Погледи форум

Пуни Облик: КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Гарантовано Баћовић. Smile
(29-05-2016, 06:11 PM)Николај Пише: [ -> ]Гарантовано Баћовић. Smile
Браво! Тако је. На слици је војвода Петар Баћовић.
Одлична, не сећам се да сам видео његову предратну.
Други с десна на лево, на снимку из 1942. године. Сви би препознали његову слику из 1944:

[Слика: 05_G_NET.jpg]
host images
Херцеговац?
(03-06-2016, 10:41 PM)Бенито Пише: [ -> ]Херцеговац?
Да, један од најпознатијих, не само у Херцеговини...
Салатић?
Шта се испоставило, ко је на слици, јел Салатић?
Јесте Салатић, свака част за Романију, пошто је на каснијим сликама Салатић доста другачији. Ово је било сигурно почетком 1942.
Ову фотку ти је дао Бане Јевтић.Баја Потпиши остале.
Није Бане, дао ми је један Херцеговац. Потписани су остали на линку Галерија, па Требињски корпус.
(22-03-2016, 06:44 PM)Симић_90 Пише: [ -> ]
Да ли неко може да ми помогне око ове фотографије? У питању је једина преостала ратна слике мог прадеде, Стојана Симића (1909-1944) из Горњег Статовца крај Прокупља (на фотографији налази се скроз лево). На полеђини стоји датум 7. новембар 1943. године. О учешћу мог прадеде у рату, нажалост, до мене је допрело само пар неповезаних података. Засигурно знам да се четничком покрету придружио заједно са својим братом од стрица, најближим родом из суседне куће, Милутином Мићом Симићем (1917-1942). Знам такође да је служио под Божом Ивановићем и да је „ратовао око неког воза код Крушевца“ (највероватније акција код Стопање 1944. године). Такође, постојала је прича да је мој прадеда ступио на место Миће после његове погибије 22/23.10.1942. године, што ми ипак не делује као веома вероватно. Из свега тога ми једино преостаје да закључим да слика приказује неку од јединица 2. топличке бригаде. Ван наведеног, остала је само језива сведочења о „правди“ комунистичких крволока коју су извршили над мојим прадедом крајем децембра 1944. године. Да ли неко препознаје неке упућујуће детаље са ове фотографије? Да ли се зна коју је улогу потпоручник (или поручник, не знам поуздано) Мића Симић имао у Топличком корпусу?
Унапред захвалан, Немања.

[Слика: 7_novembar_1943_godine_crop.jpg]
screenshot on pc
Јел зна неко да одговори?
Slika je sa jedne internet aukcije.Da li prepoznaje neko ove osobe...
[Слика: 169_001.jpg]
Нлетих на ову фотографију. Не знам да ли је била, али како могу да видим овдје Њемци разоружавају четнике
[Слика: BK0026.jpg]