Оцена Теме:
  • 46 Гласов(а) - 4.52 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Па јели ви искрено мислите да енглези нису имали својих СРБА у љотићевци? Поготово кад су доњели КОМУНИЗАМ у Краљевине?
Одговори

Г. Самарџићу, у тексту испод се помиње неко комунистичко ангажовање Дангића. Има ли истине у томе?

http://www.novosti.rs/вести/култура.487....и-стрељали
Одговори

(24-05-2018, 05:39 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Па јели ви искрено мислите да енглези нису имали својих СРБА у љотићевци? Поготово кад су доњели КОМУНИЗАМ у Краљевине?
Јел можеш нешто конкретно о овоме?
Одговори

(24-05-2018, 07:12 PM)Жаре Пише:  Г. Самарџићу, у тексту испод се помиње неко комунистичко ангажовање Дангића. Има ли истине у томе?

http://www.novosti.rs/вести/култура.487....и-стрељали
Лако је написати, волео бих да видим доказ.
Одговори

(24-05-2018, 03:06 PM)Ултрадесничар Пише:  
(24-05-2018, 12:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  Некад је један комуниста из тих крајева, мислим да се звао Гојко Половина, писао да је ту нешто било сумњиво, да су га убили његови. Али, нисам сигуран, то је било пре око 30 година.

У "Политикином забавнику" пише све о Крнтији осим тога.
"Мучки убијен у октобру 1941." На википедији три верзије.
Vise u spomenici srpskih cetnika Ravna Gora u izdanju Pogleda.Deo svedocenja cetnika iz Gacke doline i lickih Jasenica najzapadnijih cetnickih jedinica.
Одговори

(24-05-2018, 07:40 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(24-05-2018, 07:12 PM)Жаре Пише:  Г. Самарџићу, у тексту испод се помиње неко комунистичко ангажовање Дангића. Има ли истине у томе?

http://www.novosti.rs/вести/култура.487....и-стрељали
Лако је написати, волео бих да видим доказ.

Па доказ је јер су другови новинари тако казали Smile Мислио сам више на неке мало "левље" идеје, што није неповезиво са Младом Босном. А јасно да је немогућа линија комуниста - жандармеријски официр. И иначе, доста текстова из новости сам читао, где се назире она неокомунистичка прича која се потура, о некаквом српству и родољубљу "српских" комуниста, типа добрица ћосић српски националиста, и сл.
Одговори

Па, је ли био по затворима или није? Ако је био, зашто је био?
Одговори

Цео први светски рат, због повезаности са Младом Босном. За међуратни период, не верујем, јер не чини ми се као могућ пут од затвора због антидржавног деловања, до дворске жандармерије
Одговори

(25-05-2018, 12:17 AM)Жаре Пише:  Цео први светски рат, због повезаности са Младом Босном. За међуратни период, не верујем, јер не чини ми се као могућ пут од затвора због антидржавног деловања, до дворске жандармерије

Зато и питам, нема логике.
Одговори

Јел можеш нешто конкретно о овоме?

Што је мени занимљиво, јели колико пажње енглези су дали Срба у 200 година. Е то ти је наслгана позадина све што ће се десити касније, или почетак неког процес.

Ако ти рачунаш колико друге државе има у регији, енглези имају невероватан негативни штав према Срба.

Ко ти рачунаш колико се ратује у регији, и колико чешто? Ако рачунаш да неких имају спољну политику што је насклоњено на ратовање, јели то у економском смислу, снадевање оружање, финанцирска зарада од новчана позајмице за коповање оружање, па зарада од пост ратне инвестиције и плачке, и на крају геополитичких утицај, циљ. То сте одлично успели да видете са својим очима у последних 25 година И то је све актуелно данас и у будучност.

Коришћавајући ових последних ратове, и политика после рата, е сад колико су има твз српски политичари, или партије, ко су били индирекно финанцираних од енглеза, американаца или немаца? Сад зашто мислите да било дручије у времена другог светског рата или пре њега?

Па лепо погледајте што су енглези привредно држали у било којој формацији Срба у споледни 200 година. Специфично погледајте колико компаније су имали у Србији пре првог светског рата, па другог. Погледајте како су стајали у садашним новим републикама у истим време. Па онда погледајте колико су имали спијунари ко су радили у тим фирмама. Худсон као један одлићан пример!

Толико од твз ”младе босне”
https://www.jstor.org/stable/4282173?seq...b_contents


Плус имаш Љотићевци што су још забрањени у енглеским архивима. Очекивамо да ће видити светла дан у 2025 и 2035 године! Е сад колико ће инфомације процурити у јавност?

Препорућујем да читате књигу баш са том кором
http://www.tomgriffin.org/books/2007/06/..._the_.html
Имаш ту гомила инфомације, и доста намерне дисинфомације, али што ту имаш је врхунска слика модус операнди те службе.

Тако чудно је како нити енглези нити американци су желили да ухапсе Павелић? Па енглези су тотално руководили са тим логоре, чак Маклин је био надгледац све што одвијало после рат. И колико УСТАШИ нису видели ни суд, нити било што друго! Чудно да овсте није била нурембергу за ЗЛО дела осим против јевреја!

Тако спекулиран да енглези не само да су регрутовали УСТАША, НАЦИСТЕ, па и Четнике и Љотичевци, и гомила других из те ратове за своје сврхе у будучности! То су исто урадили после Болшевичке револуције, тако да су енглези имали у својим обавештајним редова људи из Царске Русије. То је тај парадокс.

Тако рекао да је неизбежно да енглези нису имали својих Срба у Љотичевци, поготово ако њихова политика је била индирекна или дирекна против интерест Енглеске. А тада је била да ми Срби ратујемо против немаца, занимљиво да тај захтев није се прохујало у садашње словеније, хрватске. Што бих овде било занимљиво је колико су оних улагали у суседним државама, и колико је велик био њиховог отпор Немаца?
Одговори

Miloslave, trebaju mi informacije o generalu Novakoviću. Nemam ime. Navodno je bio u Dražinom štabu neko vreme.

Ako možete ukratko o njemu..
Одговори

(25-05-2018, 12:52 PM)Chicot Пише:  Miloslave, trebaju mi informacije o generalu Novakoviću. Nemam ime. Navodno je bio u Dražinom štabu neko vreme.

Ako možete ukratko o njemu..
бриг.ђенерал Љуба Новаковић, р.12.јула 1883. у с. Ново село, Бјелопавлићи.
Учесник Ослоб.ратова 1912 - 1918.
У јуну 1941. на Равној Гори и прави споразум са Дражом, па одлази код Пећанца, али и с њим се разилази.
Појавио се у Ист.Босни јан.1942. и ступа у контакт са комунистима, па и од њих одлази.
Долази у Црну Гору, где је заробљен од од четника, па пуштен.
Најв. је био здравствено неуравнотежен.
Најзад, убијен од комуниста у ноћи 7.-8. септ.1943. у Катунској нахији, Црна Гора.
Убијен је са сином из првог брака акт.капет.55.кл.НШВА Јакшом Новаковићем.
ђенер.Новаковић и мај.Захарије Остојић били су близак род.
Одговори

Био је и у Ужицу, код Броза и Ранковића, средином новембра 1941. године.
Одговори

Hvala Mićo. Jel ima još neki Novaković? Možda da nije general.
Ovaj bi trebalo da je stigao u Dražin štab proleća ili leta 1942 sa bliskog istoka uz pomoć Engleza.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 4 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним