15-02-2018, 09:42 PM
(15-02-2018, 09:35 PM)Николај Пише: С обзиром да "састанак у Тополи" нема никакве везе са ген. Недићем, док састанак у Ражани има, и с обзиром да се поводом састанка у Ражани Недић већ обраћао Вајксу и пре 22. августа, прилично је јасно на шта се мисли под "Дража-Недић понудом".
А која је то била понуда онда са састанка Недић-Дража, а која није одговорала понуди са састанка у Тополи тј. биле су различите. У чему је била та разлика? Споразум Недић-Дража је само логичан наставак састанка у Тополи у смислу Нојбахерових напора да помогне Србији. Постоји узрочно последични след догађаја. Вама је јасно, јер ви имате развијен референтни систем где знате унапред шта се десило, а шта није, па према том систему рационализујете догађаје. Остали, нпр. ја који нема такав систем веровања и тек га стварам, морају да разматрају сваки детаљ вредносно неутрално.
Ево још једном вас позивам да на оригиналном документу подвучете референцу на Недић-Дража састанак. Кратко... значи не ја верујем, ја мислим, ја знам, јасно ...већ подвучете референцу на састанак.