Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
То су све ови Самарџићеви следбеници,мрзе све што је Српско а није из Србије.Шта су све Самарџић и ови његови увлакачи писали овде на сајту ПОГЛЕДИ о Војводи Павлу Ђуришићу и Црногорцима,па то је срамота.Може му се његов је сајт.Значи за годишњу претплату за сајт од колико оно рече 350 еура беше,може се пљувати све што је Српско а није из централне Србије.Нема љутиш нека живе ови Србијанци у лажима,као они су са Дражом једини исправни у сваком смислу па и у домену научне фантастике.Све се зна,а то што пишу кога брига!
Поруке: 17,010
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,875
Шта то причаш? Па Мргуд је са Мотајице, а Романија са Романије. А да Погледиима импутираш границу на Дрини - просто то је ненормално, Погледи су баш супротност томе.
Што се тиче Ђуришића, или ма кога уосталом, ако можеш да демантујеш нешто са сајта, радо ћу то исправити.
Поруке: 4,403
Теме: 55
Углед:
651
(08-12-2016, 01:33 AM)мунгос Пише: И Мане и устаници, у трену кад је изгледало да ће буквално све Србе побити, направе оно што је једино било могуће. Главу за главу, зуб за зуб.
И зауставе тиме дивљање Југословена.
Ала их је зауставио, после августа 1941. више није било злочина над Србима.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 1,361
Теме: 10
Придружен: Apr 2015
Е нек си се и ти јавио, сад нам је свима лакше, вазда паметно, смислено и против, али прије свега правнички, стручно.
(Последња измена: 08-12-2016, 08:14 PM од
Николај.)
Углед:
651
(08-12-2016, 07:32 PM)Брада Пише: Е нек си се и ти јавио, сад нам је свима лакше, вазда паметно, смислено и против, али прије свега правнички, стручно. 
Вала да знаш, ми Шумадинци смо памећу и храброшћу и створили ову земљу, нисмо чекали ни на кога.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 911
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
(08-12-2016, 05:52 PM)Николај Пише: Ала их је зауставио, после августа 1941. више није било злочина над Србима. 
Нема потребе за завртањем очима.
На просторима на којима је дошло до Устанка (Тромеђа - Лика, Далмација и Босанска Крајина), било их је јако, јако мало посље тога. Многи, чији су ђедови учествовали у покољима Срба и дан данас се сјећају са великом мучнином Мане и остали устаника.

Добили су добро по крмећој лабрњи.
(08-12-2016, 08:14 PM)Николај Пише: Вала да знаш, ми Шумадинци смо памећу и храброшћу и створили ову земљу, нисмо чекали ни на кога. 
Љепо. Само кад већ то спомињеш, љепо би било и надасве пристојно, да си споменуо бар Русе (ако већ нијеси мрске Прекодринце).
У својијем истраживањима Српске револуције, нашао сам и један документ који се односи на допремање оружја и џебане устаницима од једног мога претка (презиме је специфично тако да ту нема грешке).
Шумадинци, сами самцати? Страшно је кад неко писмен говори таке ствари.
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
(Последња измена: 09-12-2016, 12:41 AM од
мунгос.)
Углед:
129
Лично немам никакав проблем да било кога идеалзујем. У животу сам срео свега пар људи који су ме импресионирали.
Мане је радио оно што је требало радити кад је требало то радити. Нити је светац, нити је недужан (напротив, одужио се смрадовима боље него ико).
Углед:
129
Љепо. Само што ствари не функционишу тако у стварном свијету.
Ни они нијесу гледали на то да убијају само Србе који су им се замјерили него су убијали све одреда. Е па тим поступцима су они ставили мете на главе своје родбине.
И тиме је све било легитимно.
Они су имали државу, имали су све механизме силе и сву моћ коју су имали користили су да побију све Србе без обзира на пол, старост и било какве друге обзире.
Срби нијесу имали ништа. Осим себе и своје двије руке.
Е то је Мане радио.
Како велики Његош рече, "Зло чинити од зла бранећи се, то злочинства нема никаквога". Прилично просто.
(08-12-2016, 08:14 PM)Николај Пише: Вала да знаш, ми Шумадинци смо памећу и храброшћу и створили ову земљу, нисмо чекали ни на кога. 
Јели, ма нисам знао, значи то нема везе са географијом и тиме што је Шумадија (диван крај
) постала наш Пијемонт, наравно страним интересом и одлуком, јер не знам дали си примјетио али ни по какву цијену нам не дају државу ширу од Дрине и Тимока, а о твоме шумадинству ја не би, веле сами Шумадинци да су само 15% старинци, све остало је дошло и населило се(кажем ти Пиемонт!), знаш ти то боље од мене, међутим добро је и здраво је, и српски је мрзити сам себе. Остани на линији, бољи си од нас . . . "брате" srbine
Поруке: 2,374
Теме: 43
Придружен: Jan 2014
Углед:
201
Мунгос, проблем у тој твојој теорији "ако они кољу теби породицу, кољи и ти њихову" (поред здравог разума) је то што ти не можеш да дођеш до њихових породица све и да хоћеш, јер су оне по Загребу и околини.
Узми примјер мог краја, 1942. Црна Легија је побила 6000 Срба на Дрини код Старог Брода. Огромна већина злочинаца, уопште није из И.Босне, већ из Хрватске и Бог зна одакле све. Било је мало локалних муслимана који су ту били, неки милом неки силом. И шта је сад народ после тога требао да уради, да покоље локалне становнике? Онда би се ти муслимани нама светили и тако у недоглед до истребљења и Срба и Турака. Која је вајда од тога?
А знаш шта су урадили Срби тад? Узели пушке и борили се против усташа и тако бранили и одбранили народ.
И сад поредити Манета Роквића са Радомиром Нешковићем и Дерикоњом је смијешно.
Углед:
651
(09-12-2016, 12:28 AM)мунгос Пише: Љепо. У својијем истраживањима Српске револуције, нашао сам и један документ који се односи на допремање оружја и џебане устаницима од једног мога претка (презиме је специфично тако да ту нема грешке).
Шумадинци, сами самцати? Страшно је кад неко писмен говори таке ствари.
Неће пушка сама да повуче ороз. И код других је било џебане, али требало је имати неког да то употреби. А са Турцима се класмо и без џебане.
Цитат:Само кад већ то спомињеш, љепо би било и надасве пристојно, да си споменуо бар Русе (ако већ нијеси мрске Прекодринце).
Теби се нешто помрсило у глави, ако мислиш да су мени мрски "Прекодринци". И још ти, који не можеш довољно да се напљујеш Србије, некоме спочитаваш мржњу?
Чиме су Руси заслужни за ослобођење Србије, леба ти?
Цитат:а о твоме шумадинству ја не би, веле сами Шумадинци да су само 15% старинци, све остало је дошло и населило се(кажем ти Пиемонт!), знаш ти то боље од мене, међутим добро је и здраво је, и српски је мрзити сам себе. Остани на линији, бољи си од нас . . . "брате" srbine
Тачно, дошло је овде доста и других, из ових силних ратова што погубише, али хвала Богу, Србија никоме није затворила врата пред носем, нити ће.
(09-12-2016, 05:32 AM)Романија Пише: проблем у теорији "ако они кољу теби породицу, кољи и ти њихову" (поред здравог разума) је то што ти не можеш да дођеш до њихових породица све и да хоћеш, јер су оне по Загребу и околини.
Узми примјер мог краја, 1942. Црна Легија је побила 6000 Срба на Дрини код Старог Брода. Огромна већина злочинаца, уопште није из И.Босне, већ из Хрватске и Бог зна одакле све. Било је мало локалних муслимана који су ту били, неки милом неки силом. И шта је сад народ после тога требао да уради, да покоље локалне становнике? Онда би се ти муслимани нама светили и тако у недоглед до истребљења и Срба и Турака. Која је вајда од тога?
А знаш шта су урадили Срби тад? Узели пушке и борили се против усташа и тако бранили и одбранили народ.
И сад поредити Манета Роквића са Радомиром Нешковићем и Дерикоњом је смијешно.
Хм, да, ако су турци по нечему чувени, то је да памте добро и не забијају нож у леђа доброчинитељу. А Францетићева легија која је похарала ис.Босну и Подриње 1942, била је састављена од муслимана и то најмање 80% састава када је у питању војска, подофицири и официри су били скоро искључиво католици, тј. хрвати. Ти муслимани си били са простора Сарајева па на Исток, дакле убијали су своје комшија, и много их је било баш са подручја крваве Сребренице. Касније су расформирани а Францетић је убијен крајем године. Црна Легија је ускоро обновљена али са другачијим "људством". Новооснованом је командовао Рафаел Бобан и неки Шимић, а регрутна база им је била западна Херцеговина, Дувно, Ливно и Имотски, и била је попуњена 95% са католицима тј.Хрватима. Интересантно је да су Баћовићеви на путу за Крајину прошли релативно близу црне легије, исто тако и у повратку а да их Усташе нису покушале напасти, иако су четници убили од хрвата и турака кога год су успјели.
(09-12-2016, 05:21 PM)Николај Пише: овде доста и других, из ових силних ратова што погубише
Чему се мјешати кад се туђинци међусобно туку, јел тако? Или је другачије, гледаш како ти првог комшију, који ти је близак род туку и муче, истерају га из куће, угурају га у твоје двориште, ти га прихватиш да би га ти касније вријеђао и мрзио кад год за то има прилика. За то вријеме се према оном што му је узео кућу односити са поштовањем и уважавањем. Родбина се не бира.