Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Непознате фотографије четничког "клања" цивила
#1

Ни на једној слици нико није већ заклан, све су наводно "тренутак пре":


[Слика: img090_3gt04obi6yg440cg40gg48gcs_ejcuplo1l0oo0sk.jpg]

[Слика: img085_9xls4muio9sgk88ksk00sg4o0_ejcuplo1l0oo0sk.jpg]

[Слика: img086_6sqkrhfty144g4koccwkks4c4_ejcuplo1l0oo0sk.jpg]

[Слика: 10942.jpg]


Почетак кампање о "кољачима" српског народа
Одговори
#2

Ајде ове остале и ђене ђене,али ова:

[Слика: aysj.jpg]

Јел овог кољу или га брију?

Не могу да верујем да човек који ће наредног тренутка изгубити живот овако лежерно клечи са обе слободне руке(чак је и врат наместио) . . . 5+5

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори
#3

Ниједна од ових особа није заклана. Ако јесте нека објаве име и презиме жртве са свим генералијама.
У књизи која се спрема, а где сам помагао, постоји сличан случај где су четворица суђена за клање на основу фотографије. Кад је суђен и четврти, појавио се "заклани" на суђењу, као сведок одбране.
Судија је одбацио његово сведочење.
Одговори
#4

Слике су очигледно позиране, али је мени мистерија зашто су се ови ликови тако зезали? И то њих више на различитим местима, у време кад сликање није било тако лако као данас.
Одговори
#5

Ја сам на једној теми на старом форуму рекао да су такви имали морбидан смисао за хумор...А другој страни је то, и те како добродошло у пропаганди.
Одговори
#6

(30-12-2013, 10:57 PM)Бенито Пише:  Ниједна од ових особа није заклана. Ако јесте нека објаве име и презиме жртве са свим генералијама.
У књизи која се спрема, а где сам помагао, постоји сличан случај где су четворица суђена за клање на основу фотографије. Кад је суђен и четврти, појавио се "заклани" на суђењу, као сведок одбране.
Судија је одбацио његово сведочење.
Јел то она из околине Пожеге? Мени је Мијалко причао за то, само рече да се на суду појавила мајка жртве, ако се сећам?
Одговори
#7

(30-12-2013, 11:28 PM)ватхра Пише:  Слике су очигледно позиране, али је мени мистерија зашто су се ови ликови тако зезали? И то њих више на различитим местима, у време кад сликање није било тако лако као данас.
Није ово ништа, шта смо све ми сликали 1999. године. Smile
Цели вод се изређа на остацима јагњета на ражњу, онако са искеженим зубима, право у камеру. Smile
Одговори
#8

За ову ми је причао Мијалко Перишић:
[Слика: files.jpg]

А ево и Кореја се зеза са пушкомитраљесцем:

[Слика: cetnickizlocini33.jpg]

И ове две слике се свугде објављују са потписом ''четнички злочини'' и сл.
Одговори
#9

Није из околине Пожеге, него Ивањице. Потпуно други случај. Постоје слични случајеви и у Драгачеву, а и трнавском срезу.
Одговори
#10

Што рече Милослав, шта смо све сликали 1999. године. У једној (напуштеној) шиптарској кући у којој смо спавали нашли смо неке мараме и шалваре. Онда се наш возач (војник, уговорац из Новог Сада, возио Прагу) обуче у те шиптарске прње. Иначе дечко је прилично ниског раста. Ја и колега подофицир у униформи станемо поред њега и сликамо се. (иначе слику не постављавам овде јер не знам да ли је примерено). Углавном, поента приче је, да када сам после рата (који неки упорно називају "бомбардовање") слике донео кући и када је ту слику видела моја мајка, пита ме:
"Ко вам је ово сине?"
"Ма то је" - рекох - "нека шиптарка, њена је кућа била, после смо је заклали" - ја будала хтедох да испаднем духовит.
Требало је добрих пола сата да мајку повратим од шока, поливање водом, коцка шећера и да је убедим да је у шалварама и марами наш војник.
Тако да мислим да су млади људи имали исти смисао за хумор (не кажем да је добар и да није помало морбидан) и 1940-их као и 1990-их , и да тачно могу да замислим како су размишљали када су се тако сликали. Наравно, ја нисам стручњак за фотографије, па ако је нека фотографија овде далеко од шале унапред се извињавам и саосећам са жртвом.
Одговори
#11

Убедљиво је најлуђи био судија. На примедбу закланог да се ништа није догодило и да су се шалили, а сви у комплету припити, судија је хладно унео у записник да се сведочење одбацује, "јер сведок не познаје добро инкриминисани догађај...". А он заклан?5+5
Одговори
#12

(31-12-2013, 12:33 AM)Сипуљац Пише:  Наравно, ја нисам стручњак за фотографије, па ако је нека фотографија овде далеко од шале унапред се извињавам и саосећам са жртвом.
Ствар и јесте у томе, што на овим фотографијама нема жртава.
Одговори
#13

(31-12-2013, 12:17 AM)Милослав Самарџић Пише:  А ево и Кореја се зеза са пушкомитраљесцем:

[Слика: cetnickizlocini33.jpg]
Ову слику су објавили Бранко Латас и Милован Џелебџић у књизи "Четнички покрет Драже Михаиловића" на страни 366, под називом: "Четнички кољач звани Кореја из Групе Расинско-топличких корпуса војводе Драгутина Кесеровића (у рејону Крушевца 1944.)"

А објавили су и ову са сличним потписом:

[Слика: x1ybh0.jpg]
Одговори
#14

На овој фотографији са Корејом види се да је зезанција у питању, можда баш подсмевање пропаганде о клању, јер лик кога кољу има на себи пешкир да се не испрља. Исто на оној горе фотографији, човек кога наводно кољу држи неку крпу испод свога врата.

Свакако, ако су се шалили, гупо су се шалили.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним