Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 2,155
Теме: 21
Придружен: Aug 2013
Углед:
342
Милославе, добра је емисија. Само да напоменем да је редитељ "Немањића", Марко Маринковић, радио је и серију Мој рођак са села, рођен је 1964. године. Сава Мрмак познат по чувеним комунистичким драмама и серијама, међу којима је и Последњи чин, умро је 2002. године.
Поруке: 17,496
Теме: 646
Придружен: Jul 2013
Углед:
2,056
ОК, хвала на исправци. Да ли је у екипи неко из старије генерације, као сценариста можда?
Поруке: 4,461
Теме: 55
Углед:
672
Гордан Михић пише сценарио.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 3,197
Теме: 51
Углед:
372
(04-04-2018, 11:30 AM)Перун Пише:
Милославе, ти си наш Војвода, који Шешељ
Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
(Последња измена: 04-04-2018, 09:56 PM од
Громовник.)
Поруке: 7
Теме: 0
Придружен: Jan 2017
Углед:
0
U koracnici SDK-a "Na suncu nam oruzje blista" reci glase
Za čast otadžbine napred idemo,
Zastavu pobede smelo dižemo.
Napred, napred drugovi, Srbski dobrovoljci,
Napred, napred drugovi, Kralja Petra borci.
E sad buni me ovo "Napred, napred drugovi, Kralja Petra borci", ja sam u ubedjenju da je SDK bila kolaboracionisticka vojska, samim tim i protivnik JVuO.. Moze li objasnjenje stihova?
Поруке: 17
Теме: 0
Придружен: Nov 2017
Углед:
0
Поздрав браћо, у краћем разговору преко друштвених мрежа са једним симпатизером Обреновића,Недића и Љотића. Та особа ми је поменула како је Војвода Ђујиђ одбијао да изврши Дражина наређења, и наводно хвалио Недића и планирао да се састане са Љотићем.Интересујеме ако неко зна нешто о овоме да ми каже да ли је све ово тачно.
Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
612
Г. Самарџићу да ли знате нешто о борбама између Четника и Немаца ,октобра 1943. у Новој Вароши?Немци су тада спалили и један хотел.
Поруке: 3,197
Теме: 51
Углед:
372
(05-04-2018, 11:31 AM)Petdrag Пише: E sad buni me ovo "Napred, napred drugovi, Kralja Petra borci", ja sam u ubedjenju da je SDK bila kolaboracionisticka vojska, samim tim i protivnik JVuO.. Moze li objasnjenje stihova?
И они су били монархисти, као и ЈВуО, и сматрали да они најбоље штите интересе државе, народа и монархије. Вероватно нису давали превише пажње чињеници да је Краљевска Влада њихове вође обележила као издајнике.
(05-04-2018, 01:18 PM)postic Пише: Поздрав браћо, у краћем разговору преко друштвених мрежа са једним симпатизером Обреновића,Недића и Љотића. Та особа ми је поменула како је Војвода Ђујиђ одбијао да изврши Дражина наређења, и наводно хвалио Недића и планирао да се састане са Љотићем.Интересујеме ако неко зна нешто о овоме да ми каже да ли је све ово тачно.
Ђујић се и састао са Љотићем у Словенији, постоји фотографија, непосредно пред његову погибију.
А да је одбијао Дражина наређења, то је чиста глупост. Ја мислим да је једина акција која је изведена мимо Дражиног знања и дозволе пробијање комунистичког обруча у Пађенима, и прелазак у Италију 1945.
Бог се драги на Србе разљути / за њихова смртна сагрешења
(Последња измена: 05-04-2018, 08:13 PM од
Громовник.)
Поруке: 4,061
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
464
(04-04-2018, 11:30 AM)Перун Пише:
Доста солидно али имам једну крупнију замерку. Најпре причате да у држави постоји једна војска а да су остале војне формације окупаторске и терористичке, што је на месту. Затим, на крају интервјуа говорите како је грађански рат започео нападом партизана на Каран и Рибашевину. Зар није почео кад су се на територији државе појавиле оружане формације илегалне КП?
На неки начин доста историчара, пре свега комун. и посткомун. за почетак ,,братоубилачког рата'' узима 2. нов. 41., односно напад четника на Ужице (неки и сукоб у Планиници али није битно). Значи, разлог за четнички напад 2. новембра биле су све онe несугласице од лета 41. па до тог напада на Каран и Рибашевину који Ви помињете.
Иначе, Каран и Рибашевина били су најјача четничка упоришта у ужичком крају, уједно и најслабија. Комунисти, као идеолошки израђене личности, то су веома добро знали и све су радили да у тим местима заметну неку кавгу и чарку како би им четници узвратили. Управо им је то и пошло за руком.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
(Последња измена: 05-04-2018, 08:56 PM од
Перун.)