Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

(06-04-2018, 01:33 PM)Ултрадесничар Пише:  Господине Самарџићу, на данашњи дан Немци су бомбардовали Београд.
Да ли је тачно да је за 6. април 1941. председник владе ђен. Симовић заказао венчање своје кћерке ?
Није тачно. Објављено је у новинама да је заказано венчање, али то је била шифра да ће БГ бити бомбардован. Рибникар је нешто петљао, питај Бенита, он зна детаље.
Одговори

Објаснио сам на теми Квиз , ту целу ситуацију, па може да се прочита.
Одговори

Гдине Милославе, да ли је 15. септембра 1943. Фелбер наредио да се у селу Високо бомбардује школа, јер је имао обавештење да се тамо налази Дража са својим командантима? Шест "штука" је учествовало у нападу

Ово сам прочитао у књижици "За Краља и Отаџбину 1941-1945" од Душана Пандуровића и Ђуре Јаношевића, стр 26. Ту се наводе борбе између Југословенске војске и окупатора по датумима и годинама. И шта мислите о овј књижици?
Одговори

Јесте, то сам и ја цитирао, према Авакумовићу.
Нисам видео ту књижицу.
Одговори

Село се зове Висока.
Имам ту Пандуровићеву књижицу. То је он пописао те борбе, јер му у оно време нико није веровао да су се четници тукли са Немцима.
Одговори

gosn Samardžiću,

Jedno pitanje: Već duže od trideset godina se boriš za istinu o četničkom pokretu.

Kakvo je tvoje mišljenje koliko si doprineo da se negativna slika i svest o četničkom pokretu u srpskom društvu promeni?

Hvala.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(09-04-2018, 08:29 PM)Mekenzi Пише:  gosn Samardžiću,

Jedno pitanje: Već duže od trideset godina se boriš za istinu o četničkom pokretu.

Kakvo je tvoje mišljenje koliko si doprineo da se negativna slika i svest o četničkom pokretu u srpskom društvu promeni?

Hvala.
Ух, тешко питање за мене, тешко је свој рад оцењивати.
Шта ти мислиш?
Статистички, ''Погледи'' су штампани у више милиона примерака укупно (200.000 по једном броју највише), а књига мојих и у издању ''Погледа'' укупно штампано је преко 300.000 (један наслов највише 17.000, тј. имали смо три књиге по 17.000). Дакле статистички, у штампаним медијима, на ову тему, ''Погледи'' су дали највише.
Ипак, књиге и новине долазе до мањег броја грађана, зато смо се и окренули филмовима.
Све у свему, мислим да је то питање за друге.
Одговори

Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.
Одговори

Да ли се ради на откривању мјеста гдје је Дража сахрањен ?
Одговори

Поштовање Милославе и хвала Вам за све што радите. Знам да су ваши трудови велики. Комунизам ће полако пасти са власти, а деброзовизација народне свести увелико напредује, у многоме Вашом заслугом.
Занима ме постоји ли још нека слика Влада Шипчића осим оне најпознатије и знаш ли ми рећи што о њему више?
Одговори

(09-04-2018, 09:50 PM)ексрежисер Пише:  Чини ми се да најмање слика има са југа Србије,шта је раѕлог томе,и где се моѕе наћи неко обимније дело о милешевском корпусу,поѕдрав.
Мислим да је то зато што још нису нађене. Нпр. за Источну Србију дао ми је једна човек који је сачувао, око 300. Иначе да ми није дао, било би најмање за Источну Србију. Практично би било углавном оно што је имао Кент.
Нисам чуо за књигу о милешевским корпусима.
Одговори

(12-04-2018, 02:06 AM)Српски Бофорс Пише:  Да ли се ради на откривању мјеста гдје је Дража сахрањен ?
Ако мислиш на државу, не.
Одговори

(12-04-2018, 08:32 AM)Гатачки четник Пише:  Поштовање Милославе и хвала Вам за све што радите. Знам да су ваши трудови велики. Комунизам ће полако пасти са власти, а деброзовизација народне свести увелико напредује, у многоме Вашом заслугом.
Занима ме постоји ли још нека слика Влада Шипчића осим оне најпознатије и знаш ли ми рећи што о њему више?
Хвала!
Не знам детаље, нисам истраживао послератни период, тј. најдаље што имам су документа с краја 1945. О Шипчићу мора бити у овим документима што је БИА предала Архиву Србије.
Одговори

Шта ми можете рећи о Шипчићевом учешћу у рату?
Хоће ли Вам бити доступна та БИА-на документа?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним