11-02-2015, 08:53 AM
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
11-02-2015, 02:08 PM
Vidis,sam sebe kritikujes,jer stvarno prosipas ovde,kako ti kazes,nebuloze...od proljoticevskih,pa preko zilotskih i Artemijevih sajtova. Ovde se to da lako uociti omladinac! 

11-02-2015, 02:17 PM
(11-02-2015, 03:41 AM)zicanin Пише: [ -> ](08-02-2015, 11:00 PM)zicanin Пише: [ -> ]Da,Zenevski Ekumenizam je bio Svejeres,kako je nazvao ava Justin. Jer nije bio na zdravim osnovama...zato,kao sto vec rekoh...nije zgoreg pogledati "Zapisi o ekumenizmu" od ave Justina i narocito predgovor vladike Atanasija. Sto se tice Vladike Nikolaja...to smo vec pojasnili i izneli na videlo da je bio ekumenista,pa ne bi valjalo zloupotrebljavati njegovo ime u antiekumenisticku koristoljubivu svrhu. Isto se moze reci i za blazenopocivseg Patrijarha Pavla. Jer nas vrsni Mitropolit Porfirije veli: "Za pojedine je Ekumenizam zlo,izdaja pravoslavnog identiteta. Za mene je nasusna potreba za svedocenjem,bratoljubivim dijalogom,kao sustinom Crkve. Hristos je rekao:'Da svi jedno budu,kao Ti,Oce,sto si u Meni i Ja u Tebi,da i oni u Nama jedno budu,da svet veruje da si me Ti poslao.' Cesto zaboravljamo da imamo vise godina jedinstva nego razdeljenosti. Nadam se da ce ovaj novi milenijum voditi jedinstvu. Imperativ Jevandjelja je da radimo na jedinstvu,uprkos svim preprekama,uzdajuci se uvek u Boziju pomoc i promisao Njegovu...jer Crkva nije istinska crkva ako ne izlazi u susret palom coveku. Ako mu ne pruzi obe ruke,ona je samo relikt proslosti i estetika ljubitelja obreda,bilo koje konfesije ili denominacije."
Da se podsetimo,mrzi me da kucam!
Inace sutra ti stize pojacanje....naravno- SMEDEREVO...dok se naspava samo.
Не знам да ли си глуп или луд!?
Рекох:
Као што рекох,
госпо'н провокатору, православни икуменизам је указивање примјером на Истину, а не саучесништво у ритуалима што је одступништво и кршење канона.
Али шта би неки рекли, ако канони нису уз нас тим горе по њих!
Свети Марко Евгеник је најбољи примјер, а не они који су потписали унију! Нису примјер ни они који данас фол због 'братске љубави' учествују у скуповима и ритуалима, јер јасно свети оци кажу да је ЗЛОЧИН јеретика учвршћивати у његовом безвјерју безумним повлађивањем.
Свети Николај Мирликијски је опалио шамар јеретику!
(11-02-2015, 03:07 AM)zicanin Пише: [ -> ](10-02-2015, 04:42 PM)zicanin Пише: [ -> ]PAVLE EVDOKIMOVDakle,Sveti Oci ne govore tako!
Човјек цитира Павла Евдокимова и мртав 'ладан каже:
Свети оци...
Пилот, марака...

(11-02-2015, 02:08 PM)SUMADINAC Пише: [ -> ]Vidis,sam sebe kritikujes,jer stvarno prosipas ovde,kako ti kazes,nebuloze...od proljoticevskih,pa preko zilotskih i Artemijevih sajtova. Ovde se to da lako uociti omladinac!
Владика Артемије нема везе са овом причом.
11-02-2015, 02:40 PM
Nije sveti Marko Efeski jedini sveti Otac. Sveti Nikolaj Mirlikijski jeste opalio samar jednom jeretiku,ali...kom jeretiku i sta je posle bilo?
11-02-2015, 02:44 PM
Па било је то да се пројавила Божија воља тим шамаром!
Ти си или глуп или безобразан па превиђаш све што се одиграло на том сабору!
Свети Марко Евгеник није једини, 'оћемо ли да пишемо за остале?
Али то је залуд јер је теби Павле Евдокимов како велиш 'свети отац'! То 'свети отац' си читао у тој својој литератури за папу, је ли? Он је теби 'свети отац'? А ови наши, Православни су онако..., нису на линији која теби одговара...
А јеретик је јеретик било аријанац или непогрешив...
Ти си или глуп или безобразан па превиђаш све што се одиграло на том сабору!
Свети Марко Евгеник није једини, 'оћемо ли да пишемо за остале?
Али то је залуд јер је теби Павле Евдокимов како велиш 'свети отац'! То 'свети отац' си читао у тој својој литератури за папу, је ли? Он је теби 'свети отац'? А ови наши, Православни су онако..., нису на линији која теби одговара...
А јеретик је јеретик било аријанац или непогрешив...
11-02-2015, 02:52 PM
Hercegovac,nisi mi odgovorio na pitanje...kom jeretiku je Svetitelj opalio samar? To "ki muda po samaru" pokazuje koliko si stvarno borac za Pravoslavlje,koliko si licemeran,te takav siris neku veru a sam nisi utemeljen u njoj! Tako sam postajes jeretik i ne znajuci za to.
11-02-2015, 02:55 PM
Ја сам ти написао горе све.
А лупаш ки муда по самару, јер немаш појма о чему говориш!
Рекох и понављам,
јеретик је јеретик па био аријанац или непогрешив.
Читај измеђжу редова немој бити буквалиста!
Шириш лаж!
А лупаш ки муда по самару, јер немаш појма о чему говориш!
Рекох и понављам,
јеретик је јеретик па био аријанац или непогрешив.
Читај измеђжу редова немој бити буквалиста!
Шириш лаж!
11-02-2015, 03:01 PM
Ostao si nedorecen zbog neznanja! Laz se siri i zbog nedolicnih reci koji ovde prosipas. No coment! 

11-02-2015, 03:03 PM
Тролеру:
Јеретик је било Арије, било непогрешив! Нема разлике!
Шириш ЛАЖ, а отац лажи зна се ко је!
Јеретик је било Арије, било непогрешив! Нема разлике!
Шириш ЛАЖ, а отац лажи зна се ко је!
11-02-2015, 03:07 PM
Tako je Hercegovac...hvala na odgovoru,konacno! Siri laz onaj koji se ne bori protiv sebe,cini mi se?
11-02-2015, 03:09 PM
Па ти немаш појма!
Одговорио сам ти првим постом пошто си поставио питање, али је теби тешко да схватиш да је родоначелник аријанске јереси Арије.
Твој главни адут је:
Павле Евдокимов је свети отац!
Не знаш да се при помену утемељивача аријанства мисли на Арија!?
Тужно, да би било смијешно!
Поставио си питање поруком 116, одговорио сам ти поруком 117!
Џаба, немаш аргумената па бацаш флоскуле!
Одговорио сам ти првим постом пошто си поставио питање, али је теби тешко да схватиш да је родоначелник аријанске јереси Арије.
Твој главни адут је:
Павле Евдокимов је свети отац!
Не знаш да се при помену утемељивача аријанства мисли на Арија!?
Тужно, да би било смијешно!
Поставио си питање поруком 116, одговорио сам ти поруком 117!
Џаба, немаш аргумената па бацаш флоскуле!
11-02-2015, 03:15 PM
Moras biti konkretan i precizan,a ne da uvijas! Kao sto sam i pisao...Pavle Evdokimov nije sveti Otac. Ako imas nesto pametno...napisi,ali bez nekih parola i predrasuda.
11-02-2015, 03:20 PM
Ти рече да је Павле Евдокимов свети отац!
Ја ти одговорих првом поруком, али то што немаш појма, а желиш проповједати пинк православље, је твој проблем.
Православље је борба, није - може овако и онако.
То што ја имам пријатеља римокатолика не значи да желим да им наметнем своје ставове, не значи да их желим преобратити или да их не поштујем,
али када српски идиоти почну проповједати унију и нешто што је мрско Богу онда ћу рећи тим истим идиотима српским, вриснућу:
Црква је једна, Православље је пут спасења! ТАЧКА!
Ја ти одговорих првом поруком, али то што немаш појма, а желиш проповједати пинк православље, је твој проблем.
Православље је борба, није - може овако и онако.
То што ја имам пријатеља римокатолика не значи да желим да им наметнем своје ставове, не значи да их желим преобратити или да их не поштујем,
али када српски идиоти почну проповједати унију и нешто што је мрско Богу онда ћу рећи тим истим идиотима српским, вриснућу:
Црква је једна, Православље је пут спасења! ТАЧКА!
11-02-2015, 03:27 PM
Vidi se da imas sektaski karakter! Pravoslavlje jeste borba,ali pre svega sa samim sobom i svojim gresima i zabludama. Ekumenizam nije unija,vec sama misija i zadatak Crkve od Hrista i Apostola darovanog i zadatog. PS. Nikako da izbacis taj "pink" iz glave,mora da ti je za srce prirastao!