Погледи форум

Пуни Облик: Екуменизам
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
Дубоко прелашћена особа.

Тумачио Апокалипсис онако како Перица укрштене ријечи.

Вјештачко оживљавање мртвих о коме је он писао је нешто што те узбуђује?

Ово директно удара на исповједање - Вјерујем!

Ово је јерес!

Или те можда узбуђују његове мисли о човјечанству као спаситељу космоса?
(14-02-2015, 01:28 AM)херцеговац Пише: [ -> ]Дубоко прелашћена особа.

Тумачио Апокалипсис онако како Перица укрштене ријечи.

Вјештачко оживљавање мртвих о коме је он писао је нешто што те узбуђује?

Ово директно удара на исповједање - Вјерујем!

Ово је јерес!

Bez uvrede,ali sudeci po komentaru koji si sad izneo...ovo je za tebe visa metematika! Ваистину!
Цитат:Главна Фјодоровљева идеја била је оживљавање свих покољења предака. Ради тога претходно је требало сакупити делове њиховог праха. Најужаснија пародија на васкрсење у Православном смислу!

Вера у васкрслог Христа није храбрила Фјодорова и његове следбенике.

Фјодоровљев ученик је био Циолковски. Космичке бродове он је замислио у првом реду као средство за пресељење оживљених предака на друге планете.

Да се не шири зло, у заграду ставити и уоквирити!
(14-02-2015, 01:48 AM)херцеговац Пише: [ -> ]Главна Фјодоровљева идеја била је оживљавање свих покољења предака. Ради тога претходно је требало сакупити делове њиховог праха. Најужаснија пародија на васкрсење у Православном смислу!

Вера у васкрслог Христа није храбрила Фјодорова и његове следбенике.

Фјодоровљев ученик је био Циолковски. Космичке бродове он је замислио у првом реду као средство за пресељење оживљених предака на друге планете.

Sakupiti delove njihovog praha? Ne! Kao sto vec rekoh...visa matematika! No,idemo dalje...Sta je to Berdjajev pisao sto je suprotno Pravoslavnoj duhovnosti?
Ти себе сам разоткриваш ко си и у шта вјерујеш.

Оживљавање мртвих на које се ложиш код њега је напад на све што стоји Апокалипсису!

Добра ти је она фора са Звезданим стазама и Ратовима звијезда!

[Слика: jpeg]

Што одма не рече да се пржиш на др. Спока!?
(14-02-2015, 01:59 AM)херцеговац Пише: [ -> ]Ти себе сам разоткриваш ко си и у шта вјерујеш.

Оживљавање мртвих на које се ложиш код њега је напад све што стоји Апокалипсису!

Сирома' Idemo dalje...
Добра ти је она фора са Звезданим стазама и Ратовима звијезда!

Што одма' не рече да се пржиш на др. Спока!?
Jer kako pricati o okeanu zabi koja zivi u bunaru,ili o stvarnosti nekom ideologu ili zanesenjaku! Ваистину!
(13-02-2015, 07:24 PM)Иван Пише: [ -> ]Брате, поодавно сам читао о руској православној философској мисли у периоду 19-20 век, да, знам да се као последица јавила јерес софиологије-наглашавања принципа Божанске Мудрости итд. сличност са оригенизмом, Соловјев, Флоренски, Булгаков и Берђајев....критикују их Флоровски и Лоски итд.....ако на то алудираш да ми скренеш пажњу, али то није тема.

Велико Вам хвала!

Управо на то сам мислио.

Дужан сам Вам одговор.

Од самог почетка покушавам да објасним SUMADINCU да указивање дјелом инославнима не значи овај данашњи екуменизам. Обавеза ширења Истине није повлађивање Арију, Маркиону, Савелију, Македонију, Франциску, протестантизму..., него указивање на заблуде.

Апсолутно је недопустиво да се то ради кроз заједничку молитву, а заиста застрашујуће да је у питању саслуживање, а о заједничарењу у Св. Тајнама не усуђујем се ни да прозборим.

Једна ствар ме има пар година заболила. У нашој цркви у Браничевској епархији се вјенчао инославни са Православном као да је члан Цркве!

Молитва је била увијек круна, а не нешто што се чини на почетку. По повратку Мајци, једној Католичанској, тај повратак се крунише молитвом.

Ово што се сада ради никаква икономија не може оправдати. На примјер, да Православни присуствују док шамани врше идолопоклоничке ритуале.

Само немојте спомињати секташење, заиста немам везе са тим. То је овај наш филозоф надигао дреку о љотићевцима, Есфигменцима, Акакијевцима...

Праштајте!
(14-02-2015, 02:11 AM)херцеговац Пише: [ -> ]
(13-02-2015, 07:24 PM)Иван Пише: [ -> ]Брате, поодавно сам читао о руској православној философској мисли у периоду 19-20 век, да, знам да се као последица јавила јерес софиологије-наглашавања принципа Божанске Мудрости итд. сличност са оригенизмом, Соловјев, Флоренски, Булгаков и Берђајев....критикују их Флоровски и Лоски итд.....ако на то алудираш да ми скренеш пажњу, али то није тема.

Велико Вам хвала!

Управо на то сам мислио.
Dakle,ste je to pisao Berdjajev sto je suprotno od Pravoslavne duhovnosti?
Др. Споче,
нека је логика и филозофија са тобом!

Ево ти мало летећих тањира!

[Слика: Leteci-tanjir.jpg]
Tesko je razumeti i prihvatiti psihologiju poboznih hriscana koji se spokojno mire s tim da ce se ljudi iz

njihove okoline, ponekad ljudi koji su im bliski, naci u paklu. Ne treba se miriti s tim da je covek sa kojim

pijem caj, osudjen na vecne muke u paklu. Kada bi ljudi bili moralno osetljiviji, oni bi svu snagu svoje

moralne volje i svog duha usmerili na izbavljenje od paklenih muka svakog bica koje u zivotu sretnu.

Uzaludno je misliti da ljudi to i cine onda kada pomazu negovanje moralnih vrlina kod drugih ljudi i njihovo

jacanje u pravoj veri. Radikalna moralna promena moze biti samo promena odnosa prema samim "zlima"

i osudjenima na muke, zelja da i oni budu spaseni, tj. da se na sebe primi i sudbina "zlih", da se podeli

njihova sudbina. To znaci da ja ne mogu da se spasavam individualno, ne mogu izolovano da se probijam

ka Carstvu Bozijem, racunajuci na sopstvene zasluge. Takvo shvatanje spasenja unistava jedinstvo

kosmosa. Raj je za mene nemoguc ukoliko moji bliski, moji dragi ili, cak, naprosto ljudi s kojima sam bivao

u zivotu, budu u paklu. A kad vec toliko dugujemo bliznjima, onda smo duzni da delimo njihovu sudbinu

i primimo na sebe njihovu muku, duzni smo da ih oslobodimo pakla. Moralna svest je pocela od Bozijeg

pitanja Kainu: "Gde ti je brat Avelj?". Ono ce se zavrsiti drugim Bozijim pitanjem: "Avelje,gde ti je brat

Kain?". Kada je Origen rekao da ce Hristos ostati na krstu i da ce Golgota trajati sve dok makar i jedno

bice bude u paklu,izrekao je vecnu istinu... Spasenje je sjedinjavanje coveka sa covekom i coveka sa

kosmosom, kroz sjedinjavanje sa Bogom. Zato je individualno spasenje ili spasenje izabranih, nemoguce.

U svetu ce postojati tragedija, osecanje raspetosti i muke, sve dok ne bude postignuto opste spasenje,

prosvetljenje i preobrazaj citavog covecanstva i kosmosa.

NIKOLAJ BERDJAJEV
Брате Херцеговац, показао сам фотографије савремених светитеља наше СПЦ и питао да ли је то Православни Икуменизам на делу? Одговараш ми својим мудровањем, тј. браниш СПЦ од својих епископа у име своје ревности, то је предалеко за мој укус. У име чега ти уопште водиш ову дискусију, шта ти је мотив, браниш веру јер си позванији од наших владика? Притом, помињеш саслуживање са шаманима итд. мислим, ајд сад, има свега и свачега по белом свету. Имаш ли конкретни доказ да је неко од наших епископа прешао ту границу који су поставили св. владика Николај и блаженопочивши патријарх Павле?
Како једна фотофрафија извучена из контекста догађаја може да опише ситуацију?

Као што се Ви пазите да не одговорите на питање изузетно тешко, а које је покренуло расправу са нашим свемирцем, тако не желим и ја да огријешим душу, јер слика је слика, пуно открива, ништа не показује.

У мјесту одакле сам поткао усташе су побиле већину мушкараца и скоро све нејачи што је било. У послиједњем рату су опет направили што и у предходном, само су сада срушили и цркву.

Слава Господу црква је обновљена.

Али погледајте иконостас па ми одговорите да ли је то онако по ђедовском и прађедовском предању?

[Слика: Novotarski%20ikonostas%20-%20Klepci.JPG]

Кажем, Слава Господу, радујем се што је храм обновљен, срце ми је пуно среће када су дјеца са свих крајева окупљена у мјесту у цркви своји предака.

Још је ово најмањи проблем.

И какво брањење Цркве од владика?

И каква ревност моја?

Не знам какво предубеђење имате о мени, али најбоље да вам дам број телефона мог свештеника па да се лијепо склопи слика.

То што сте склопили слику дошавши усред расправе и што нисам могао отрпити папофилство нашег брата Свемирца дигли сте на ниво као да сте ушли у расправу на форуму ихтуса?

Да ли је гријех што ме боли што иконостас није подигнут онакав какав је био?

Чим се дигне глас да нису у реду неке ствар то се човјек пљуне и лупи етикета акакијевца, зилота..., а то је свемирац управо урадио, а Ви сте је некритички преузели.

И понављам,
он се налупао жестоких ствари.

Да ли стојите иза тога да је авва Јустин контрадикторна личност?

Он је то написао!
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71