22-08-2022, 02:31 PM
"Победници", "Ослободиоци", "Поделе", "Покрет отпора", "Братоубилачки рат", "Помирење
22-08-2022, 03:26 PM
(22-08-2022, 02:22 PM)Милослав Самарџић Пише:(22-08-2022, 01:49 PM)Шумадинац Пише: Све то стоји, него је ли је постојао барем неки партизан да је ваљао, да су неки били добри људи и одлични борци? Или барем нека одлична борба или акција партизана током Другог светског рата? Ако има, зашто се о томе не пише?
Било је одличних бораца и добрих јединица, Баћовић их је хвалио у том смислу, цитирао сам у својим књигама. То је било пре Сутјеске. После, тешко, не могу да се сетим на прву.
То треба направити један документарац или написати барем један чланак о томе ради објективности и како не би Девић и многи други историчари пребацивали како износиш ствари црно-бело, једносмерно и идеолошки попут комуниста.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
22-08-2022, 03:49 PM
(22-08-2022, 02:31 PM)Бенито Пише:(22-08-2022, 01:37 PM)Chicot Пише: Da me navučeš
Nema šanse ničeg da se setim sad, u prirodi, zelenilo oko mene, zagrlio dobru dunju.. Mozak na ispašu..
Наравно да ми то НИЈЕ била намера.
Очигледно треба дужи текст да напишем, што ћу о учинити када ми то дозволе време и обавезе.
Ma šalio sam se

22-08-2022, 03:54 PM
(22-08-2022, 02:19 PM)Милослав Самарџић Пише:(22-08-2022, 12:14 PM)Chicot Пише:(22-08-2022, 11:53 AM)Бенито Пише: Шико, шта мислиш, ко је написао ову реченицу:
"Партизанија је претила да потпуно овлада и уништи српски народ." ?
Poznata mi je rečenica. Sećam je se vrlo dobro, jer sam bio u šoku koliko me je odabir reči i slaganje rečenice podsetio na odvratni komunistički novogovor. U lingvističkom smislu odvratni.
Ni za 3 života sad ne mogu da se setim ko je autor![]()
Miloslav:
Цитат:КПЈ је применила метод бољшевика - мобилишу неподобне и гурни их да изгину.
Давати им признање као партизанима, апсурдно је.
Ali, i to su bili partizani.
Како могу бити партизани? Погледај шта каже Аца Симић. Натоварили их у сточне вагоне и правац Срем, на немачке митраљезе.
Lepo, stavili im petokrake, nosili njihove uniforme, ušli u komandni lanac na čijem vrhu je bio Tito.
Ne znam kako ti misliš da oni to nisu bili?
U čemu je razlika izmedju njih i drugih nesrećnika koje su pokupili drugde i usmeravali ih na četnike, uz prigodnu političku nastavu?
22-08-2022, 03:54 PM
(22-08-2022, 03:26 PM)Шумадинац Пише:(22-08-2022, 02:22 PM)Милослав Самарџић Пише:(22-08-2022, 01:49 PM)Шумадинац Пише: Све то стоји, него је ли је постојао барем неки партизан да је ваљао, да су неки били добри људи и одлични борци? Или барем нека одлична борба или акција партизана током Другог светског рата? Ако има, зашто се о томе не пише?
Било је одличних бораца и добрих јединица, Баћовић их је хвалио у том смислу, цитирао сам у својим књигама. То је било пре Сутјеске. После, тешко, не могу да се сетим на прву.
То треба направити један документарац или написати барем један чланак о томе ради објективности и како не би Девић и многи други историчари пребацивали како износиш ствари црно-бело, једносмерно и идеолошки попут комуниста.
Па већ има у мојим књигама, и такве похвале за партизане и критике за четнике.
Они кажу да нема, рачунајући ваљда да нико не чита књиге. Питање је да ли су их и они прочитали.
22-08-2022, 03:57 PM
22-08-2022, 03:59 PM

22-08-2022, 04:10 PM
Sa kim si to diskutovao Miloslave? 
Što se tiče ovog upisa koji si postavio, mada ne znam pozadinu:
Vrlo sramotno i nekorektno od jednog naučnog radnika i javne ličnosti.
Vidim da to što imaš lično sa istoričarima sa ISI - ili oni sa tobom - traje već dugo, ne znam gde ste se razišli, ali vidim da ti njih napadaš da su komunisti, ovo ono, a oni tebi vraćaju nesreazmerno. Odavno ste vi izašli iz okvira naučnog sporenja.
Što je vrlo loše po celokupnu sliku.

Što se tiče ovog upisa koji si postavio, mada ne znam pozadinu:
Vrlo sramotno i nekorektno od jednog naučnog radnika i javne ličnosti.
Vidim da to što imaš lično sa istoričarima sa ISI - ili oni sa tobom - traje već dugo, ne znam gde ste se razišli, ali vidim da ti njih napadaš da su komunisti, ovo ono, a oni tebi vraćaju nesreazmerno. Odavno ste vi izašli iz okvira naučnog sporenja.
Što je vrlo loše po celokupnu sliku.
22-08-2022, 04:16 PM
“Имаћеш прилике да се увериш колико су наши људи у многоме скренули са правог пута. Од стварности ја не затварам очи и прва ми је брига да пронађем људе, којих нема довољно. Људи и само људи ми требају. Велика је криза у људима.”
Некад било, сад се пресликава. Ко је аутор?
Некад било, сад се пресликава. Ко је аутор?
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
22-08-2022, 04:20 PM
Kviz je gore

22-08-2022, 04:35 PM
Све ти разумеш шта сам хтео рећи.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
22-08-2022, 04:36 PM
22-08-2022, 05:12 PM
Нисте требали да одговорите оном Видићу. Мада, можда Девић покушава да скрене пажњу са својих ставова које је изрекао.
22-08-2022, 05:19 PM
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)