Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(17-01-2014, 06:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Видећу са Верољубом Малетићем.

Ја сам му послао мејл по питању његове књиге Мотајичка трилогија. Надам се да је иста још у продаји.
Одговори

(17-01-2014, 07:01 PM)Мргуд Пише:  
(17-01-2014, 06:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Видећу са Верољубом Малетићем.

Ја сам му послао мејл по питању његове књиге Мотајичка трилогија. Надам се да је иста још у продаји.
Јесте, има још.
Одговори

Захарије Трнавчевић: Поносан сам што сам био партизан, не опраштам четницима:
https://www.youtube.com/watch?v=DYgY7MMDB9U
Одговори

Братски поздрав, господине Самарџићу!
Да ли знате гдје могу да пронађем информације о Лазару Тешановићу, команданту четничког одреда "Обилић", односно команданту 1. Средњебосанског корпуса ЈВуО, као и одредима који су му били подређени'?
Да ли сте , можда, у Вашем истраживању пронашли нешто о Мирку Џомбићу, члану Команде Босанских четничких одреда и блиском сараднику Лазара Тешановића?
Унапријед хвала!
Одговори

Поздрав! Верољуб Малетић је доста писао о њима:
http://www.pogledi.rs/motajicka-trilogija/
Одговори

Много хвала!
Одговори

Читам у новинама причу о два свештеника цркве у Каменици код Коцељеве и њиховој трагичној смрти. Сељаци не знају о чему се ради. Цркву су за време рата обновили четници. Да ли ти је познато да је Дража био у овом селу непосредно после битке на Јеловој гори?
Одговори

Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.
Одговори

(18-01-2014, 06:17 PM)Коча Пише:  Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.

При том су, и децембра 1943. године, већину „хрватске војске“ и даље чинили Срби, што потврђује и Броз у цитираној депеши 2. ударном корпусу: „Домобранска војска у јачем степену прелази на нашу страну... Ускоро ће проценат Хрвата у нашим јединицама у Хрватској надмашити Србе.“[48]
[47] и [48] Зборник докумената, том 2, књига 11, 189, 187.
Одговори

(18-01-2014, 02:30 PM)Бенито Пише:  Читам у новинама причу о два свештеника цркве у Каменици код Коцељеве и њиховој трагичној смрти. Сељаци не знају о чему се ради. Цркву су за време рата обновили четници. Да ли ти је познато да је Дража био у овом селу непосредно после битке на Јеловој гори?
Дај линк за ту причу.
Знам да је Дража прошао туда.
Одговори

(18-01-2014, 06:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-01-2014, 06:17 PM)Коча Пише:  Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.

При том су, и децембра 1943. године, већину „хрватске војске“ и даље чинили Срби, што потврђује и Броз у цитираној депеши 2. ударном корпусу: „Домобранска војска у јачем степену прелази на нашу страну... Ускоро ће проценат Хрвата у нашим јединицама у Хрватској надмашити Србе.“[48]
[47] и [48] Зборник докумената, том 2, књига 11, 189, 187.

Odlicno, hvala! i ovo mi treba ali mislio sam na onu iz 41 il 42 gde ''priznaje'' da su Srbi u velikoj vecini, a da su hrvati pasivni, tako nesto...
Одговори

Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

(19-01-2014, 04:31 PM)Мањача Пише:  Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?
Посредно, док је био у саставу ДЧД.
Одговори

(19-01-2014, 07:21 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(19-01-2014, 04:31 PM)Мањача Пише:  Да ли је Ђедо Ђекић био под Дражином командом? Од када?
Посредно, док је био у саставу ДЧД.

У почетку Пећанчев војвода и команд. Златиборског четн. одреда. Септ. 1941 год. примио од Немаца Ужице, а потом га предао партизанима без борбе.Онда се са св. одредом придружује босанским четницима. Неки из његовог одреда прилазе Недићу, као мај. Манојло Кораћ, а неки, касније Дражи, као пор. Томица Иванчевић, војв. Ђуро Плећаш... Са делом свог одреда, са Експедиционим корпусом одлази на Динару и тамо остаје и после повратка овог корпуса. Он се враћа у Србију тек 1944 год.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 15 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним