Погледи форум

Пуни Облик: Блокаде и протести против Овај диктатуре
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
(Данас, 09:43 AM)ЈованЈоргован Пише: [ -> ]
(15-05-2025, 07:36 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Кууукууу и леелее

Колико ти је љета дечаче? Јеси ли пунолетан? Друго дечаче када се обраћаш нами а и у будуће нови чланови су дужни мирно и са поштовањем да се односе према нами. 

Нас у 50 љета ће ова балвурдија од 16-17 љета да прозива. Неће да бидне! Синовац ђе смо ми били ти си тад био у тестисима као сперматозоид.

Пази лика нас ође пројива како ми практикујемо четништво, а ми на форуму од 2005 године!!!.

Нас Јован Јоргован пита а Ko СМО МИ?
Бели Брат Лукашенко како културно решава овакве ликове!

И даље не рече који сте то "ви" који овако лажно и "информерски" замишљате студенте и народ који протестује?

А аргумент - колко ко има година? Па рођаче... Прво 4-5 година си старији, значи у школи смо били у исто време, тако да се не ложи претерано, друго тачно се види да 20год живиш у сигурном дигиталном свету у коме можеш да машташ да си неки пуковник, јуначина, ауторитет, а да на улици - невидљив. И ћаци се појаве, додуше под капуљачом, ти ни то. Јеси дигао глас против комуњаре Милошевића, Тадићевих парада, независности Косова? Па зашто би против овог шиптарског велеиздајника јел?

Лакше да шириш измишљотине о неким клинцима, јунак калибра просечног љотићевца.

И да, на селу сам одрастао, на селу живим па ме прескочи са тим квази сеоско-архаичним нагласком који си измислио за форум да се продаш као нека ходајућа традиционална умна старина. Позери никог не занимају.

И за тебе и за ове твоје сателите - Ето, ратници, одете на протест кажете народу, ветеранима, мотористима, како су анархисти, усташе, плаћеници итд. Питате рањене на Косову, борце са Кошара, где су то служили војску и како су нула у односу на вас форумске ратнике јуначине...понесете и косилицу да им покажете како се расклапа. Длака с главе вам неће фалити, то вам гарантујем, једино што Јутјуб не заборавља јбг.

Ми ово последњи пут радимо, да реплицирамо Јоргованима, Љубичицама, Белим Лалама а можда и буникама са твитера који нам просипају пич*опаћеничке приче!.

Плиз Хељп! ПЛИЗ, ХЕЉП НАТО! ПЛИЗ ХЕЉП ЕУ! ПЛИЗ ХЕЉП БАЈКЕРИ! 

Шумадинац користи, лековите траве па са њим можемо. Чак нам је и преписао добар рецепт са травама кад нас је зкачила корона. 

Сад кад направи шпеције од четничке траве Сремуш, и још да се врати на патриотски пут Двери, Борка Пушкића и Ивана Костића и да се мане ове балавурдије, лаких наркомана, левичара, западних агентура био би прави човек. 

Него, Јоване Јорговане,

Ниси ишао с' нами у школе, никако!

Ми смо додуше завршили две високоообразоване школе са јаким оценама!  Хтели да упишемо докторат, но одустали.

Верујем да си бар догурао до четвртог разреда средње техничке или средње пољопривредне! Можда неки приватни фкултет, вечерња школа, курс? 

Вели Јоргован да ли смо дизали глас против Милошевића???

Кукууу и лелелеее....

Сирома'

Ми од 97 били у протесту, 98 нас приводили због графита против Милошевића.

1999 године дошла Војна полиција да нас мобилише присилно и да нас води на Косово, но ми смо убјежали у вршачке шуме и добро се скривали једно месец дана, ђе су нас јатаци додуше румунске националности касније пребацили на другу безбеднију локацију до краја рата јер је Војна полција, додуше командир вршачког одсека није нас баш волео.

2000 године били смо у организација ОТПОРА у Вршцу, радили дан ноћ кампању.

Касније били и учесници петог октобра...

И неки Јоргован, нас ође пита  А ЂЕ СИ ТИ БИО???

Е, Сад ево Јорговане све тачно око издаје Косова и Метохије. Издали су га Броз, Милошевић, Ђинђић, Коштуница, Тадић, Тома Николић, Вучић и тако даље...ђ

ЈЕЛИ, ДЕДЕР РЕЦИ МИ А КАКО СТУДЕНТИ У БЛОКАДИ ДА ВРАТЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ У САСТАВ СРБИЈЕ??

КОНКРЕТНО, КОЈЕ КОРАКЕ ЋЕ ДА ПРЕУЗМУ??

Да би разумео суштину више вековне "издаје" Косова и Метохије од стране српских владара мораш мнооогооо да читаш, да кренеш са књигама од 1908 године па надаље...

Ми често услужно служимо да образујемо тако недовршене novosrb па нам ође ђеца из комшилука дођу да траже књиге пошто сад имамо озбиљну библиотеку од преко 2000 књига....

Књиге у шаке Јоване, ако хоћеш о историји мораш добро познавати дипломатију. па Владаре, па међународне прилике, државна уређења, становништво, демографију...

Галмљењем Вучић је "издао" Косово или пера, мика, жика су "издали" Косово. Не иде. То је толико плитко, таблоидно и идеално да се снеким неистомишљеником побијеш у кафани.

Да би разумео Косовско нестајање Срба са Косова и Метохије а уједно са нестајњем Срба нестајала је држава Србија на Косову и Метохији. Већ преко 120 година тако. 

Срби са Косова и Метохије су кренули у напуштање 4 године пре прве призренске лиге. Комунисти су убрзали и заокружили де факто Косовску независност и дали шиптарима  Косово Репубљик. Сама САП Аутономија Косова и Метохије је имала за циљ да већинско албанско становништво води ту територије.

Западе Земље, чије су се заставе вијориле на заседању АВНОЈ-а у Јајцу када су склапане СФР Шугословенске територије. Тада је Британија и Француска а и пре тога су фактички признале независно Косово и Метохију дајући јој аутономију која се граничила са Државношћу! Северни део Косова и Метохије Лепосавић, Звечан до Косовске Митровице никако није смео бити под САП Косово. Копаоник је стратешко важно место, сада су шиптари на пола Копаоника!.

Касније Броз је све више радио на егзодусу и нестајању Срба са Косова и Метохије. Од кумовања 6-ом шиптару, до пуштања да неконтролисано прелазе Албанију и насељавају територију Косова и Метохије.

Већ 60-их су Срби били мањина на Косову, 70-их убедљива мањина.

Србија или тадашња СФРЈ није имала никакве ингеренције на Косову и Метохији.

Војска и полиција нису смели да излазе на улице. 

Убиства полицајаца, војника и напада на државне органе већ је тад било нормално.

1982 године су кренули први велики албански протести и те године је фактички био крај Косова у саставу Југославије а касније и Србије. 

Косово је стекло независност 1982 године.

После 1982 године Срби су чини 30% становништва на Косову. 

Напади на Србе и државне органе су били све учесталији.

Милошевић стиже на Косово на Газиместан 1989 године. Тада увелико куља рат на Косову. 

Великим митингом 800 година од косовске битке и довођењем милион присталица не успева да сачува мир на Косову.

1992 године ситуација све гора и гора. Почињу озбиљни сукоби. Милошевић одлази опет на Косово али на Север у Приштини већ тада није безбедно и ту стоји она легендарна његова изјава: "Нико не сме да вас бије" 

од 1992 до 2000  рат избија, убијају се полицајци, војници, Срби, силују се српкиње на сваком кораку. 

Албански лоби и албанска мафија плаћа дубокој држави милијарде евра и тонама дроге да покрену војну интервенцију против СРЈ

ПЛИЗ НАТО, ХЕЉП БОМБИНГ СРБС!

