(11-08-2013, 12:38 PM)Николај Пише: [ -> ] (10-08-2013, 07:40 PM)четнички курир Пише: [ -> ]Има много само неће да продају! Ја сам нашао ову слику једног партизанског официра са фолксдојчерима а потписана је Партизан и хитлер југенд на једном Немачком форуму о 2.Светском рату. Погледајте како је ишарана била.Чак су им и очи обојили да се неби неко препознао.
![[Слика: portrait_partisanen_z.jpg]](http://s6.postimg.org/m79oce7cx/portrait_partisanen_z.jpg)
adult image
Имали смо ову слику на старом форуму:
http://www.pogledi.rs/diskusije/viewtopi...c&start=15
Па то је та слика само што је очистио мој имењак Милош Лојовић ! Хвала брате Милоше
(11-08-2013, 12:34 PM)Николај Пише: [ -> ] (10-08-2013, 08:43 PM)четнички курир Пише: [ -> ]Јел можеш да је скенираш заједно са текстом па да је поставиш?
Ево, из Албума 2, страна 94 (скенер није баш нешто квалитетан). Дебељко у средини је овде други с лева. Додуше, сад видим да је можда из 1. шумадијског:
![[Слика: scan0001.jpg]](http://www.dodaj.rs/f/M/4A/2f52us5h/scan0001.jpg)
Хвала брате николај
Ко је на слици ? Слика је већ била постављена на старом форуму. Писало је само да је на слици Рачићев пратилац Вујица. Дали неко зна нешто више о човеку са слике? Господине Самарџићу ако имате ову слику мало боље резолуције поставите молим вас.Баш добра слика али је овај скен лош,ужас.
image upload no ads
Вујица Николић. Бледа је слика и у оригиналу:
screencast
Помаже Бог.Ја сам Петар,из Пецке.Ту је неколико пута био Рачићев штаб. Дуго пратим Погледе,али због лошег интрнета се нисам оглашавао.Поздравићу господина Самарџића,Динчића и осталу браћу на форуму.На слици је жанд.поручник Вујица Николић комадант азбуковачког среза.
bio sam sa pokojnim Nikolom Miletićem na mestu gde su pokopani Račićevi pratioci negde 1993-94...Na ivici jedne šume na Razbojištu. Ne znam da li je rađena neka eshumacija.
(15-08-2013, 09:00 PM)Петар Пише: [ -> ]Помаже Бог.Ја сам Петар,из Пецке.Ту је неколико пута био Рачићев штаб. Дуго пратим Погледе,али због лошег интрнета се нисам оглашавао.Поздравићу господина Самарџића,Динчића и осталу браћу на форуму.На слици је жанд.поручник Вујица Николић комадант азбуковачког среза.
Бог помого и добро нам дошао!
(15-08-2013, 09:57 PM)POGLED Пише: [ -> ]bio sam sa pokojnim Nikolom Miletićem na mestu gde su pokopani Račićevi pratioci negde 1993-94...Na ivici jedne šume na Razbojištu. Ne znam da li je rađena neka eshumacija.
Мислим да није рађена есхумација. По једној верзији са Рачићем су били Велизар Вела Тешић и Војин Ракић. А по другој да је са Рачићем био Вујица Николић.
(16-08-2013, 07:11 AM)Николај Пише: [ -> ] (09-08-2013, 10:40 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Баћовић је десно, а ко је лево:
И, ко је лево?
Не знам, надао сам се да неко зна.
(16-08-2013, 01:58 PM)Петар Пише: [ -> ] (15-08-2013, 09:57 PM)POGLED Пише: [ -> ]bio sam sa pokojnim Nikolom Miletićem na mestu gde su pokopani Račićevi pratioci negde 1993-94...Na ivici jedne šume na Razbojištu. Ne znam da li je rađena neka eshumacija.
Мислим да није рађена есхумација. По једној верзији са Рачићем су били Велизар Вела Тешић и Војин Ракић. А по другој да је са Рачићем био Вујица Николић.
Рачићев братанац Иван Милетић, који је ишао тамо 1950. и неке и причао са људима, рекао ми је да је био само Вујица.
Bila su dvojica...znam lokaciju gde su sahranjeni...opisala nam porodica čija je to njivai vodili nas tamo...Sada su na žalost svi ti stari mrtvi...a i naš Nikola
И ја сам се распитивао.Има доста прича. Али горе на Бобији већина каже да су били Вела и Ракић. Кад већ причамо о томе. У Љубовији сам чуо да је пре двадесетак дана умро човек за кога се прича да је пришао и ,,оверио,, већ изрешетаног Рачића.