24-11-2013, 12:54 PM
(24-11-2013, 12:34 PM)Милослав Самарџић Пише: Феликс, одлична запажања, цитираћу те вечерас у приказу треће епизоде.
А јел знаш да на Западу опште не постоје овакви пројекти? Ово је совјетски модел: државна ТВ мења свест... На Западу су телевизије приватне.
Друго, на Западу не постоје ни овакви институти, да их финансира држава. И то су измислили комунисти, да мењају свест народа у жељеном правцу, што рече Павловић. На Западу институте финансира онај коме су потребни, нпр. компаније ради истраживања тржишта, ехничког напретка, и сл, или фондације, донатори... Код нас држава плаћа 150 разних института.
Мени су овде заиста шокантне изјаве типа: '' Историјске личности приказане су верно, колико је то било могуће на овом степену историјских сазнања''.
Или:
''О свим другим личностима, укључујући и Дражу Михаиловића, постоји још мање података него за Тита''.
Шта се то толико не зна?
Што нису дошли овде на форум да питају. :smile2:
Захваљујем на похвалама!:smile2: И слободно цитирајте! Наравно да знам да овакви "образовни" пројекти не постоје на Западу. И потпуно се слажем са Вама да је у питању совјетски модел.
Код нас постоји додатни проблем. Државна идеологија преко РТС утиче чак и на приватне телевизије спутавајући њихову уређивачку слободу, и то чак и онда када су и сами људи са тих телевизија свесни да би им другачија перспектива донела велику гледаност!
То све говори о томе да ми живимо у цензурисаном и високо политизованом друштву где вам политика одређује све.
Све док не расчистимо са догомом о "антифашизму" ослободилаца и уопште док не разбијемо тај мит о позитивноим учинку домаћег комунизма нећемо далеко догурати. Верујем да је то могуће, али не на институционалан - државни начин, већ управо овако како то Ви радите, на приватној и добровољној основи. Наши људи много греше када мисле "мора то држава да уради". Не мора и не треба! Погледајте холивудску продукцију, све је то приватно а такав утицај!
И мени је шокантно ово што Ви кажете, заправо свака реченица у овом прилогу је шокантна! Нарочито то инсинуирање да се "мало" зна о Дражи Михаиловићу...
Не верујем да ликови попут Павловића читају овај форум. Што би читали? Па њима као "научницима" сазнајни интерес уопште није на првом месту. Њима је интерес само као очувати стечену друштвену позицију.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.