Поруке: 964
Теме: 18
Придружен: Jul 2013
Углед:
256
Колико су пута партизани "ослобађали" Мркоњић Град у другом светском рату?
Знам да је нека огромна цифра . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)
Поруке: 423
Теме: 0
Придружен: Jan 2014
Углед:
22
Поштовани г. Самарџићу,
Да ли постоји литература, мемоари или књига која се бави јединицама ЈВуО у З. Босни? Мени су познати само мемоари Живка Врховца "Мемоари комадандира Кокорске чете" који су изашли новембра 2002 у тиражу од 500 примерака (издавач "Бесједа" Бања Лука). Не знам да ли сте имали прилуку да читате ове мемоаре.
Друго питање, да ли "Погледи" планирају да у догледно време опет штампају мемоаре Уроша Шуштерича, Кента и Пилетића?
Пријатељски поздрав
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
Видећу са Верољубом Малетићем.
Братски поздрав, господине Самарџићу!
Да ли знате гдје могу да пронађем информације о Лазару Тешановићу, команданту четничког одреда "Обилић", односно команданту 1. Средњебосанског корпуса ЈВуО, као и одредима који су му били подређени'?
Да ли сте , можда, у Вашем истраживању пронашли нешто о Мирку Џомбићу, члану Команде Босанских четничких одреда и блиском сараднику Лазара Тешановића?
Унапријед хвала!
Поруке: 14,841
Теме: 310
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,491
Читам у новинама причу о два свештеника цркве у Каменици код Коцељеве и њиховој трагичној смрти. Сељаци не знају о чему се ради. Цркву су за време рата обновили четници. Да ли ти је познато да је Дража био у овом селу непосредно после битке на Јеловој гори?
Поруке: 139
Теме: 6
Придружен: Aug 2013
Углед:
15
Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.
(Последња измена: 18-01-2014, 06:17 PM од
Коча.)