Погледи форум

Пуни Облик: Блокаде и протести против Овај диктатуре
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.

Јеремија

(17-12-2024, 08:19 PM)victoria Пише: [ -> ]Јеремијо,да су наши преци чекали да сазнају ко ће бити алтернатива Турцима,Аустријанцима,Швабама и осталима ни један устанак не би био подигнут ! Ради се о неприхватању овог стања а не о чекању  најбоље алтернативе која никад неће доћи ако будемо статични.Ако овај помућеник остане ми ћемо ту алтернативу чекати у Аустралији.Када неко са стране чита ове ваше позиве на чекање шта треба да мисли о четницима ?!Ми смо као опозиција али у кључним тренуцима и питањима позивамо да се остане код куће.Не свиђају нам се организатори протеста против исељења Западне Србије,не свиђају нам се организатори ових протеста итд .Нећете ваљда дати за право некима који кажу да су овде ЈНА четници?!Значи не УДБ-ини већ "Броветови".И,ако није тајна, шта ми то треба да чекамо ?Воз који неће доћи ?! За ове нове да обавестим а старе да подсетим:Србија није увела санкције Русији али их од септембра 2022-е СПРОВОДИ !!! Дао сам објашњење и линк својевремено(одавнооо) на некој од тема.Браћо четници,хајде да се ми организујемо и да подигнемо барјак слободе на Равној Гори(до које ће стићи површински коп) па за Београд ако нам већ нису по вољи садашњи барјактари !!! Ајде војводе дајте знак за акцију а ја долазим сигурно где год кажете.Нема од чекања ништа.Проћи ће вам живот у чекању . . .а четници то не раде.Ако су заиста четници.

Ако треба да ми државу води Јово Бакић - Капичић уз асистенцију чивијаша Јовановић са осталом жгадијом из рестлова ДОС-а, боље да је и није. Уствари, не видим никакве разлике између Овај и поменутих. Комунистичка багра пресвучена у европејство.
Када је реч о алтернативи... давно су биле осамдесете, "љубичица" крепала а његови миљеници дигоше буну непуну годину после "кумове" смрти. Тражио сам тада да делујемо (СНО) из "слободног света" али су негдашњи Дражини саборци били за другу опцију. Наиме, поштовали су закон земље у којој су живели па се борба свела само на декларације и саопштзења. Недуго потом појавише се кумови... један из Сарајева (превеслао Дрину) а други црногорски усташа из Београда. Било их је још али овај двојац је најупечатљивији. Причали су бајке и просто  да не поверујеш, наседоше многи. Чак и Ђујић, те дарова једног кума војводским звањем. Против Ђујића се није могло, његова се важила јер је био војвода тако да добронамерни савети од људи из Европе, Аустралије и САД који су припадали СНО нису помогли. Како се завршила прича са кумовима знаш добро као и васцело србство.
Е видиш, тада је требало градити алтернативу, тј. снаге које би данас водиле државу. Из чисте похлепе али и надгорњавања подметане су ноге, правиле подвале и што је најгоре многи су насели на причу удбе и продали се.
Ово што данас фигурира на политичкој сцени Србије све до једног је на страној апанажи. Чак и део студената, младих људи већ је научено како да уновчи своју причу и свој поклич... Ето је ЦРВЕНА ШАКА! Ономад црвена петокрака а сад шака...

Кажеш: "Ајде војводе дајте знак за акцију а ја долазим сигурно где год кажете"... Које војводе? Таквих нема у Србији, не колико ја знам. 
Моја маленкост док је била кадра покушала је да бар заличи на негдашње борце а дали сам у томе успео не могу сам судити. Сада сам изнемогли старац који није кадар честито ни одити земљом.
Најпосле, борба која би требала да се води не би била против Овај него би то обухватало борбу са структурама које су далеко моћније од Србијице. У игри су Северна Србија, Рашка, Бујановац, Прешево, Медвеђа и Република Србска... све је на талону а дипломата и ратника за ту игру немамо. Уствари, ратника би било када би неко успео да сабере посвађане и подељене Србе.
Ја сам да заљуљамо чамац,да га љуљамо док сви не испадну из њега.Нема од чекања ништа и од гледања уназад.Колико је буна и устанака пропало па су дизани нови ?Као да тада није све било слично као и данас,сујетне вође,шпијуна тушта и тма али су наши стари љуљали и љуљали чамац док нису стигли до слободе.Она наравно ни тада није била идеална али је била боља од претходног стања.Када је Немачка напала СССР 1941-е Черчил (окорели антикомуниста до тада а икасније уз понеки изузетак као у нашем случају) је у парламенту рекао(парафразирам) :"Данас су Хуни напали Совјетску Русију.Ја нећу повући ни једну реч коју сам рекао о бољшевизму али када би Хитлер ударио на пакао рекао бих неку топлу реч за ђавола".

Јеремија

(18-12-2024, 07:53 PM)victoria Пише: [ -> ]Ја сам да заљуљамо чамац,да га љуљамо док сви не испадну из њега.Нема од чекања ништа и од гледања уназад.Колико је буна и устанака  пропало па су дизани нови ?Као да тада није све било слично као и данас,сујетне вође,шпијуна тушта и тма али су наши стари љуљали и љуљали чамац док нису стигли до слободе.Она наравно ни тада није била идеална али је била боља од претходног стања.Када је Немачка напала СССР  1941-е Черчил (окорели антикомуниста до тада а икасније уз понеки изузетак као у нашем случају) је у парламенту рекао(парафразирам) :"Данас су Хуни напали Совјетску Русију.Ја нећу повући ни једну реч коју сам рекао о бољшевизму али када би Хитлер ударио на пакао рекао бих неку топлу реч за ђавола".

Ти можеш руку под руку са Бакићем, односно Капичићем. Столи те бојко за државу, важна је револуција (бре ко да вас је све правио Троцки).
Него, реци ми како је ту у Чешкој, јел зима од Путина, тресули се Чеси?
Каква револуција војводо Јеремија, него контрареволуција мора да бидне! Ево подршка и од Новака...

"Као неко ко дубоко верује у снагу младих људи и њихову жељу за бољом будућношћу, сматрам да је важно да се њихов глас чује.

Србија има огроман потенцијал а образована омладина је њена највећа снага.

Оно што је свима нама потребно је разумевање и поштовање. Уз вас, Новак."
Нажалост, делује ми да превише људи гледа само оно што се дешава у њиховом селу.

Свет тренутно гори, и последња ствар која нам сада треба је интерни хаос. Узгред речено, одлазећа америчка администрација и покушава да посеје хаос где год може, зато Курти има одрешене руке, прави се притисак на Српску, а и имамо протесте у Србији. Наравно да Вучић не ваља, било би шокантно да неки вазални режим ваља. Макар је имао довољно мозга да нас не посвађа са Русима, за разлику од телетабиса из Немачке, а и ових "наших" опозиционара.

Било би сјајно да имамо патриотску опозицију, али авај. Они су опасни и за режим и за Империјалце, па буду редовно растурени. А какво је стање сада, не можемо ни да имамо патриотску власт, окружени смо. Опције су или Овај, или Натовци.

Јеремија

(19-12-2024, 10:34 AM)Андреја Вражалић Пише: [ -> ]Нажалост, делује ми да превише људи гледа само оно што се дешава у њиховом селу.

Свет тренутно гори, и последња ствар која нам сада треба је интерни хаос. Узгред речено, одлазећа америчка администрација и покушава да посеје хаос где год може, зато Курти има одрешене руке, прави се притисак на Српску, а и имамо протесте у Србији. Наравно да Вучић не ваља, било би шокантно да неки вазални режим ваља. Макар је имао довољно мозга да нас не посвађа са Русима, за разлику од телетабиса из Немачке, а и ових "наших" опозиционара. 

Било би сјајно да имамо патриотску опозицију, али авај. Они су опасни и за режим и за Империјалце, па буду редовно растурени. А какво је стање сада, не можемо ни да имамо патриотску власт, окружени смо. Опције су или Овај, или Натовци.

То управо покушавам цело време да кажем усијаним главама.
Зар се није могло сачекати фебруар месец да се види шта ће бити глобално (Неке скандинавске земљее уводе ратни порез) а уједно сачекати да се добију експертизе о паду надстрешице па онда деловати са позиције буне?
Ако би човек анализирао дешавање од када је Овај на власти било је далеко већег повода за бунт и блокаде... Бриселски споразум например! Нека је покој души изгинулима на желесзничкој станици у Н. Саду али требало би да су подједнако важни Срби са Косова и Метохије које лове као зечеве, убијају децу, силују и, што је најважније отима се део Србие а тенденција је да се настави са отимачином.
Не, не, предаје се део по део Србије, уз активно учешће оних који су "мање зло".
(19-12-2024, 12:30 PM)Јеремија Пише: [ -> ]
(19-12-2024, 10:34 AM)Андреја Вражалић Пише: [ -> ]Нажалост, делује ми да превише људи гледа само оно што се дешава у њиховом селу.

То управо покушавам цело време да кажем усијаним главама.
Зар се није могло сачекати фебруар месец да се види шта ће бити глобално (Неке скандинавске земљее уводе ратни порез) а уједно сачекати да се добију експертизе о паду надстрешице па онда деловати са позиције буне?
Ако би човек анализирао дешавање од када је Овај на власти било је далеко већег повода за бунт и блокаде... Бриселски споразум например! Нека је покој души изгинулима на желесзничкој станици у Н. Саду али требало би да су подједнако важни Срби са Косова и Метохије које лове као зечеве, убијају децу, силују и, што је најважније отима се део Србие а тенденција је да се настави са отимачином.

Разумем. Тешко је и фрустрирајуће да се нешто трпи преко 20 година. Наравно, некима то не смета, а нешто ми говори да таквих има међу вођама протеста (био сам део тог друштва, знам). 

Јесте, док НАТО јаше, тенденција је да се настави са отимачином и уценама, уз провоцирање рата. Тако раде свуда, па што не и овде. Видећемо да ли ће ишта бити боље када дође до смене власти у САД, али нисам сигуран. 

Наравно да би било лепо да је на власти поштен патриота, али тај би моментално био рушен. Овај је сасвим сигурно правио дилове, које извршава. Међутим, Овај није увео санкције Русији. То је крупно. Јако крупно, јер ће се однос снага у будућности мењати. Али, треба издржати.

Јеремија

Ево једне револуционарне песме која је постала хит на N1:

"Данима нисам своја и кроз вене ми уместо крви тече лава, и тече изнутра а тече и споља. Данима нисам своја. Смеће владајуће, ово моје око свевидеће слепо је од беса и бола. Ни контрола ни самоконтрола, бићу прецизна - само пенкало у слепоочницу бих забола и Вучићу, и Вучевићу, и Вучићевићу и свим пратећим кучкама, џукелама и буварама! Не верујем у Бога јер ова убога створења не би ходала по земљи да Бога има! Али, биће правде, ил' од суда ил' од усуда. У Бога не верујем али тешка нам је магија, тешка нам је клетва, тежа него клевета! Да ли ћеш сутра устати из кревета..."

Тврдњом да Бога нема показује се како неокомунизам влада Србијом. Додуше, сад је пресвучен у отворени нацизам који се више и не крије у земљама "Колективног Запада".
Ако Бога неме како тврди Тамара (стихоклепац провокативне писаније), онда су се испунила сва предвиђања Светог Николаја који рече:

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин…
Срби по ко зна који пут пуше ку**ну...и то ону велику...

Пај сад, одају пошту блокадом улица погинулима испод надстрешнице....

Мене занима јер се неко некада сетио неком отетом, затамниченом убијеном Србину на Косову и Метохији да даје пошту блокадом од 15-20 минута...

Јер се кува гулаш за гладну српску децу из сиромашних планинских села која леба нема да једу....

Јер се одаје почаст остарелим српским газдинствима да им се однесу подрепштине, унесу дрва, одвезу до лекара...

Боле Студенте она ствар за Србе...Боље рећи боле Агенду она ствар за Србе, њих интересују њихови агенти...

Гледам јуче неки снимак из неког хола ваљда са Филозофског факултета имају браћо моја 20 пуних гајбица јабука, банана, мандарина, хране ко у најбољем хотелу, имају хране за 3-4 године да прегурају са пола снаге..Ево сад им се и кува и гулаш...

А Срби доле на југу и око административне границе немају леба, гардеробу, тугааа и очај не око административне границе већ кад кренете од Краљева ка Рашки и она села доле око Баљевца, Биљановца, Ушћа на Ибру па надоле када видите нека тууугаа те ухватииии. Сиромаштво, беда, јад....Остало на том потесу 4-5 хиљада српских глава...

А Нови Пазар, Тутин само расту. Муслимана никада више у том региону а Срби се готово иселили....

Тако даа јебииии гааа...Ко није у западној агенди можеее да глође коске и ако му то агенда дозволи...

Тако дааа бра'оооо ђеццццооооооо како вели ође један који по цео дан гледа Н1..
Зашто не подржавам ове "студенте" и протесте и која је разлика између оних из 90-их и ових.

Због употребе интернета, човекова интелигенција опада тако и код студената.

Студентски протести 92-ге а касније 96-те су били много креативни. Свако вече су биле одржаване политичке трибине где су долазили људи са обе стране власти и где су биле квалитетне дебате.

Друго протесте 90-их су водили много интелигентни људи и креативни и касније су постали успешни.

Треће тада је 95% студената било у блокади и у протестима.

Данас ови "студенти" немају трибине, воде их ликови са интелигенцијом испод просека лоши и вечити студенти, aнархисти,леви екстремисти...итд

Треће ове протесте не подржава 95% студената свих Универзитета. Овде њих 10-20ак партијских активиста држи факултете у Блокади.

Занимљива је још једна чињеница, Зашто ћуте студенти патриоте. Пре је на БУ било много патриотских студентских организација, данас нема ни једне. Где је тој како вели ође један бравооо ђецццоо где су патриоте, Косово је Србија...мууккк...
Пошто не делиш став са твојим највећим герилцима, попут Жунића, Вишекруне, Нога и др. онда би ваљало да се придружиш некима који су ти ближи, са којима делиш исте ставове, па ка'е.....

[Слика: jelenakarleusainsta-0-jpg.webp]
(22-12-2024, 01:52 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]Пошто не делиш став са твојим највећим герилцима, попут Жунића, Вишекруне, Нога и др. онда би ваљало да се придружиш некима који су ти ближи, са којима делиш исте ставове, па ка'е.....

[Слика: jelenakarleusainsta-0-jpg.webp]

Види, ми поштујемо РАААДД Срђана Жунића, Ђорђа Вишекруне, брата у Христу Срђана Нога, додуше ови ће сви једног дана бити у нашој влади када ми дођемо на влас' па кад их обожимо изнутра....

Тренутно ми са никим не делимо  политичке ставове, јер нами је све ово да није претужно, јако смешно, сатира...Нешто попут Стеријиних и Нушићевих романа....

Једино чији став би делили јесте бескрвни, брзопотезни пуч који би се извршио у кратком року...Једино идеје Просветарове у нами живе, као жижак горе...

Оно што је битно јесте, а много је битно да Србија ОДМАХ, САДА, ТУ ПОСТАНЕ ПАРЛАМЕНТАРНА МОНАРХИЈА!

Устоличити биткоин Принца Филипа.

Зашто је ово ЈАККООО БИТНООО??

Зато тамо ђе је Краљевина нема обојених Револуција и ових ментално заосталих активности к'о ово вечерас.

Тамо ђе је Краљ тамо нема Револуције. Од Шведске до Катара.

Ај пробај у Катару дићи Револуцију или у Шведској.

Пошто је систем у Републици углавном ДЕМОНКРАТИЈА И КОМУНИЗАМ...А То су ти два иста пута ка истом бездану.

Када се успостави Парламентарна Монархија и монархистички систем гарант мира, јединства и свега јесте КРАЉ!!

АЈ ПРОБАЈ КОД КРАЉА  ДА АНАРХИСТИ ДА ДОЂУ ДА БУЧЕ!

Да се Разумемо од овог нема ништа. Мени је све ово на нивоу неког вртића и неке ђеце које се играју у песку а ђе им васпитачица дозволи докле и колико смеју да иду..

То се видело и вечерас.

Наш брат, а будушчи министар кад ми дођемо на влас' Срђан Жунић јесте дошао до скупштинских врата, упалио блиц и снимо корњаче. У истом моменту екипа која стоји ту као протестанти, враћају Жунића назад...

Елем, да скратимо, Ништа битно, издувала се ђеца код Славије и фонтане, дошли са шаљивим паролома.....

Тако да од тога нема ништа...

Ми тренутно политички не подржавамо политички никога јер је толико лош и слаб квалитет политичара у Србији да је нас срамота да подржавамо средњошколце и лоше студенте, јефтине и проваљене стране агенте, домаће лажне патриоте итсл....

Ми подржавамо нечији рад а то су горе већ поменуте личности које су биле пар пута на робији, Жунић пола година, извршитељи му све пописали итд...

Ови "студенти" протести и "бравооо ђецоооо" ми толико иду на к.... да њихови незрели и недорасли родитељи праве као неки спектакл...

Тужна прича, а капацитет и квалитет српских политичара интелектуално и овако испод сваког нивоа...

Деведесетих је био квалитетан избор, вечина политичких лидера су били доктори наука. Данас ДС води дипломирани инжењер пољопривреде...

Данас тешко а ни близу може да добаци например до Боре Пекића...

Тако да ову дечурлију и ово вечерас није ни близу уздрман режим....Пушта их Вучић да раде шта год пожеле а њему рејтинг расте ли расте, он се са Хилом возика по околини Врњачке Бање....