НАТО Бомбардује Србију. Милошевић после 77 дана потписује капитулацију. За 72 повукао је цео државни апарат са територије Косова и Метохије. НАТО и ЕУ дају легитимитет учк терористима да формирају власт на Косову и Метохији.

Остало и знаш сам да не дужим даље..

Тако ко је издао Косово, за нас издали су га УСТАШКИ КОМУНИСТИ У ЈАЈЦУ 1943 ГОДИНЕ НА ЗАСЕДАЊУ АВНОЈА ГДЕ СУ ОКАЧИЛИ БРИТАНСКУ ЗАСТАВУ И ГДЕ СУ ЗАПАДНЕ ЗЕМЉЕ АМИНОВАЛЕ ВИСОКУ АУТОНОМИЈУ У СТВАРИ ТО ЈЕ ВЕЋ ТАДА БИЛА ДРЖАВА У ДРЖАВИ!

Што се тиче ветерана који подржавају студенте, они су ту због неких својих права која им Држава није испунила.

Бајкере не сматрам озбиљно нити волим ту субкултуру, а просечан бајкер се разуме у политику ко Марица у крив ку*ац.

И за крај: МИ НИСМО ЗА УА ПОЛИТИКУ! ИЛИ ТАБЛОИДНУ ПОЛИТИКУ! ОД 4 ЗАХТЕВА ЗБОГ ПАДА НАДСТРЕШНИЦЕ, СТУДЕНТИ СЕ БАВЕ КОСОВОМ!

ТИ СТУДЕНТИ НЕ ЗНАЈУ КОСАЧИЦУ ДА УПАЛЕ, ДА ИМ ДАМО ТРИМЕР ДА ПОКОСЕ НАМ ДВОРИШТЕ ИСЕКЛИ БИ СЕ! ДА ИМ ДАМО МАКАЗЕ ДА БЕРУ ГРОЖЂЕ ИСЕКЛИ БИ ПРСТЕ!

ЈЕДНОМ НЕКА НАША РОЂАКА ИЗ БЕОГРАДА, СТУДЕНТКИЊА ОТИШЛА У ИВАЊИЦУ ДА БЕРЕ МАЛИНЕ СА ДРУГАРИЦОМ! ГАЗДА ИХ ПОЗВАО У 9 САТИ, ДЕВОЈКЕ ПАКУЈТЕ СЕ, ПРАВАЦ ЗА БЕОГРАД ЈА ВАМ ПЛАЋАМ КАРТУ САМО ДА ВАС НЕ ГЛЕДАМ!

ОВИ БЛОКАДЕРИ ЗНАЈУ ЗА ТРАВУ, АЛКОХОЛ, ВУВУЗЕЛЕ, ПИШТАЉКЕ, ТРАНСПАРЕНТЕ, БЕЏЕВЕ И ТАЈ НАВИЈАЧКО ХИПСТЕРСКИ ГРАЏАНИСТИЧКИ ФАЗОН КОЈА НОСИ МЛАДОСТ! 

Остало неби им дао државу да воде нити да буду влас'...

------------------------------------------------

НЕГО МИЛАНЧЕ,

ЈЕР СЕ ЗНА КАДА ЋЕ ИХ ПРИМИТИ ПОГЛАВНИК PLENKOVIĆ?
(Данас, 10:08 AM)ЈованЈоргован Пише: [ -> ]
(Јуче, 05:06 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Начелно се слажем са Јеремијом.
Шумадаинац ми није одговорио на питање који је план за рушење ове власти и социјалистичког система?
Па ако је добар план, да га подржим.
Постојећи план, да студенти изгубе годину па да због тога дође до промене, не ради.
Зато мислим да Шумадинац и остали који су ''палили'' студенте да изгубе годину, сада треба да им се извине.

Нека студената, врло добро они знају шта улажу, за шта се боре и шта су спремни да жртвују. Није никад био план да ето само због изгубљене године нешто промени. План је да се велеиздајник и социјалистички партнер развласти, што је прилично далеко одмакло, и да се кроз изборе (на које због суноврата рејтинга који опсесивно прати не сме да изађе) то озваничи, покрену поступци против сецикеса, поново покрене функционисање државе и обезбеде фер избори на којима бисмо се коначно пребројали - десни, леви, патриоте, про ЕУ, монархисти, ко год.

Шта тачно чекају они који чекају ја појма немам, какав план? Ако оваква невиђена издаја и продаја наше измучене и изубијане отаџбине није довољна да дохватите први камен и кренете, онда заувек ћутите, и предајте титулу патриоте.

Ово ме подсети на мемоаре проте Матеје Ненадовића о мукама код подизања људи на устанак:

"Шта је то и на што ће то изаћи?" Опет ја сирома почем му из почетка...Веса неће ни за што то да зна, већ опет пита: ,,Шта мислите ви људи, шта хоћете ви?" - Мени се већ досади казивати, док поп Леонтије из Уроваца рече: ,,О Весо! а шта се ђогаш, кад знам да и ти желиш оно што и ми? Но видиш ли како твога аге гори хан? Сад само доко устанем па узмем угарак с ватре и дунем у стреју, ап ће и твоја кућа овако горети, а ти иди дахијама!" - На то Веса рекне: ,,Брате, ја хоћу, но не знам на што ће то изаћи" - ,,На што изашло да изашло" - повиче Леонтије, - ,,хоћемо да се тучемо! А зар је Фочић мисло на што ће изаћи, кад је кнезове исекао?" -

Блокадери немају план, или, боље рећи, немају добар план. Многи имамо и на њему радимо деценијама, од првих студентских демонстрација, 1988. Резултат је огромна разлика између ондашњег доба и садашњег 
Блокадери раде против себе и својих колега.
Уосталом, видећемо на првим изборима.
Ајд мало епски да одговоримо, онако на брзака, па ка'е...

Јесте л' чули, кумо,
Верујте, без шале -
Ниш су оградили
За ћације мале.
Сви ћацији дошли,
У тору да стоје,
Уз сендвич и воду
Дневницу да броје.
Главни ћаци даје,
Не пита за цену,
Да се гласно лаје,
Три дана на смену.
Све их је уписо'
У спискове своје,
Да би их прозиво' -
Кад у тору стоје.
Причаће им бајке,
С озбиљношћу крутом,
Грдиће и претиће,
Пендреком и прутом.
Слушаће га слепо жгадија та,
Јер тако мора,
И само тако зна.
Ћаци није човек,
И нема свој став,
Једино што зна је,
Αν Αν Αν
(Пре 11 часова)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]
(Данас, 10:08 AM)ЈованЈоргован Пише: [ -> ]
(Јуче, 05:06 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Начелно се слажем са Јеремијом.
Шумадаинац ми није одговорио на питање који је план за рушење ове власти и социјалистичког система?
Па ако је добар план, да га подржим.
Постојећи план, да студенти изгубе годину па да због тога дође до промене, не ради.
Зато мислим да Шумадинац и остали који су ''палили'' студенте да изгубе годину, сада треба да им се извине.

Нека студената, врло добро они знају шта улажу, за шта се боре и шта су спремни да жртвују. Није никад био план да ето само због изгубљене године нешто промени. План је да се велеиздајник и социјалистички партнер развласти, што је прилично далеко одмакло, и да се кроз изборе (на које због суноврата рејтинга који опсесивно прати не сме да изађе) то озваничи, покрену поступци против сецикеса, поново покрене функционисање државе и обезбеде фер избори на којима бисмо се коначно пребројали - десни, леви, патриоте, про ЕУ, монархисти, ко год.

Шта тачно чекају они који чекају ја појма немам, какав план? Ако оваква невиђена издаја и продаја наше измучене и изубијане отаџбине није довољна да дохватите први камен и кренете, онда заувек ћутите, и предајте титулу патриоте.

Ово ме подсети на мемоаре проте Матеје Ненадовића о мукама код подизања људи на устанак:

"Шта је то и на што ће то изаћи?" Опет ја сирома почем му из почетка...Веса неће ни за што то да зна, већ опет пита: ,,Шта мислите ви људи, шта хоћете ви?" - Мени се већ досади казивати, док поп Леонтије из Уроваца рече: ,,О Весо! а шта се ђогаш, кад знам да и ти желиш оно што и ми? Но видиш ли како твога аге гори хан? Сад само доко устанем па узмем угарак с ватре и дунем у стреју, ап ће и твоја кућа овако горети, а ти иди дахијама!" - На то Веса рекне: ,,Брате, ја хоћу, но не знам на што ће то изаћи" - ,,На што изашло да изашло" - повиче Леонтије, - ,,хоћемо да се тучемо! А зар је Фочић мисло на што ће изаћи, кад је кнезове исекао?" -

Блокадери немају план, или, боље рећи, немају добар план. Многи имамо и на њему радимо деценијама, од првих студентских демонстрација, 1988. Резултат је огромна разлика између ондашњег доба и садашњег 
Блокадери раде против себе и својих колега.
Уосталом, видећемо на првим изборима.

Уз дужно поштовање, јер јесам и остаћу твој велики поштовалац због твог рада - сам термин блокадер отприлике одређује изворе које користиш. Да је такав квалитет извора и истраживања био у књигама...искрено...не знам да ли бих једну завршио а камоли оволико колико јесам.

Ја разумем да имате идеалнији, бољи или идеолошки хомогенији план (колко реалистичан лепо би било видети). Сигурно бих се и сам са тим сложио јер се идеолошки поклапамо. Али сигуран сам да је и 1804 било разних планова, и 1817, и 1915 и 1941. али оне који су због тих својих планова остављали устанике на цедилу свих тих година и догађаја историја није називала - мудрима, изнадситуационашима...већ нешто много грђе.

А они који су се устанка држали и били уз своје саборце упркос неслагањима, што важи и за Карађорђа и за Дражу и остале наше славне...овенчани су славом.

Сигурно бисмо многи могли паметовати али ако постоји чињеница:

- Да имамо корумпирани, мафијашки, наслеђено социјалистички, велеиздајнички режим, анти-патриотски који готово свакодневно и врло активно ради на банкроту, рушењу, понижењу и распарчавању наше отаџбине што смо ево јуче последњи пут имали прилику да видимо.

- Да имамо неки аутентично народни ванстраначки покрет, вођен студентима прилично доминантно национално оријентисаним и инспирисаним при томе, који је прилично близу рушења и затварања тих велеиздајника каквим год планом

Шта је тачно толико битан недостатак у плану, шта је тачно битније од те две суштинске чињенице да некога ко се сматра патриотом држи по страни, у мраку и проклетству неутралности а ја бих рекао и издаје и колаборације.

Ето, ово је више питање да га сви који тако размишљате себи поставите у 4 ока...Мени одговор и не треба.

Жив био!
Занимљив овај лик Јоргован...јак је на тастатури...Јорговане,јеси се ти одрекао студената првобораца,то ми реци,мани се те демагогије...
Пошаљи нам твој налог са твитера да те запратимо..
(Пре 9 часова)milan Пише: [ -> ]Занимљив овај лик Јоргован...јак је на тастатури...Јорговане,јеси се ти одрекао студената првобораца,то ми реци,мани се те демагогије...

Ма Јоргован је неки твитераш..

На твитеру се ложе о Револуцији....
Јели Миланче да ли Јоргован и Шумадинац пиждре и вичу плиз хељп фрее мом Чанак Џуниор!

Плизз хељп ослободите бившу жену ненада чанка?
Знаш како,она је испала већи човек и од мужа(што и није тешко) и од свих ових студената,жена има неки принцип и идеале,вероватно погрешне,нити је ишла да мољака,нити да позива икога,већ је три дана у штрајку глађу и жеђи,што је врло опасно,наравно ако је истина...Замисли Шумадинац да штрајкује и да не пије...Жена им је дала одличан пример,па нека и они крену,скидам им капу...Ја морам да спремам неку добру шљиву а ти неки ризлинг,па да прославе после штрајка....