Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Како су четници шифровали депеше

На шта год да се односи, требало би да Ви, или неко из Вашег окружења, под именом и презименом демантује Авакумовића и Живковића, па да онда наставимо даље ову полемику.
Одговори

Него где је Златко? Smile
Отвори ову тему и нестаде...
Одговори

Ма то је било тактички, изигравам Швабу, ћутим и гледам са стране како се бијете Баја

[Слика: t1538.gif]
Одговори

(14-02-2015, 06:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  На шта год да се односи, требало би да Ви, или неко из Вашег окружења, под именом и презименом демантује Авакумовића и Живковића, па да онда наставимо даље ову полемику.

Јок
Е баш не би. Не дискутујемо о идентитетима и ЦВ-има већ о тврдњама. Ја сам своје изнео и документовао, изволите ви.
Мени се чини да немате шта да кажете па се хватате за сламку.
Одговори

Наравно, не потцењујем форуме, зато и учествујем. Региструјем нове податке. Тако сам први пут кад сте то тврдили проверио код преводиоца. То је човек који преко 40 година живи у Берлину, пише на немачком и преводи са немачког. Он је потврдио превод првог професионалца. Сад да тражим трећег - не иде. Да уважим Ваш превод - не иде такође. Шта да наведем у фусноти? Ватра са форума? Где сте то видели у неком раду? Зато кажем: то је виши ниво игрице, пратите или не, како год.
Одговори

Преводилачку дилему можете решити на други начин, имате контекст Шмидеровог текста који је јасан, као и ппдатке из КоНа извештаја за јун.
Одговори

Милослав, знаш ли ти, постоји ли овај документ на који је указао Ватра у почетку теме Правно питање, у Војном архиву у Београду?
Одговори

(15-02-2015, 03:13 PM)Бенито Пише:  Милослав, знаш ли ти, постоји ли овај документ на који је указао Ватра у почетку теме Правно питање, у Војном архиву у Београду?

Бенито,
не знам чему толико неповерење?

И Самарџић и Ратко и Шико у радовима користе документе који постоје на Знацима, нешто не видим да су неповерљиви према извору?
Одговори

Ватра, свако за себе одговара.
Немам неповерење према Вама, него према документима. Уосталом, и досад смо видели море фалификата или штелованих докумената, полуфалсификата. Није то ништа ново. Тога је било од кад је света и века.
Одговори

(15-02-2015, 03:13 PM)Бенито Пише:  Милослав, знаш ли ти, постоји ли овај документ на који је указао Ватра у почетку теме Правно питање, у Војном архиву у Београду?
Не знам.
Један професор немачког је месец дана истраживао немачка докуменат у ВА, по мојим инструкцијама, и готово ништа није нашао. Зато сам се окренуо Бундес архиву и тамо сам нашао документа за књигу ''Срби против Вермахта''.
Међу немачким документима у ВА нема докумената која се односе на борбе четника против Немаца. Међутим, нешто мало има по другим архивима, нпр. у Нишу.
Сем тога, нисмо гледали документа НДХ, у ВА, можда ту има неких немачких докумената.
Углавном, оно што смо нашли у Бундес архиву, нисмо нашли у Војном архиву у Београду.
Одговори

(15-02-2015, 04:20 PM)Бенито Пише:  Ватра, свако за себе одговара.
Немам неповерење према Вама, него према документима. Уосталом, и досад смо видели море фалификата или штелованих докумената, полуфалсификата. Није то ништа ново. Тога је било од кад је света и века.
Нисам приметио да има немачких фалсификованих докумената.
Међутим, има лажираних. Нпр. локалне команде извештавају једно, а у дневник Врховне команде Вермахта уноси се нешто друго, из политичких разлога. Комунисти користе ово друго.
Или, Немци измисле ''тајне споразуме са четницима'', па их после недељу дана избацују лецима из авиона. То је део психолошког рата. Међутим, ево и данас комунисти користе те летке као да су споразуми заиста потписивани.
Имаш опширно о томе у Дражи 4.
Одговори

Логички гледано, сматраш ли да би комунисти пропустили прилику да овако "круцијалан документ" пренесу у Србију и држе га у сталној поставци у холу архива?
Одговори

Хајде постави тај документ овде и Ватрино тумачење/превод, да се зна о чему се ради.
Одговори

Ma ok, објаснио си горе.
Ватра ако хоће нека постави, али не видим сврху да се понављате.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним