Погледи форум

Пуни Облик: КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Бороту је на овој слици доле препознао један четник из Романијског краја, а јавио ми је неко отуда, видевши слику у Албуму 2. Иначе, слику ми је дала жена потпуковника Боре Тодоровића, Љубица. Нема потпис. За Момчиловића сам претпоставио, пошто је у шумадијској ношњи, а Бубрешко пише да је био крупан. Поређењем са сликом из досијеа, рекао бих да је Момчиловић 100%. Али не верујем да је онај на горњој слици.
[Слика: T2e_C16_FHJIIFHJEVTiy_UBSJPh_Ln_JEQ_60_57.jpg]
Која је војска на слици?
СДК, мада Бане Гајић тврди да је реч о Чехословачкој војсци и да је реч о предратној фотографији насталој до 1938.
Јесте СДК. Papieren bitte-Документа молим

Мада је и мени мало чудна униформа.
Није то српска војничка шајкача. У питању су чехословачки војници. Ево једног примера униформи чехословачке војске:

[Слика: 5174111633268035440.jpg]

у питању су јеврејски војници у оквиру чехословачке армије, ево линка: http://collections.yadvashem.org/photosa...61390.html
Човек који продаје ову слику на ебај је потписао СДК-Љотићевци.Хвала за ову слику коју си поставио Felix.
Ко је овај млади потпоручник? Слика је из 1920. и неке:

[Слика: potporucnik-net.jpg]
Захарије Остојић? Можда и Палошевић.
Ја мислим да је Палошевић.
Палошевић.
[Слика: 601191_545160228862136_2056295930_n.jpg]
how to make screen shot
А да ли је ово Палошевић, у средини?
Јесте.
У књизи Душана Бабца стоји да је ово мајор командант Првог јуришног (четничког) батаљона, фотографисан 10. марта 1941. у Новом Саду.
Мени овај не личи на Палошевића, зна ли неко о коме је реч?
[Слика: %D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1...%D0%B0.jpg]
Сигурно није Палошевић