27-02-2016, 12:13 PM
Mekenzi Пише:Problem je prijatelju sto sve zemlje od Slovenije do Siptara sarsdjivali i lobirali sa NATO-om .и остало бла бла
Покушаћу да одговорим Мекензију, мада не знам колико је то корисно, свакако то је моје мишљење.
Као прво почињем од тога:
Мекензи редовно пише: „Милошевић овде, Слоба онде“... испостовећује њега са српском политиком из деведесетих. Међутим, да ли се није Драшковић једном јавио негде и рекао како ће сећи неку руку која држи неку заставу? И Шешељ? И да ли није Ђинђић, кога он просто обожава, био тада такође националиста? И ликови попут Србљановићевке који су били националисти када је то било по моди?
Ако је Милошевић погрешио, сигурно није тада био осамљен.
Друго. Код Мекензија и оних који слично њему размишљају, између осталог највише мрзим када се користе те речи „лобирање“.
Мислим да су они то једном чули и понављају без размишљања, на исти начин као и западни новинари који понављају као папагаји оно што су чули од колега.
Да ли мисле да је којим случајем Милошевић упутио један кофер напуњен од новца Ватикану, римокатолички папа би био подржао православне Србе у сукобу против католичким Хрватима?
Да ли мисле да један Туђман је био бољи од Слобе, да човек који жели „лобирати“ на Западу, написао би књигу против Јевреја??
Немачка и Аустрија такође су имале вековне везе са Словенцима и Хрватима, за то су имале интерес. Слично је са Албанцима, какви црни милиони. Једноставно Запад је имао интерес за то, није добио паре.
Сам Мекензи је уочио да је ситуација по питању Украјине потпуно слична на ону у бившој Југославији. То је једино тачно што је он написао овде на форуму. Наравно, он је очекивао да Доњецк падне као и Крајина.
Да ли су Украјинци платити Запад како би добили подршку?! Ма то је потпуно обрнуто!!
Нуландова је јавно признала колико пара су америчке власти уложиле како би „ Украјина добила будућност коју заслужује“. То су све паре који су добиле антируске политичке партије, медији, новинари и напокон насилници из нацистичких покрета.