Оцена Теме:
  • 9 Гласов(а) - 3.89 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Састанак у Тополи 11. августа 1944. године

Зар сенка, на слици, не долази из правца севера, где сунце никако не може бити?
Одговори

Невидим ознаку сјевера на мапи.
Је ли он горе као што је то на карти?
Одговори

То је 11.08.1944. на том месту изгледало као у прилогу. Штавише, како више гледам, мишљења сам да је фотографија настала и нешто раније јер је сунце у том тренутку на позицији запад, северозапад. Време се поклапа са периодом након завршетка разговора према доступним подацима.

Одговори

Сенке ни нема,поготово са Калабићеве стране,сем тога по Калабићевим панталонама и цокулама види се да су неспретно исечене са друге слике.Ја не би рекао да је слика настала у то време!Сувише је јако светло на слици,односно сунце,па на основу тога закључујем да је слика настала у време ручка,тј. око 13. часова.Самим тим сенке би требале бити много видљивије,а нема их скоро у опште.
Одговори

(12-02-2018, 10:25 PM)posmatrač Пише:  Невидим ознаку сјевера на мапи.
Је ли он горе као што је то на карти?
Да, горе је, као на карти. А четници стоје леђима према згради, значи север им је десно, тачно према Београду, а отуда сунце још није грејало према југу.
Одговори

Физички је немогуће да сенке ту буду у 13:00 часова јер је сунце било на тоталној другој страи..односно тачно на позицији на фотки испод. Није изгледно да је фотографисано око 13.00 часова.

Одговори

(12-02-2018, 10:31 PM)goks Пише:  То је 11.08.1944. на том месту изгледало као у прилогу. Штавише, како више гледам, мишљења сам да је фотографија настала и нешто раније јер је сунце у том тренутку на позицији запад, северозапад. Време се поклапа са периодом након завршетка разговора према доступним подацима.

Може ли неко објашњење, откуд сунце на северу?
Одговори

Ја мислим да је слика фалсификат из много разлога,те сенке што се виде су додате на слику неким штосом.Светло по мом животном искуству,одговара времену које сам навео,то је 13. часова,пола сата напред-назад.
Одговори

(12-02-2018, 11:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(12-02-2018, 10:31 PM)goks Пише:  То је 11.08.1944. на том месту изгледало као у прилогу. Штавише, како више гледам, мишљења сам да је фотографија настала и нешто раније јер је сунце у том тренутку на позицији запад, северозапад. Време се поклапа са периодом након завршетка разговора према доступним подацима.

Може ли неко објашњење, откуд сунце на северу?

Није север већ запад, северозапад јер Нешко, Капабић и Рачић гледају ка запад, југозапад. Да је сунце на "северу" сенка би била на чистом југу, а овде је на југоистоку.

Да је сунце на "северу" то би изгледало овако.

Одговори

Да, они гледају на запад, али зар се не види да је правац сунца са њихове десне стране, с десна у лево, тј. кад се гледа слика с лева на десно? То је правац север-југ.
Одговори

Па да, сенке и иду у том правцу како си нацрртао на овој слици доле.
Одговори

Пуковнику рачићу су исто јако лоше исекли маказама панталоне,а ни лево уво му се не види .Као да су му уво одсекли маказама.Нешто мутно уместо увета.Умрљано.Где је Рачићево лево уво?Са сенкама се лако може манипулисати путем Гугл информација које су тотално не поуздане.
Одговори

(12-02-2018, 11:35 PM)Pravda Пише:  Пуковнику рачићу су исто јако лоше исекли маказама панталоне,а ни лево уво му се не види .Као да су му уво одсекли маказама.Нешто мутно уместо увета.Умрљано.Где је Рачићево лево уво?Са сенкама се лако може манипулисати путем Гугл информација које су тотално не поуздане.
Напротив, не може се уопште манипулисати сенкама, оне су ту и правац им је јасан, тј. погрешан. Зар не видиш да сенке иду с лева на десно (како ми гледамо) тј. у природи с десна на лево, а то је север-југ.
Одговори

Сенке иду овако у односу на стране света.    
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним