Погледи форум

Пуни Облик: КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Добио сам информацију од човека који је власник овог сета слика из Добоја, да је у питању размена заробљеника.Тип је Хрват иначе.Има још двадесетак слика .Smile[Слика: Razmena_zarobljenika_Doboj_1.jpg]
photo share[Слика: Razmena_zarobljenika_Doboj_3.jpg]
[Слика: Razmena_zarobljenika_Doboj_2.jpg]
Постојали су одређени контакти четничких и усташких/домобранских формација на терену З. Босне. Не би то могло да се интепретира као сарадња, већ више као договор о ненападању.

Иако је по мом мишљењу ово за покрет било изузетно контрапродуктивно, мора се рећи да је на овај начин спречен покољ српског становништва у З. Босни у оним срединама које су се налазиле под четничком контролом (Челинац, Прњавор, Котор Варош, Борја, Теслић, итд.)
Управо се продају на ебај ове слике из Добоја.Rolleyes
[Слика: qx7_145655.jpg]
Сад сам случајно нашао тај документ о коме сам писао.Вероватно усташки или комунистички фалсификат.
(21-02-2014, 08:03 PM)четнички курир Пише: [ -> ][Слика: qx7_145655.jpg]
Сад сам случајно нашао тај документ о коме сам писао.Вероватно усташки или комунистички фалсификат.

Сигурно фалш, не вјерујем да би иједна Команда имала ознаку: "Четничка Команда Бенковац" него Горски Штаб, или ЈВуО и сл.
И ако четници шаљу Швабама писмо, шта ће усташки жиг горе десно?
А и смијешно је да се четници жале Немцима како их Хрвати вријеђају Smile
Командант једне бригаде. Овде сви знамо за њега, а зове се...

[Слика: za-net.jpg]
Раде Корда?
Јесте, командант 2. бјелопољске бригаде Лимског корпуса.
Ево целе слике:
[Слика: korda-rade-u-sredini-2.jpg]
(23-02-2014, 02:40 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Ево целе слике:
[Слика: korda-rade-u-sredini-2.jpg]
Знате ли ко су ова двојица око њега?
Има ли још нека из тог краја...
Питаш за деду? Smile
Не знам који су, али питао сам и тражим још слика...
(23-02-2014, 06:30 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Питаш за деду? Smile
Не знам који су, али питао сам и тражим још слика...
За прадеду, чије име носим. Послаћу Вам његову фотографију из 1940. године (из војске), ако га негде препознате да ми проследите...
Његовог брата убили су комунисти марта 1944. године, али немам фотографију. Нашао сам комунистички документ где пише ''ликвидиран од НОВ''. У истом документу наведени су и подаци о члановима породице, укључујући и колико су година имала деца када је он убијен. У другом документу пише страдао ''у директном терору''.
Пронашао сам комунистичке документе, где пише шта су нам опљачкали...али нису навели све...а изоставили су и спаљену кућу.
ОРЈУНА, Организација Југословенских Националиста, Београд 1924.
[Слика: 142819189003341orjuna.jpg]
Јел ово напред војвода Јевђевић, личи ми на њега?
Рекао бих да јесте.