Погледи форум

Пуни Облик: КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
[Слика: tumblr_mnpviuc_Jpv1repqv2o10_1280.jpg]
[Слика: tumblr_mnpvmb_VEBX1repqv2o1_1280.jpg]
[Слика: tumblr_mnpvmb_VEBX1repqv2o5_1280.jpg]

Нашао сам три нове слике из ове серије.
Столац средином маја 1943 године!Немци спроводе заробљене четнике
Ко је четник на првој слици, да ли неко зна? Којој јединици су припадали ови заробљени борци?
То су Оперативне јединице Источне Босне и Херцеговине, тј. њихов део од 4.500, под командом Баћевића. Чини ми се да је ту била и Вучедолска бригада, барем део. Јел било заробљених Вучедолаца тада, одведених у Зеницу или Грчку? Сигурно нису били у Ђуришићевој групи, дакле код Колашина.
[Слика: maw703.jpg]
Британски пуковник Бејли 1943.

[Слика: maw704.jpg]
Ево и полеђина!Слика се продаје на ебај.
(28-05-2014, 04:48 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]То су Оперативне јединице Источне Босне и Херцеговине, тј. њихов део од 4.500, под командом Баћевића. Чини ми се да је ту била и Вучедолска бригада, барем део. Јел било заробљених Вучедолаца тада, одведених у Зеницу или Грчку? Сигурно нису били у Ђуришићевој групи, дакле код Колашина.
Јесте, било је Вучедолаца у борбама у том периоду сигурно, неки су тешко рањени, а неки и погинули у тим крајевима. Само Вучедолска бригада у том периоду није још била званично формирана, па нисам сигуран којој су јединици припадали тада. Чини ми се да су поједини одведени у Италију у заробљеништво, али морао бих провјерити. Учинило ми се да је официр на овој слици Иван, али кад боље погледам... Можда је овај на слици мало старији. Иван је у том периоду командовао Љубињском бригадом и био под командом Баћевића. С обзиром да је ово код Стоца, могуће да је његова бригада тада учествовала овдје.
Овај изгледа има подофицирску кокарду. Можда је неки од Јаничића.
(30-05-2014, 03:59 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Овај изгледа има подофицирску кокарду. Можда је неки од Јаничића.
А ако је подофицир онда није....Стварно личи на њега. Smile

И бркови су му они мали, као код Ивана Smile
[Слика: 035_001.jpg]

[Слика: 035_002.jpg]
Да ли неко може да прочита шта пише на полеђини?
Колико је поуздано да је ово Броз? Личи, али ми штаб око њега баш непознат. Овај иза њега има шајкачу.
[Слика: 800px_Fo_a_partizani_1942.jpg]
Ваљда јесте, видиш како су деца резервисана. Smile
Да да, то га одаје Кез
Зато што су на слици Лола Рибар, Ранковић и Иван МилутиновићBlush
Зна ли се нешто о овој фотографији? Која је јединица у питању?

[Слика: 1943.jpg]
По капама ових у позадини вјероватно да је у питању нека јединица из Книнске крајине. Изгледа да ови носе личку капу, мада може бити и црногрска капа која се носи у ЦГ и Херцеговини, али мислим да није јер је црногорска капа дубља, а личка плића.