Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Колико су пута партизани "ослобађали" Мркоњић Град у другом светском рату?

Знам да је нека огромна цифра . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

(16-01-2014, 10:10 PM)Бранке Пише:  Колико су пута партизани "ослобађали" Мркоњић Град у другом светском рату?

Знам да је нека огромна цифра . . .
Да, те ''пријатељске утакмице'' су посебна прича.
Одговори

Поштовани г. Самарџићу,

Да ли постоји литература, мемоари или књига која се бави јединицама ЈВуО у З. Босни? Мени су познати само мемоари Живка Врховца "Мемоари комадандира Кокорске чете" који су изашли новембра 2002 у тиражу од 500 примерака (издавач "Бесједа" Бања Лука). Не знам да ли сте имали прилуку да читате ове мемоаре.

Друго питање, да ли "Погледи" планирају да у догледно време опет штампају мемоаре Уроша Шуштерича, Кента и Пилетића?

Пријатељски поздрав
Одговори

Постоје мемоари Вукашина Марчетића, а у својим књигама пишем и о том подручју. Нисам чуо за ту књигу, јел има на нету?
Не планирамо штампање, недавно смо објавили у дигиталној форми:
http://www.pogledi.rs/category/knjige-o-...a-izdanja/
Одговори

(17-01-2014, 06:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Постоје мемоари Вукашина Марчетића, а у својим књигама пишем и о том подручју. Нисам чуо за ту књигу, јел има на нету?
Не планирамо штампање, недавно смо објавили у дигиталној форми:
http://www.pogledi.rs/category/knjige-o-...a-izdanja/

Нису ми познати ти мемоари од В. Марчетића.

Што се тиче мемоара Живка Врховца, не верујем да имају негде на нету и ја сам до њих дошао више случајно и то немам оргинално издање, него сам копирао. Изузетно добри мемоари по мом мишљењу јер указују на стање у З. Босни пре рата, током рата и после рата. А такође показују и проблеме у четничкој организацији у том делу земље. Верујем да имаш вероватно везе и контакте са људима који се баве професионално и аматерски истраживањем ЈВуО па можда код неког од њих налетиш на ову књигу.

Видео сам да има дигитално издање, али дигитална издања никада не могу да замене штампана. Бар по мом мишљењу. Поздрав.
Одговори

Видећу са Верољубом Малетићем.
Одговори

(17-01-2014, 06:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Видећу са Верољубом Малетићем.

Ја сам му послао мејл по питању његове књиге Мотајичка трилогија. Надам се да је иста још у продаји.
Одговори

(17-01-2014, 07:01 PM)Мргуд Пише:  
(17-01-2014, 06:58 PM)Милослав Самарџић Пише:  Видећу са Верољубом Малетићем.

Ја сам му послао мејл по питању његове књиге Мотајичка трилогија. Надам се да је иста још у продаји.
Јесте, има још.
Одговори

Захарије Трнавчевић: Поносан сам што сам био партизан, не опраштам четницима:
https://www.youtube.com/watch?v=DYgY7MMDB9U
Одговори

Братски поздрав, господине Самарџићу!
Да ли знате гдје могу да пронађем информације о Лазару Тешановићу, команданту четничког одреда "Обилић", односно команданту 1. Средњебосанског корпуса ЈВуО, као и одредима који су му били подређени'?
Да ли сте , можда, у Вашем истраживању пронашли нешто о Мирку Џомбићу, члану Команде Босанских четничких одреда и блиском сараднику Лазара Тешановића?
Унапријед хвала!
Одговори

Поздрав! Верољуб Малетић је доста писао о њима:
http://www.pogledi.rs/motajicka-trilogija/
Одговори

Много хвала!
Одговори

Читам у новинама причу о два свештеника цркве у Каменици код Коцељеве и њиховој трагичној смрти. Сељаци не знају о чему се ради. Цркву су за време рата обновили четници. Да ли ти је познато да је Дража био у овом селу непосредно после битке на Јеловој гори?
Одговори

Da li neko moze da postavi onu izjavu Tita, cini mi se iz 41 ili 42, gde kaze da je u pratizanima bilo znatno vise Srba nego Hrvata, da napise od kada je i postavi izvor. Treba mi za neku diskusiju, hvala.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним