Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Непознате фотографије четничког "клања" цивила

Имају и ове двије:

[Слика: 132123.jpg]

[Слика: 432234.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Још једна мање позната:

[Слика: img292.jpg]
Одговори

(31-12-2013, 09:46 AM)Николај Пише:  
(31-12-2013, 12:33 AM)Сипуљац Пише:  Наравно, ја нисам стручњак за фотографије, па ако је нека фотографија овде далеко од шале унапред се извињавам и саосећам са жртвом.
Ствар и јесте у томе, што на овим фотографијама нема жртава.

Николај, ја наравно верујем да су ове фотографије настале као шала, али једноставно се не усуђујем да то тврдим јер немам чиме то да поткрепим. Уосталом, мој коментар је и ишао у прилог томе да ми је лако веровати да су ове фотографије шала. Видим да сте навели чак и детаље са суђења једном од фотографисаних војника и ја управо то и желим, да сазнам више о некој теми, да када неко изнесе тврдњу има за то аргументе.
Пошто ја нисам историчар већ ме историја, а поготово Равногорски покрет, веома занима, рад сам да сазнам о тој теми што више могу. И желим да будем користан члан овог форума тиме што ћу само давати своје коментаре и виђења о некој теми, поставити питање о одређеном догађају, а никако износити непоуздане тврдње, јер сам видео да има доста "другова" који се одмах ухвате у коштац и једва дочекају да кроз обичне чланове форума оцрне и наруже озбиљне истраживаче и озбиљне историчаре, који овај сајт и форум воде, као неозбиљне који олако и без доказа представљају ствари као чињенице. Трудим се да не упаднем у категорију оних који су својим понашањем, под паролом "Ја знам да су четници били добри",а у ствари једино знају да је био неки Дража Михаиловић и евентуално знају да је постојао неки Калабић, нанели штету Равногорцима, таман колико и комунисти за 70 година, тиме што су четнике представљали баш као и Булајић у својим филмовима.
Још једном, хвала свима који уређују овај форум, ово је непресушан извор информација,а ако некој теми дам свој допринос неким својим сазнањем, биће ми изузетно драго.
Ето, само сам имао потребу да кажем да ја имам изграђен став о догађајима 1941.-1945. и да се он у потпуности подудара са ставом већине учесника овог форума и да нема потребе мој коментар или питање доживљавати као провокацију.Сматрам да свака реч, изговорена или написана има своју тежину, па се трудим да се тако и понашам.
И, само напред: што више информација, што више фотографија, што више корисних текстова....Smile
Велики поздрав
Одговори

(31-12-2013, 02:25 PM)Мањача Пише:  [Слика: 432234.jpg]
Јел овај беше са женом: Smile
Одговори

(31-12-2013, 05:38 PM)Сипуљац Пише:  
(31-12-2013, 09:46 AM)Николај Пише:  
(31-12-2013, 12:33 AM)Сипуљац Пише:  Наравно, ја нисам стручњак за фотографије, па ако је нека фотографија овде далеко од шале унапред се извињавам и саосећам са жртвом.
Ствар и јесте у томе, што на овим фотографијама нема жртава.

Николај, ја наравно верујем да су ове фотографије настале као шала, али једноставно се не усуђујем да то тврдим јер немам чиме то да поткрепим. Уосталом, мој коментар је и ишао у прилог томе да ми је лако веровати да су ове фотографије шала. Видим да сте навели чак и детаље са суђења једном од фотографисаних војника и ја управо то и желим, да сазнам више о некој теми, да када неко изнесе тврдњу има за то аргументе.
Пошто ја нисам историчар већ ме историја, а поготово Равногорски покрет, веома занима, рад сам да сазнам о тој теми што више могу. И желим да будем користан члан овог форума тиме што ћу само давати своје коментаре и виђења о некој теми, поставити питање о одређеном догађају, а никако износити непоуздане тврдње, јер сам видео да има доста "другова" који се одмах ухвате у коштац и једва дочекају да кроз обичне чланове форума оцрне и наруже озбиљне истраживаче и озбиљне историчаре, који овај сајт и форум воде, као неозбиљне који олако и без доказа представљају ствари као чињенице. Трудим се да не упаднем у категорију оних који су својим понашањем, под паролом "Ја знам да су четници били добри",а у ствари једино знају да је био неки Дража Михаиловић и евентуално знају да је постојао неки Калабић, нанели штету Равногорцима, таман колико и комунисти за 70 година, тиме што су четнике представљали баш као и Булајић у својим филмовима.
Још једном, хвала свима који уређују овај форум, ово је непресушан извор информација,а ако некој теми дам свој допринос неким својим сазнањем, биће ми изузетно драго.
Ето, само сам имао потребу да кажем да ја имам изграђен став о догађајима 1941.-1945. и да се он у потпуности подудара са ставом већине учесника овог форума и да нема потребе мој коментар или питање доживљавати као провокацију.Сматрам да свака реч, изговорена или написана има своју тежину, па се трудим да се тако и понашам.
И, само напред: што више информација, што више фотографија, што више корисних текстова....Smile
Велики поздрав

Слажем се са свиме, осим са овим - "нема потребе мој коментар или питање доживљавати као провокацију".
Уопште нисам доживео као провокацију, напротив. И циљ нам је да дође што више људи на овај форум, какво год мишљење да имају о било чему.

Поздрав.
Одговори

[Слика: showimg2.jpg]
На слици су Немци преобучени у четнике .

[Слика: KGr_Hq_Z_io_E4rq_M6_Qs_GBOPYy_z5d_Q_3.jpg]
how to take a screen shot

[Слика: Copy_of_Pop_Izdaje_cetnicki_Vojvoda_Momcilo_Dj_v.jpg]
screenshot windows 7

[Слика: n1303926740_30086408_5985.jpg]
image uploading site

[Слика: macva5dk.jpg]
screen shot
Одговори

на предзадњој слици је 25 по туру.
Одговори

Ово су све слике настале у шали.
Одговори

Како знаш да је реч о Немцима? Ја бих пре рекао да се то четници зајебавају међусобно.
Одговори

Одлична тема, Николај Свака ти се дала...

Ево дивне теме, ђе хисторичари титине орјентације, мореју наћ камаре МОЋНИХ доказа. Smile

Да додам и нешто (полу)корисно.
Сви учесници тог рата су ми сведочили, да је општи смисао за хумор у њему био ЗНАТНО померен на банално. Мада не могу да се сетим ко је то и добро описао, у некој књизи...

Као и 90-тих, уосталом.
Одговори

Рече ми тако Господин Самарђић. Има још неколико слика из ове серије али не знам где су ми.То важи само за ону прву коју сам поставио да не буде забуне.
Одговори

(31-12-2013, 08:11 PM)четнички курир Пише:  [Слика: showimg2.jpg]

Јел су ово исти људи?

[Слика: 377px-chetniksinsumadija.jpg]

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chetni...action.jpg

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Да, то је иста серија слика.
Одговори

Неко је на фотографију просуо мастило или неку другу материју, да изгледа као крв:

[Слика: 377px-chetniksinsumadija.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним