Погледи форум

Пуни Облик: Екуменизам
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
(11-02-2015, 06:46 PM)SUMADINAC Пише: [ -> ]Mislis iz Esfimgena? Јок A sta kazu Veliki Sveti Oci,Vladika Nikolaj ili blazenopocivsi Patrijarh Pavle povodom njega? Sta kazu Hristos i Apostoli?

Ти немаш појма о чему говориш, нити цитираш... фрљаш и тролујеш, на жалост основне појмове не разназнајеш. Свети оци су листом против било каквих јереси и унија!

Патријарх Павле папи:

Цитат:На крају, изволите примити и нашу најтоплију благодарност што сте на најубедљивији начин, у ствари делатно, експериментално, као нико пре Вас, дефинитивно показали духовну и богословску неодрживост догмата првог ватиканског сабора о папској незаблудивости и тако, приближујући међусобно православну и ромокатоличку еклисиологију, de facto ослабили унију и допринели стварном екуменском дијалогу између наших сестринских Цркава.

Србине,
смањи провокацију, користи цитате, а прије свега би те замолио да се нејављаш на овој теми док не усвојиш елементарне појмове.

Свети Владика НИКОЛАЈ Жички
МИСИОНАРСКА ПИСМА

ПРОТИВ ЕКУМЕНИЗМА

46. Писмо: Господину Скоту, американском унитаријанцу,
који се буни против Свете Тројице

На клизавом путу политике, на коме сте се нашли, није чудо што Ви негодујете против хришћанске науке о Светој Тројици. Ваша унитаријанска секта није ни заснована на тежњи за чистом истином него на тежњи за измирењем свих вера у свету. Па како је тешко уједначити планину с долином, то се Ви љутите на планину. Јер Вама се чини - сасвим погрешно - да је спасоносније планину спустити него низину узвисити. При свем том Ви тврдите, да ваша секта верује у Исуса Христа.

Ако Ви верујете у Исуса Христа, како онда можете тежити да измирујете и изједначујете истину са неистином? Је ли Вам тај пут Христос указао? Је ли Он мирио Своју науку са римским идолопоклонством, црначким фетишизмом, индијским нихилизмом и мртвим јудејским фарисејством? Очигледно не. И апостол Христов одлучно устаје против Вас говорећи: Какву заједницу има видјело с тамом? Како ли се слаже Христос с Велијаром (ђаволом)? Знајте, да свет не распиње на крст онога ко мири истину с неистином, и светлост са тамом, и добро са злом. А Христа је свет распео на крст, јер није уједначавао, није мешао, није са истином политизовао. Јасно је, дакле, да Ви не верујете у Исуса Христа.

Покушајте само, да у ма којој области обичне науке мирите и уједначујете открите истине са полуистинама или неистинама, и видећете на какав ћете отпор наићи. Рецимо, да електричну светлост уједначујете са светлошћу лојане свеће; или округлину земаљске планете са пљоснатошћу. Или узмите обичан догађај из искуства. Рецимо, два се човека препиру: један човек здравих очију каже, да је видео три орла под облацима, а други слабијих очију рекне, да он није видео ниједног орла. Ако сте разумни, Ви ћете испитати вид свакога од њих, па ћете поверовати видовитијем. Али пошто Вашој секти није до истине него до измирења и уједначења, то ћете Ви рећи оној двојици: пошто ја уопште нећу да дижем свој вид у висину и испитујем, то је најбоље да се вас двојица измирите, да узајамно попустите, и да сложно кажете, да сте обојица видели само једног орла под облацима!

То је Ваш пут, Ваша наука, Ваша политика. Свет није пошао за вашом сектом, као што су њени оснивачи мислили. Остали сте до данас једна малобројна и незнатна секта у хришћанском свету као хрид у мору. Зашто? Зато што иако је људима много стало до мира још им је више стало до истине.

А истина о Богу јединоме у три лица дошла је свету по откривењу од Највидовитијег, од Сина Божијег Исуса Христа. Три лица, без наличја. Три лица, једна личност. Ова фина и узвишена Стварност не да се никад измирити и уједначити са грубим и ниским призрацима.

Дух истине нека Вас осветли.

Св. владика Николај Велимировић о папи и конкордату

Телеграм Господину Милану Стојадиновићу Председнику Краљевске владе

Краљево 20.07.1937.г. Београд

Епископ Николај

Као сина ове Светосавске епархије, преклињем Вас, Скидајте зло (конкордат) са дневног реда. Прекините насиља према цркви Православној. Знајте, тешка је рука Немањића Саве.

ПИСМО МИЛАНУ СТОЈАДИНОВИЋУ ПРЕДСЕДНИКУ КРАЉЕВСКЕ ВЛАДЕ

Поштовани Господине Министре Председниче, Ви, свакако, нисте прочитали мој јучерашњи телеграм, када ми одговарате да ја треба “помирљиво да дејствујем на своје колеге”. Какву помирљивост Ви можете очекивати после ономадашње туче пред Саборном Црквом? Др. Корошец није тукао католике у Далмацији, који годинама најпогрдније руже нашег краља, а туче српске владике и свештенике када се моле Богу за свог болесног патријарха! Уникум. А, замислите како би папа римски потресао цео свет, да је један српски жандарм, ударио католичког бискупа. Све то народ гледа. Све то народ слуша, ја Вас уверавам да у народу кључа гнев као у вулкану. Уверавам Вас, да је народ на ивици побуне. Ја знам Ваша добра дела за последње две године, знам и за тај злокобни конкордат. Ја не заборављам ни оно ни ово. Но, сав народ је потпуно бацио у заборав све што сте Ви учинили, као да сте јуче дошли на власт - све због овог конкордата. Као кад би ђак написао читко пропис, па просуо по њему мастило. Народ ништа у Вама данас не види до конкордата. Од времена тзв. “владановштине” ја не памтим оволику узрујаност у народу, оволику жучност. Ко год Вам друкчије реферише, не верујте му, ласка Вам и обмањује Вас. И немојте мислити да је овако страшно незадовољство у народу створено агитацијом свештеника. Инстиктивно сав православни народ осећа и сазнаје, да је кнез црне интернационале наш свагдашњи непријатељ, историјски непријатељ. Уосталом и сви просвећени католици ужасавају се власти која се даје том кнезу у овој нашој слободној земљи. Зато вас и овим путем и последњи пут, молим и преклињем - скините то чудовиште с дневног реда, те сачувајте земљу од потреса. Сачувајте своју част и повратите углед у народу. Сачувајте себе од моралне и политичке смрти. То је оно чему неизбежно гредите, ако се не тргнете у дванаестом часу. Србима нису на одмет ни људи мањих способности, него што сте Ви. Рећи ћете: тешко је сада скинути с дневног реда. Можда. Но, сетите се да ће теже бити ако прође. Нека језива атмосфера окружава нас. Свак очекује најгоре. Ако изагитујете насупрот вољи народној, вољи седам милиона Срба, и толико католика, да се конкордат изгласа у скупштини, шта сте тиме учинили? Отворили сте једну живу рану која се годинама неће моћи залечити, а своје сте име уписали не на листове славе, него у списак оних које народ проклиње, а Ви нисте самац, Ви имате и пород.

Ово је смисао и садржај мога јучерашњег телеграма. Нека Вам је Бог у помоћи.

21. јула 1937 г.
Ваш поштововалац Епископ Николај с. р. Краљево

А највећи проблем је што брљавиш разлику између Православног икуменизма и екуменизма који ти уздижеш, а чији је отац лаж!

Москва, 6. фебруар, 2015. – Текст поруке Киноније (свештене општине) Свете Горе Атонске патријарху Вартоломеју.

Писмо је посвећено посјети папе Цариграду у новембру 2014. године, написано је у децембру, али је јавности тек сада доступан текст. Још нема пуног превода на руски језик.

Атонци изражавају узнемиреност и забринутост због догађаја у Цариграду. Посебно, због пољупца патријарха и папе током Свете Литургије.

рећи о јеретичким грешкама Латина. Поред тога, они су подсјетили на велики број светогорских мученика који су патили због одбијања да „прихвате латиномудрујуће“.

Следујући преподобном Силуану Атонском они кличу: „Вјерујемо само Православној цркви: у њој је радости спасења у Христовој смирености!“

Свештена општина Свете Горе позива на окончање теолошког дијалога са римокатолицима који и даље опстају у својој јереси. Такав дијалог води само до смутње међу вјернима и не доноси никакве конкретне резултате.

Атоски монаси изражавају патријарху „обеспокојеност“ и жељу „да опстане црквено јединство свих православних хришћана, а вјера монаха Свете Горе непоколебана“.

Писмо:
https://stanjestvari.files.wordpress.com...lomeju.jpg

Већ сам му постављао та писма Владике Николаја,ал' џабе њему кад је слеп код очију(а вероватно и добар глумац)и на погрешну сису задојен.Врти његово у круг без аргумената и доказа,јер их уопште нема.Само је ту ради провокације и покушаја да унесе пометњу и немир на форум,али видео да се мало зезнуо па се заплео ко пиле у кучину.На сваки упис који смо поставили давао је безвезне коментаре,ни на једно питање није дао одговор,као питајте епископа и свештенство,а сам је вероватно свештеник новотарац или ђакон неког бискупа мислим епископа СПЦ,тако да што се мене тиче заслужује ВЕЛИКИ БАН!
Надам се да администратори ове теме читају ове постове,па нека закључе сами.Самим тим што је отворио два профила закључује се да је манипулатор и провокатор.
Ја сам му већ рекао даје одело променио али је иста битанга остао и то му опет понављам .
АДМИНЕ РЕАГУЈ ОВО ЈЕ ОЗБИЉНА ТЕМА И ОВАКВИ УПИСИ ДОТИЧНОГ ПАПИСТЕ И ФОЛИРАНТА НИСУ ДОСТОЈНИ ДА СЕ ОВДЕ ЧИТАЈУ!
Nista s tim ne dokazujes! Iz Patrijarhovog citata se da videti,i pored kritike,njegovo ucesce u Ekumenskom dijalogu. Drugo,sto se tice Vladicinog pisma americkom unitarijancu- nema nikakve veze sa Ekumenizmom. Trece,sto se tice njegovog pisma Milanu Stojadinovicu- definitivno nema veze sa Ekumenizmom,i pored opravdanih kritika. Dakle,vidi se i pored sveg svog truda sto imas,nemas elementarni uvid u verska pitanja. Za pocetak nadji knjigu "Agonija Crkve" od Vladike Nikolaja i procitaj je...ako imas dovoljno snagu tumacenja napisanog!
Зар је Православна Црква, – то пречисто Богочовечанско тело и организам Богочовека Христа -, морала бити тако чудовишно понижавана да њени представници, богослови, и чак јерарси, међу којима и српски, траже „органско“ учешће и укључење у Екуменски савет цркава, који на тај начин постаје неки нови црквени „организам“, нова Црква над црквама, чији су Православне и неправославне цркве само „делови“ („органски“ међусобно везани!?). – Авај, невиђеног издајства! Одбацујемо православну богочовечанску веру, ту органску везу са Богочовеком Господом Христом и Његовим пречистим Телом – Православном Црквом Светих Апостола и Отаца и Васељенских Сабора, и хоћемо да будемо „органски део“ јеретичког хуманистичког, човекопоклоничког удружења, које се састоји од 263 јереси. А свака је од њих по – духовна смрт.

-Св. Јустин Ћелијски, 1974.

Да,
и те како има. Све је речено када пише:

Ваша унитаријанска секта није ни заснована на тежњи за чистом истином него на тежњи за измирењем свих вера у свету. Па како је тешко уједначити планину с долином, то се Ви љутите на планину. Јер Вама се чини - сасвим погрешно - да је спасоносније планину спустити него низину узвисити. При свем том Ви тврдите, да ваша секта верује у Исуса Христа.

Овдије је побио срж екуменизма и забо колац у центар лажи!

А онда каже:

Ако Ви верујете у Исуса Христа, како онда можете тежити да измирујете и изједначујете истину са неистином? Је ли Вам тај пут Христос указао? Је ли Он мирио Своју науку са римским идолопоклонством, црначким фетишизмом, индијским нихилизмом и мртвим јудејским фарисејством? Очигледно не. И апостол Христов одлучно устаје против Вас говорећи: Какву заједницу има видјело с тамом? Како ли се слаже Христос с Велијаром (ђаволом)? Знајте, да свет не распиње на крст онога ко мири истину с неистином, и светлост са тамом, и добро са злом. А Христа је свет распео на крст, јер није уједначавао, није мешао, није са истином политизовао. Јасно је, дакле, да Ви не верујете у Исуса Христа.

Али тешка је то наука за тебе.
(11-02-2015, 11:50 PM)smederevo Пише: [ -> ]Већ сам му постављао та писма Владике Николаја,ал' џабе њему кад је слеп код очију(а вероватно и добар глумац)и на погрешну сису задојен.Врти његово у круг без аргумената и доказа,јер их уопште нема.Само је ту ради провокације и покушаја да унесе пометњу и немир на форум,али видео да се мало зезнуо па се заплео ко пиле у кучину.На сваки упис који смо поставили давао је безвезне коментаре,ни на једно питање није дао одговор,као питајте епископа и свештенство,а сам је вероватно свештеник новотарац или ђакон неког бискупа мислим епископа СПЦ,тако да што се мене тиче заслужује ВЕЛИКИ БАН!
Надам се да администратори ове теме читају ове постове,па нека закључе сами.Самим тим што је отворио два профила закључује се да је манипулатор и провокатор.
Ја сам му већ рекао даје одело променио али је иста битанга остао и то му опет понављам .
АДМИНЕ РЕАГУЈ ОВО ЈЕ ОЗБИЉНА ТЕМА И ОВАКВИ УПИСИ ДОТИЧНОГ ПАПИСТЕ И ФОЛИРАНТА НИСУ ДОСТОЈНИ ДА СЕ ОВДЕ ЧИТАЈУ!
Definitivno se vidi da se ovde radi o velikom manipulatoru! Jer se iznose JERETICKA ucenja i reagovanja,i pogrdnim recima propoveda nekakva vera. Time se ovde na forumu kalja obraz tradiciji Srbskih Cetnika i Ravnogorskog Pokreta,narocito koristeci izvore i pritajenih simpatizera Dimitrija Ljotica- sajtovi "Borba Za Veru" i "Svetosavlje". Urednici ovog foruma ce jasno videti o cemu se ovde radi,i da simpatizerima raskolnickih grupacija koji razdiru sami temelj nase Crkve,nije ovde mesto!
АЛО!

Не тролуј сваку тему!
(12-02-2015, 12:16 AM)SUMADINAC Пише: [ -> ]
(11-02-2015, 11:50 PM)smederevo Пише: [ -> ]Већ сам му постављао та писма Владике Николаја,ал' џабе њему кад је слеп код очију(а вероватно и добар глумац)и на погрешну сису задојен.Врти његово у круг без аргумената и доказа,јер их уопште нема.Само је ту ради провокације и покушаја да унесе пометњу и немир на форум,али видео да се мало зезнуо па се заплео ко пиле у кучину.На сваки упис који смо поставили давао је безвезне коментаре,ни на једно питање није дао одговор,као питајте епископа и свештенство,а сам је вероватно свештеник новотарац или ђакон неког бискупа мислим епископа СПЦ,тако да што се мене тиче заслужује ВЕЛИКИ БАН!
Definitivno se vidi da se ovde radi o velikom manipulatoru! Jer se iznose JERETICKA ucenja i reagovanja,i pogrdnim recima propoveda nekakva vera. Time se ovde na forumu kalja obraz tradiciji Srbskih Cetnika i Ravnogorskog Pokreta,narocito koristeci izvore i pritajenih simpatizera Dimitrija Ljotica- sajtovi "Borba Za Veru" i "Svetosavlje". Urednici ovog foruma ce jasno videti o cemu se ovde radi,i da simpatizerima raskolnickih grupacija koji razdiru sami temelj nase Crkve,nije ovde mesto!
Јел има неки доктор?Овом човеку треба озбиљна лекарска помоћСирома'
Ni sa time Hercegovac nista ne dokazujes! Ava Justin je posebna i kontradiktorna licnost. Dovoljno je videti sta on pise u "Novi Zapisi o Ekumenizmu" pa da se uoci razlika. A poznato je da su mu svasta stavljali u usta,sto on nije rekao...i to oni koji su i Vladici Nikolaju pripisali nekakvu "besedu" nad Ljoticevim odrom.
Гдје су модератори?

(12-02-2015, 12:27 AM)SUMADINAC Пише: [ -> ]Ni sa time Hercegovac nista ne dokazujes! Ava Justin je posebna i kontradiktorna licnost. Dovoljno je videti sta on pise u "Novi Zapisi o Ekumenizmu" pa da se uoci razlika. A poznato je da su mu svasta stavljali u usta,sto on nije rekao...i to oni koji su i Vladici Nikolaju pripisali nekakvu "besedu" nad Ljoticevim odrom.

Како те није срамота?
(12-02-2015, 12:25 AM)smederevo Пише: [ -> ]
(12-02-2015, 12:16 AM)SUMADINAC Пише: [ -> ]
Јел има неки доктор?Овом човеку треба озбиљна лекарска помоћСирома'

Da,ja sam! Sta vas muci?

(12-02-2015, 12:28 AM)херцеговац Пише: [ -> ]Гдје су модератори?

(12-02-2015, 12:27 AM)SUMADINAC Пише: [ -> ]Ni sa time Hercegovac nista ne dokazujes! Ava Justin je posebna i kontradiktorna licnost. Dovoljno je videti sta on pise u "Novi Zapisi o Ekumenizmu" pa da se uoci razlika. A poznato je da su mu svasta stavljali u usta,sto on nije rekao...i to oni koji su i Vladici Nikolaju pripisali nekakvu "besedu" nad Ljoticevim odrom.

Како те није срамота?

Sta pominjes moderatore? Jel ti nesto fali? Sramota,zbog cega? Sto razoblicavam vase fanaticne manipulacije? Ili,sto vam iznosim na videlo vasu obmanu?
Јер не одговараш на поруке него спамујеш и тролујеш теме.

Немаш елементарног познавања тематике и оптужујеш и вријећаш светионике Православне вјере. Пљујеш по српским новомученицима...

Да ли ти је довољно?

Ево ја ти кажем,

са овог форума ћеш отићи ти или ја!

На српском и националном форуму нећу да трпим пљување по мојој вијери и нацији. То је минимум минимума. Можеш да пишеш латиницом и без одређених слова, можеш и да тролујеш и спамујеш, али нећеш да пљујеш по Православљу док сам ја на форуму.

Према томе,
видјећемо како ће се окренути прича.
Kakvo vredjanje svetionika Pravoslavlja i kakvo pljuvanje po srbskim novomucenicima? Jer si pri sebi? Saberi se malo Hercegovac da bi bio u toku!
Путуј Селма и не нагињи се кроз прозор!

Завршили смо!
(12-02-2015, 12:55 AM)херцеговац Пише: [ -> ]Путуј Селма и не нагињи се кроз прозор!

Завршили смо!

A kako znas pesmu od komunodrzavnog projekta zvanog "Bijelo Dugme"? Jadno je to tvoje Pravoslavlje,ako ga i uopste i imas! Смарање бре
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71