Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(09-11-2014, 12:56 PM)Равногорац Пише:  - Неко горе спомиње хрвате у СС двизијама, да ли их је уопште било у већем броју? Колико ја знам су у тим "домаћим" СС-Дивизијама били углавном фолксдојчери, муслимани и шиптари. А Принц Еуген је чиста фолксдојчер јединица, у којој су били углавном исти људи као у "Einsatzstaffel".

- У каквим су односима били Ђенерал Дамјановић и Војвода Ђујић?

- Има ли негде тачан опис Чичиног сусрета с Титом?
- У већем броју их није било сигурно, у мањем јесте, али немам прецизне податке.
- Коректним.
- У Дражи 1.
Одговори

Милославе, послушај! Кидање
Одговори

Smile
Одговори

Samaraždžiću kakava su tvoja saznanja o identitetu čovek koji je vodio partizanski pokret a posle i SFRJ?

Neki izvori navode da to nije bio onaj bravar Josip Broz iz Kumrovca, već čovek koji je vodio partizanski pokret a kasnije koji je vodio SFRJ uzeo njegovo ime i njegov identitet.

Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(16-11-2014, 02:34 PM)Mekenzi Пише:  Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.

А које је то школе завршио тако образован? Кез

Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
Одговори

(16-11-2014, 02:34 PM)Mekenzi Пише:  Samaraždžiću kakava su tvoja saznanja o identitetu čovek koji je vodio partizanski pokret a posle i SFRJ?

Neki izvori navode da to nije bio onaj bravar Josip Broz iz Kumrovca, već čovek koji je vodio partizanski pokret a kasnije koji je vodio SFRJ uzeo njegovo ime i njegov identitet.

Gledano bravar Josip iz Kumrovca je bio običan čovek sa sela, dok je ovaj koji je vodio SFRJ imao diplomatske manire, bio je emancipovan i obrazovan čovek, nije izgledao kao bravar sa sela.
Мислим да је тачно оно што пише Перо Симић:
http://www.pogledi.rs/tito-biografija-1/
http://www.pogledi.rs/tito-biografija-2/
Овај није био образован, потражи на Јутјубу како је изгледао.
Одговори

У једној комунистичкој верзији о хватању Драже, они кажу да је Калабић био код Гајића на слави за Јовањдан. И због тога и данас људи у том крају мисле да је Никола издао Дражу. А ви кажете да је то лажни Калабић и да су га туда водали да би правдали своју верзију. А како су комунисти могли да знају да ће ухватити Дражу, јер је Јовањдан био мјесец и по прије хватања? Прочитао сам ваше текстове ал ми није јасно.
Одговори

Нису знали, то им је била једна од опција.
Иначе тада је било често прерушавање једних у друге.
Одговори

А Никола је погинуо 19. јануара. А лажни сутра на слави. Зар су могли за дан да смисле о Николиној сарадњи итд... Зашто нпр. нису са лажним Рачићем то радили... Rolleyes
Одговори

Spomenuli ste na temi o Šešelju da ste upoznali Borislava Pekića. Možete li da kažete nešto više o tom susretu i kakav je utisak na Vas ostavio?

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(18-11-2014, 04:18 AM)Романија1 Пише:  А Никола је погинуо 19. јануара. А лажни сутра на слави. Зар су могли за дан да смисле о Николиној сарадњи итд... Зашто нпр. нису са лажним Рачићем то радили... Rolleyes

Нису могли да нађу лажног Рачића.Био је људина.
Одговори

(18-11-2014, 04:18 AM)Романија1 Пише:  А Никола је погинуо 19. јануара. А лажни сутра на слави. Зар су могли за дан да смисле о Николиној сарадњи итд... Зашто нпр. нису са лажним Рачићем то радили... Rolleyes
А зашто везујеш прерушавање и Калабићеву погибију? Прерушавање је било масовна појава на обе стране, а то је била само једна од многих Озниних прерушених група.
Било би добро да прочиташ ову књигу, ту је свако питање детаљно обрађено:

http://www.pogledi.rs/pravi-i-lazni-kala...g-vestaka/
Одговори

(18-11-2014, 10:10 AM)Vlad Alekš Пише:  Spomenuli ste na temi o Šešelju da ste upoznali Borislava Pekića. Možete li da kažete nešto više o tom susretu i kakav je utisak na Vas ostavio?
То је било на оној клупи у холу Француске 7, на спрату, која је и данас на свом месту. Лето 1990. Седео сам са Николом Милошевићем, када је он пришао и сео, јер је било још једно слободно место. Тако је лево од мене седео Милошевић, а десно Пекић. Обојица су већ одавно били славне личности, можете замислити како сам се осећао. Пошто сам се представио, или ме је представио Милошевић не сећам се, Пекић рече да је било много покушаја, али да су тек ''Погледи'' постали праве заиста опозиционе новине, прве од 1945.
Био је тих, ненаметљив, мршав, физички слаб, деловао је некако испоснички, али осећала се његова позитивна енергија. Такође се видело да је господин предратних манира, какви су тада још могли да се сретну, тј. да на њега није утицало комунистичко образовање и васпитање. Постоји разлика између образованих људи из емиграцији и овде. Пекић је подсећао на прве. Други су наравно велики проблем, и тада су већ доминирали, зато за Пекића није било места у врху ДС, није било шансе да он постане председник. Први су некако неусиљени, природни, не бусају се сопстевном величином и значајем, а оне се ипак лако уоче. Нпр. овог човека сам упознао у Лондону, много подсећа на Пекића:
http://www.pogledi.rs/en/requiem-for-nenad-v-petrovic/
Одговори

Господине Самарџићу, пошто сте администратор ове странице, да ли постоји могућност да се уклони мој претходни профил под именом "Милан Грујић Камењарка"? Питам зато што не могу никако да му приступим јер сам заборавио е-мејл и улазну лозинку Баја

Част ти свака Гацко равно кад си чисто православно Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним