, стручњак, научник, па и обичан вредан радник цени, вреднује и поштује више него ишта, зато такве државе и напредују, за разлику од оних тоталитарних друштава којима је верност званичној догми и вољеном вођи на првом месту, па све остало. Све док се тако, и на тај начин ради, пропаст је неминовна, само је питање времена, па макар држао пола Евроазије, као што је држао СССР.

Супер се цене радници у Капитализму добијају минималац, немају одморе, и на крају их отпусте, све за рачун великог газде који их води, Комунизам је од капитализма и демократије много бољи систем, ајде сад реци, јел може у некој држави Европе, као што је било овде да радник опсује директору матер и да овај не може да га отпусти, јел може у Европи радник за 5 година рада у фирми ако има породицу да добије стан, јел знаш ти несрећо да код Стаљина ниједан политичар, научник да има већу плату него кфалификовани радник, јер знаш да су код Хитлера радници добијали плаћене одморе плус бесплатан смештај на мору, шта је у овој држави изграђено од када је пао социјализам???

Одговори

Србија није могла да буде таква пре комунизма јер је више од 80% становништва живело у сеоским задругама и бавило се пољопривредном производњом, где није било ни "п" од партијских кадрова, већ се знало - најстарији, глава задруге, одређује ко шта ради и како се троши новац.

(14-01-2014, 01:30 AM)Србин Пише:  Супер се цене радници у Капитализму добијају минималац, немају одморе, и на крају их отпусте, све за рачун великог газде који их води

Тебе је неко опасно слагао брате. То можда може код нас где нема никаквих закона, у уређеним земљама, као што су на пример оне на северу Европе слово ЗАКОНА је изнад интереса капиталиста, баш да видим неког газду да не пусти радника на одмор. А и да спусте минимилац испод прихватљивог нивоа, ни то нећеш да видиш. Тамо ти и минималац гарантује достојанствен живот - односно кров над главом, ручак на столу, превоз, одећу и обућу. А да раде сви за минималац, далеко од тога, и то те је неко слагао. Сваки празник, свака субота и недеља - од 100-300% на плату! Па радиш боље, више, награда мотивација још 100% на плату! Па ти мени кажи шта фали таквом уређењу? Видим, лоше им је, живе к'о цареви. Наравно да сам и ја против либералног капитализма, који је директно у интересу крупног капитала. Али није то једини облик капитализма који постоји, далеко од тога.

(14-01-2014, 01:30 AM)Србин Пише:  Комунизам је од капитализма и демократије много бољи систем

То колико је бољи видело се. Сулудо је уопште дискутовати о томе. СССР који је имао територијално и геополитички све предиспозиције да постане владар света и далеко надмаши Америку, пуче као презрела тиква, да би данас, гле чуда, и Руска Федерација постала капиталистичка. Све земље под претходним њиховим утицајем потрчаше у загрљај капиталистичког запада. Југославију уништише док си рек'о кекс. Кина се одавно прешалтала на корпоративизам. Ко је још остао од комунистичких система? Поједине Јужноамеричке државице којима влада мафија, Куба, која је заостала 100 година у односу на остатак света, и С. Кореја са оним шарлатаном?

(14-01-2014, 01:30 AM)Србин Пише:  ајде сад реци, јел може у некој држави Европе, као што је било овде да радник опсује директору матер и да овај не може да га отпусти, јел може у Европи радник за 5 година рада у фирми ако има породицу да добије стан, јел знаш ти несрећо да код Стаљина ниједан политичар, научник да има већу плату него кфалификовани радник, јер знаш да су код Хитлера радници добијали плаћене одморе плус бесплатан смештај на мору, шта је у овој држави изграђено од када је пао социјализам???

Какво ти је то питање? Значи по теби је добар и продуктиван систем онај у коме радник уместо да ради и привређује - псује директору матер? Ниси ми баш јасан. Прво и прво, у капитализму, пошто је струка "закон", директори нису полуписмени чобани са планина, доведени у град по партијској линији, као у комунизму, већ школовани људи који знају свој посао. Самим тим, радници и немају потребу да им псују матер. Ако ниси задовољан својим радним местом, мислиш да те не вреднују довољно - изволи нађи боље. Не видим разлог за псовањем било кога. Проблем је што у комунизму нема бољег, па ти остаје једино да се псујеш са руководиоцима, и опет не можеш ништа да промениш.

Не, не може радник у Европи за 5 година рада у фирми ако има породицу да добије стан. Али зато може од своје прве плате да изнајми сопствени стан за себе, а ако има породицу, тј. жену која такође ради и прима плату, онда та породица има скоро једну целу плату вишка, која није уопште мала. А зато што су се у комунизму тако делили станови, к'о бомбоне, то је уједно и један од разлога зашто више нема комунизма. То што си навео да у СССР ни један научник није имао већу плату од КВ радника је чист пример како се ефективно убија креативни потенцијал једне државе и самом себи копа гроб на дуге стазе.

У овој држави још није пао социјализам, то ти је погрешна премиса, и лоше поређење. Погледај шта је изграђено у Источној Немачкој од кад је пао социјализам, па да причамо.
Одговори

Комунизам бољи од демократије и капитализма.
Комунизам- тоталитарни систем, једноумље, култ личности, ограничено приватно власништво, строга контрола свих сфера живота од стране државе.

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

(14-01-2014, 12:47 AM)Свевлад Пише:  Можемо ми то да зовемо како хоћемо, али цела та идеја је једна веома озбиљна и неизлечива болест,
...
...
Све док се тако, и на тај начин ради, пропаст је неминовна, само је питање времена, па макар држао пола Евроазије, као што је држао СССР.

Све је то мање више тачно.

Али, демократија је ЈОШ КУД И КАМО ГОРА!
О томе смо причали на овим темама (нпр):
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-demok...a-odabrati
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-nacis...isti-video
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-rusij...ocijalizma
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-istor...u-titu-isl
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-marij...anistkinja
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-koreni-fasizma
http://www.pogledi.rs/forum/Thread-paral...usija-sssr

Тако да се никако не бих сложио да је демократија боља (игде) од комунизма (социјализма, ...). Боља је од бољшевизма - рецимо.

Привид бољоће, је што демократе ЦРПЕ, МАЛТРЕТИРАЈУ, ТЕРОРИШУ, готово цео свет задњих 300 година. Затим због невероватно развијене мреже за испирање мозга становништву - пропаганде, исл.

Није тачно да једном комуниста, увек комуниста!

ЗНАМ баш пуно бивших комуниста, различитог узраста (стадијума), а који су постали Срби Светосавци - и то КАКВИ! Узори и то већ деценијама!

Али (на жалост) не знам НИ ЈЕДНОГ ЈЕДИНОГ демократу, а који је Србин Светосавац до краја! Па без обзира што су Свештенички синови, исл...

То је та страхота демократије - среброљубље и материјализам, крај које комунисти (идеалисти равноправности и не материјални типови) изгледају као лак случај.

(14-01-2014, 02:11 AM)Сербство Пише:  ...
Сербија је била таква и пре комунизма.

Тако је 100%! Smile

На жалост и данас "после" комунизма, остала је иста као и пре 1941. - србогубна ЛУДНИЦА.

(14-01-2014, 10:09 AM)Свевлад Пише:  Србија није могла да буде таква пре комунизма јер је више од 80% становништва живело у сеоским задругама и бавило се пољопривредном производњом,

Док је демократе нису промениле, а после тито ТИМ стопама и горим (јер је био усташа)!

(14-01-2014, 10:09 AM)Свевлад Пише:  где није било ни "п" од партијских кадрова, већ се знало - најстарији, глава задруге, одређује ко шта ради и како се троши новац.

Прочитај ти ипак Арчибалда Рајса, ако не Владику Николаја, или још много кога. Људе који су ИСКРЕНО и ДОБРОНАМЕРНО описивали кугу у КЈугославији, има их доста...

(14-01-2014, 10:09 AM)Свевлад Пише:  Тебе је неко опасно слагао брате. То можда може код нас где нема никаквих закона, у уређеним земљама, као што су на пример оне на северу Европе слово ЗАКОНА је изнад интереса капиталиста, баш да видим неког газду да не пусти радника на одмор.

Smile
Веруј ми НИКАД и НИКАД "слово закона није изнад капиталиста" у демократији. Све су то привиди и лажи, а које са времена на време (кад је све потаман, нова колонија и то...) не изгледају тако.

(14-01-2014, 01:30 AM)Србин Пише:  Комунизам је од капитализма и демократије много бољи систем

Нисам сигуран да је "Много бољи" (можда и јесте). Али свакако је доста мање лош. Јер постоји и аутохтона демократија (аутохтон капитализам), који није баш толико гори од комунизма.

Што се тиче бољшевизма, он је РУШИЛАЧКИ по дефиницији. Као такав је најгори могући систем икад постојао (до сад вероватно).

Фашизам ако нема расизма и агресије, је у нивоу демократије, али мање лош јер Национално велича (...)... бла, бла, трућ, трућ...

(14-01-2014, 10:09 AM)Свевлад Пише:  Не, не може радник у Европи за 5 година рада у фирми ако има породицу да добије стан. Али зато може од своје прве плате да изнајми сопствени стан за себе,

Smile
Узме се кредит, па онда радницима МОРА да ваља демократија наредних 30 година...
Ако не слуша АПСОЛУТНО (роб), НЕМА посла, НЕМА једење, НЕМА стана, а ИМА дуг, ИМА затвор, ...

Свевладе, да искритикујем (добронамерно) цело твоје писмо, требало би два дана...

(14-01-2014, 01:22 PM)Вања Пише:  Комунизам бољи од демократије и капитализма.
Комунизам- тоталитарни систем, једноумље, култ личности, ограничено приватно власништво, строга контрола свих сфера живота од стране државе.

Све је то тако (са 2 километра)...

Суштина (по мене):
Све сем Православног Монархизма је голо говно. Где су људи понижени, опљачкани, зависни, злоупотребљени, где људе лажу и праве злима и лошима, до нивоа ђаволоприхватања.

Али причали смо већ о томе на доста места, па кога интересује критика, нека прочита и да своје мишљење, критику, итд...

Smile
Одговори

(14-01-2014, 03:36 PM)Лепи Бора Пише:  Али, демократија је ЈОШ КУД И КАМО ГОРА!

Можда, по друге народе. Али не и по оне које живе у демократским државама.

Наравно, под тим подразумевам оне које су сами организовали сопствено демократско уређење, не оне којима су је уводили други.

(14-01-2014, 03:36 PM)Лепи Бора Пише:  Smile
Узме се кредит, па онда радницима МОРА да ваља демократија наредних 30 година...

Постоји и та опција, али није обавезна...

(14-01-2014, 03:36 PM)Лепи Бора Пише:  Ако не слуша АПСОЛУТНО (роб), НЕМА посла, НЕМА једење, НЕМА стана, а ИМА дуг, ИМА затвор, ...

Права дефиниција комунизма.

(14-01-2014, 03:36 PM)Лепи Бора Пише:  Суштина (по мене):
Све сем Православног Монархизма је голо говно.

Не ради се овде толико о облику уређења државе, колико о облику уређења економије и привреде, производних средстава и процеса. Осим ако не мислиш да уз наведени облик владања иде феудализам као облик економског уређења Smile

(14-01-2014, 03:36 PM)Лепи Бора Пише:  Прочитај ти ипак Арчибалда Рајса, ако не Владику Николаја, или још много кога. Људе који су ИСКРЕНО и ДОБРОНАМЕРНО описивали кугу у КЈугославији, има их доста...

Било је Србије и пре Југославије.
Одговори

Цитат:Какво ти је то питање? Значи по теби је добар и продуктиван систем онај у коме радник уместо да ради и привређује - псује директору матер? Ниси ми баш јасан. Прво и прво, у капитализму, пошто је струка "закон", директори нису полуписмени чобани са планина, доведени у град по партијској линији, као у комунизму, већ школовани људи који знају свој посао. Самим тим, радници и немају потребу да им псују матер. Ако ниси задовољан својим радним местом, мислиш да те не вреднују довољно - изволи нађи боље. Не видим разлог за псовањем било кога. Проблем је што у комунизму нема бољег, па ти остаје једино да се псујеш са руководиоцима, и опет не можеш ништа да промениш.

Не, не може радник у Европи за 5 година рада у фирми ако има породицу да добије стан. Али зато може од своје прве плате да изнајми сопствени стан за себе, а ако има породицу, тј. жену која такође ради и прима плату, онда та породица има скоро једну целу плату вишка, која није уопште мала. А зато што су се у комунизму тако делили станови, к'о бомбоне, то је уједно и један од разлога зашто више нема комунизма. То што си навео да у СССР ни један научник није имао већу плату од КВ радника је чист пример како се ефективно убија креативни потенцијал једне државе и самом себи копа гроб на дуге стазе.

У овој држави још није пао социјализам, то ти је погрешна премиса, и лоше поређење. Погледај шта је изграђено у Источној Немачкој од кад је пао социјализам, па да причамо.

Свевлад, ево ти у САД нпр. узмеш кредит за стан, кредит за ауто, за све само кредит који отплаћујеш док си жив, ја сам као дете био у Лондону, мој отац је тада радио у фирми и никаквих финансија сем плате није имао, остављали смо Енглезима бакшиш по 10-20 фунти, гледали су нас бело нису могли да верују то је бакшиш од 2 до 3000 динара, значи патике од 7 плаћали смо 10 000 динара, када ће то опет бити а?

Погледај овај кратак филм можда ће ти се нешто и разјаснити:

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним