Поруке: 2,084
Теме: 6
Придружен: Jul 2013
Углед:
109
Тад не би требало да је било хрвата у 7. СС, бар не у већем броју. Што се тиче Бугара, један део сељака је био на пољу кад су дошли и рекли им да беже од Немаца, и захваљујући томе су преживели.
Николај,
то је део највећег појединачног злочина Ханцароваца, кад су током акције против партизана у Срему побили све у неколико села, и чак то касније покушали да припишу партизанима.
Тешко је избројати све појединачне злочине, а фолксдојчери су их свакако пуно починили. Овако одокативно, рекао бих више од осталих.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,877
Есесовци муслимани су после побили много Срба, кад су прешли у партизане. Такође и Албанци, у 16. источнобосанској бригади била су и 93 Албанца. Та бригада је ''ослобађала'' Крагујевац...
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Постоје сведочења са њикове стране у књигама Кума и Лепра. Поготово се у овој другој лепо види колико се ко тукао са Ханџаревцима, и ко је ишао код кога у госте. Препоручујем обе за читање, са резервом да.су писане са њиххове стране.
Поруке: 17,015
Теме: 632
Углед:
1,877
Кумову књигу имам, а ту причу знам са четничке стране, тј. из четничких докумената. Мајор Дамјановић је то сјајно одрадио, додуше уз доста среће, због оног класног друга - Немца, али и због утицајних Срба муслимана, тако да ратних злочина ханџароваца над православним Србима практично није било тамо где су били четници. Чак сам читао на неком муслиманском сајту, пре пар година, да се жале нешто у том смислу. Они су као злочинци дошли до пуног изражаја тек касније, нарочито пролећа 1945, јама Понор код Фоче итд. Додуше ту је била и 10. херцеговачка бригада, попуњена усташама из Фазлагића куле.
Поруке: 124
Теме: 1
Придружен: Oct 2014
Углед:
10
- Неко горе спомиње хрвате у СС двизијама, да ли их је уопште било у већем броју? Колико ја знам су у тим "домаћим" СС-Дивизијама били углавном фолксдојчери, муслимани и шиптари. А Принц Еуген је чиста фолксдојчер јединица, у којој су били углавном исти људи као у "Einsatzstaffel".
- У каквим су односима били Ђенерал Дамјановић и Војвода Ђујић?
- Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?
(Последња измена: 09-11-2014, 05:58 PM од
Равногорац.)
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(09-11-2014, 12:56 PM)Равногорац Пише: - Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?
Има, у Самарџићевим књигама
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 9,141
Теме: 234
Углед:
373
Samaraždžiću kakava su tvoja saznanja o identitetu čovek koji je vodio partizanski pokret a posle i SFRJ?
Neki izvori navode da to nije bio onaj bravar Josip Broz iz Kumrovca, već čovek koji je vodio partizanski pokret a kasnije koji je vodio SFRJ uzeo njegovo ime i njegov identitet.
Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Углед:
372
(16-11-2014, 02:34 PM)Mekenzi Пише: Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.
А које је то школе завршио тако образован?
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!