Оцена Теме:
  • 14 Гласов(а) - 4.14 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова ТВ серија - Равна Гора

(24-11-2013, 12:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  Феликс, одлична запажања, цитираћу те вечерас у приказу треће епизоде. Smile
А јел знаш да на Западу опште не постоје овакви пројекти? Ово је совјетски модел: државна ТВ мења свест... На Западу су телевизије приватне.
Друго, на Западу не постоје ни овакви институти, да их финансира држава. И то су измислили комунисти, да мењају свест народа у жељеном правцу, што рече Павловић. На Западу институте финансира онај коме су потребни, нпр. компаније ради истраживања тржишта, ехничког напретка, и сл, или фондације, донатори... Код нас држава плаћа 150 разних института.

Мени су овде заиста шокантне изјаве типа: '' Историјске личности приказане су верно, колико је то било могуће на овом степену историјских сазнања''.

Или:
''О свим другим личностима, укључујући и Дражу Михаиловића, постоји још мање података него за Тита''.

Шта се то толико не зна?
Што нису дошли овде на форум да питају. :smile2:

Захваљујем на похвалама!:smile2: И слободно цитирајте! Наравно да знам да овакви "образовни" пројекти не постоје на Западу. И потпуно се слажем са Вама да је у питању совјетски модел.

Код нас постоји додатни проблем. Државна идеологија преко РТС утиче чак и на приватне телевизије спутавајући њихову уређивачку слободу, и то чак и онда када су и сами људи са тих телевизија свесни да би им другачија перспектива донела велику гледаност!
То све говори о томе да ми живимо у цензурисаном и високо политизованом друштву где вам политика одређује све.

Све док не расчистимо са догомом о "антифашизму" ослободилаца и уопште док не разбијемо тај мит о позитивноим учинку домаћег комунизма нећемо далеко догурати. Верујем да је то могуће, али не на институционалан - државни начин, већ управо овако како то Ви радите, на приватној и добровољној основи. Наши људи много греше када мисле "мора то држава да уради". Не мора и не треба! Погледајте холивудску продукцију, све је то приватно а такав утицај!

И мени је шокантно ово што Ви кажете, заправо свака реченица у овом прилогу је шокантна! Нарочито то инсинуирање да се "мало" зна о Дражи Михаиловићу...

Не верујем да ликови попут Павловића читају овај форум. Што би читали? Па њима као "научницима" сазнајни интерес уопште није на првом месту. Њима је интерес само као очувати стечену друштвену позицију.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Да, цели систем је социјалистички и сви у систему чувају своје позиције.
Додуше морам додати да рецензију за серију нису радили Коста и Бојан, а они су једини у Институту специјализовани за Други светски рат. Као и Жугић, он је баш за то око Априла 1941, плус НДХ. Они сигурно не ди пустили оног штиглића рецимо, знају шта је било на Сипу, знају да пилоти нису носили сабље, итд.
А види ово.
Синоћ ми једна наставница из комшилука каже, да је на неком семинару од наставника историје чула како су четници спасили 20 савезничких пилота!
У смислу, јао, замисли, спасили 20 пилота, баш је кул...
Ја кажем, јел баш 20?Rolleyes
20!
Јел баш наставник историје?
Јесте.
Ма није 20, него 700, кажем ја.
Их, 700, ма ајде... одакле ти то.
Па, из моје књиге.Баја
Их...
Па ваљда знам да сабирам до 700...
Их...
Одговори

(24-11-2013, 01:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  Додуше морам додати да рецензију за серију нису радили Коста и Бојан, а они су једини у Институту специјализовани за Други светски рат. Као и Жугић, он је баш за то око Априла 1941, плус НДХ. Они сигурно не ди пустили оног штиглића рецимо, знају шта је било на Сипу, знају да пилоти нису носили сабље, итд.
Да...
Одговори

На западу су медији тоталитарнији и ништа ван мејн стрима не може да прође. Што се тога тиче они су свјетлосним година испред свих осталих држава како усмјерити размишљање масе и како исту зомбирати.

Очит примјер је рат у РС Крајини и Републици Српској.

Ратови у Ираку, Либији, Сирији...

Код њих и те како преко војске САД и разних фондова држава финансира и протежира медијске пројекте. То за САД, а за нпр Њемачку и западне земље је Јирген писао како се врши контрола над медијима.

Зато нисте у праву. И не само да нисте у праву него је опасно посматрати тако наивно медије на западу.

Све то имаш обрађено и поткрјепљено у књигама Јиргена Елзесера.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

Па што јој не даде Мисију?

Примјећујем да ја све мање и мање имам нерава да објашњавам тим пацијентима како је и шта је.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(24-11-2013, 01:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, цели систем је социјалистички и сви у систему чувају своје позиције.
Додуше морам додати да рецензију за серију нису радили Коста и Бојан, а они су једини у Институту специјализовани за Други светски рат. Као и Жугић, он је баш за то око Априла 1941, плус НДХ. Они сигурно не ди пустили оног штиглића рецимо, знају шта је било на Сипу, знају да пилоти нису носили сабље, итд.
А види ово.
Синоћ ми једна наставница из комшилука каже, да је на неком семинару од наставника историје чула како су четници спасили 20 савезничких пилота!
У смислу, јао, замисли, спасили 20 пилота, баш је кул...
Ја кажем, јел баш 20?Rolleyes
20!
Јел баш наставник историје?
Јесте.
Ма није 20, него 700, кажем ја.
Их, 700, ма ајде... одакле ти то.
Па, из моје књиге.Баја
Их...
Па ваљда знам да сабирам до 700...
Их...

:smile2: За те цифре Милославе морате признати да је ипак Ватхра стручњак!Скојевац

Да, очигледно је да ни Коста ни Бојан нису консултовани.

Херцеговац, нико не посматра наивно медије. У Америци, на пример, не постоји државна телевизија. Њима је тај концепт стран. Има неколико најјачих приватних, већина су наклоњени демократама, има пар оних који су уз републиканце (Фокс), а има и колико хоћеш независних, нарочито на локалу. А да је политика свуда присутна па то је јасно ко дан! Али, потпуно је друга ствар када приватни медији "политиче" а потпуно друга ствар када државна телевизија наводно "не политичи" а у ствари шири најгору могућу политичку пропаганду! Када то раде приватници, они на то имају праву, то је њихово мишљење. Када то ради државни сервис то не би смео да буде случај, а увек и по правилу јесте. Зато државна телевизија, нарочито у смилсу "едукације" по мени нема никакав смисао.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Наклоњене демократама? Наклоњене републиканцима?

Зар вјерујеш у то срање од двије странке?

Независни медији на западу?

Звали се државни или приватни они су једно када су под контролом одређених категорија. Јирген је то доказао и предочио документа.

Толико од мене. Живио.

Одговори

Glumačke nade u seriji "Ravna gora"
Ko su mladi ravnogorci: Kralj Petar učenik Svetozara Cvetkovića
D.Dostanić | 24. 11. 2013. - 14:14h | Komentara: 7

Ko su mladi glumci koje gledamo u seriji “Ravna gora”? Blic "Tv Magazin" vam predstavlja Đorđa Živadinovića, Stojana Đorđevića, Nikolu Ranđelovića i Ninu Mrđu.

Đorđe Živadinović - Kralj Petar II, (23) iz Beograda

Trenutno je apsolvent na međunarodnim studijama Fakulteta političkih nauka i na drugoj godini glume Nove akademije umetnosti u klasi prof. Svetozara Cvetkovića i Ljiljane Todorović.
- Ovo je moja prva velika TV uloga. Lik koji tumačim se pojavljuje u prve tri epizode, a potom kralj napušta zemlju. Ja sam se najviše konsultovao u procesu pripreme, a posebno na snimanjima sa Radošem, ali i sa svojim sugrađaninom Ivanom Vučkovićem, koji će tumačiti lik majora Paloševića, kao i sa još nekim profesorima istorije. Dobijao sam i savete od ostalih glumaca na setu. To što svi tvrde da ličim na kralja je svakako činjenica koja je bila od velike važnosti, ali ja sam sasvim siguran da ulogu ne bih dobio da je nisam zaslužio drugim kvalitetima koje treba da poseduje jedan mladi glumac kome se poverava ozbiljna uloga istorijske ličnosti, što mi je i potvrdila cela produkcija - kaže Đorđe.
Mladi glumac kaže da je seriju snimao na tri lokacije i svako snimanje mu je bilo jedno novo iskustvo.
- Sećam se kada smo snimali u Malom Zvorniku u podzemnom gradu, temperatura unutra je bila oko 12 stepeni, a napolju 30 i više, pa smo morali da se zaustavljamo svaki put pre izlaska van. Kada sam snimao odlazak iz zemlje u vrletima iznad Ljubovije, toliko je bilo vruće da mi je igranje fizičke mučnine bilo prilično olakšano vremenskim uslovima. Naravno, tu je i Beli dvor i neki čudan, teško opisiv osećaj dok ležite u krevetu u kome je možda baš tada ležao kralj.

Nina Mrđa - Radmila Taralić, (15) iz Beograda

Pohađa prvi razred 10. gimnazije (francusko odeljenje). Gluma joj je hobi u kome uživa. Več četiri godine pohađa glumački studo “Centar”, a pre pet godina je išla i u školu glume u Pozorištu “Dadov”. Volela bi da snimi projekte sa glumicama: Milenom Dravić, Brankom Katić i Vesnom Trivalić.
- Stariji glumci u seriji su mi puno pomogli da budem što prirodnija pred kamerom. Radoš Bajić je imao najviše strpljenja sa nama mladima. I danas se družim sa Stojanom Đorđevićem i Nikolom Ranđelovićem, koji mi u seriji igraju braću.

Nikola Ranđelović - Vukadin Taralić, (24) iz Beograda

Završio FDU u klasi Gordane Marić. Do sada snimio i serije “Šešir profesora Vujića” i “Samac u braku”, koji ćemo gledati marta sledeće godine.
- Uloga u seriji “Ravna gora” mi je prva velika stvar u karijeri koja ima i početak i kraj. Imao sam svoj prostor da pokažem šta znam i umem. Od Bajića mi je stigla najveća pomoć. On glumce razume i milina je raditi sa njim. Mislim da je ova serija nešto što do sada nije viđeno kod nas. Jedva čekam snimanje nastavka.

Stojan Đorđević - Žarko Taralić, (25) iz Kragujevca

Diplomirao je na FDU u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Završio je master i trenutno je na doktorskim umetničkim studijama. Najveća podrška i kritičarka u životu mu je supruga koja je takođe glumica.
- Na kastingu za film “Led” sam ušao u uži izbor za glavnu ulogu, ali je na kraju nju dobio Momčilo Otašević. Tada sam upoznao Radoša Bajića koji me je kasnije pozvao na kasting za “Ravnu goru”. Iako sam u početku vežbao ulogu Vukadina, na kraju sam dobio da igram Žarka. Nikada neću zaboraviti scenu eksplozije u prvoj epizodi. To mi je bio drugi dan snimanja. Sećam se da me je treća eksplozija malo zakačila, pa sam tom prilikom ošurio kosu i kostim, ali sve je na kraju dobro ispalo. To mi je bilo vatreno krštenje.
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/422259/...Cvetkovica
Одговори

(24-11-2013, 02:54 PM)херцеговац Пише:  На западу су медији тоталитарнији и ништа ван мејн стрима не може да прође. Што се тога тиче они су свјетлосним година испред свих осталих држава како усмјерити размишљање масе и како исту зомбирати.
Очит примјер је рат у РС Крајини и Републици Српској.
Ратови у Ираку, Либији, Сирији...
Код њих и те како преко војске САД и разних фондова држава финансира и протежира медијске пројекте. То за САД, а за нпр Њемачку и западне земље је Јирген писао како се врши контрола над медијима.
Зато нисте у праву. И не само да нисте у праву него је опасно посматрати тако наивно медије на западу.
Све то имаш обрађено и поткрјепљено у књигама Јиргена Елзесера.
Код нас је социјалистички модел и даље на снази, код њих је демократски. Дакле, њихов модел је супериорнији.
Не треба мешати њихово унутрашње уређење (демократско) са њиховом спољном политиком (освајачка). Примеру да наша држава зомбира сопствене грађане у вези домаћих питања, супротсављаш зомбирање грађана западних земаља у вези нечег у иностранству.
Свакако, има тамо и оних првих зомбирања. Интересне групе утичу на медије, компаније, војска... Америчка морнарица је нпр. платила снимање филма ''Топ ган'', јер није имала довољно пилота за носаче авиона. Тих ствари ће увек бити. Код нас их у ствари већ и сада има у горем облику, јер су у комбинацији са социјалистичким системом.
Све у свему, проблем кад се тај бољи систем (демократски) критикује с позиција тоталитарних идеја, тј. горих система.
Одговори

Ускоро почиње 3. епизода.
Расте напетост...
Да ли ће син Драган и Ђода победити Немце...:smile2:
Одговори

Преверанти левичарски намерно развлаче концентрацију серије и саму суштину. Драже и даље нема него се баве пуштањем змајева и пијанчењима.

Smile
Одговори

ЦРНИ ШВАБО ШТО СИ ОПЕТ ДОШ'О....

ХармоникаХармоникаХармоника

„Тромо се време вуче,
И ничег новог нема,
Данас све као јуче,
Сутра се исто спрема.

Право је рекао Жерајић,
тај српски соко сиви:
Ко хоће да живи нек мре,
ко хоће да мре нек живи!“
(Гаврило Принцип)
Одговори

Све честитке Ратку Поличу, који је одлично одиграо ову улогу.
Уз то интересантно је да су за стварање Југославије оптужили краља Александра Карађорђевића.
Одговори

Пола рата прође,а Немаца ни на разгледници . . . 5+5

Серију могу комотно да пребаце у СФ жанр(наши изгледа губе рат од духова и мађијских сила) . . . Rolleyes

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним