Није ми познато, сумњам.
Знате како је овдје, након протеклог рата сви су се окренули рјешавању проблема и питања које је произвео посљедни рат. Једноставно, актуелније је, а и за неке, да кажем животно питање. Нпр. још тражимо погинуле из овог рата, разна удружења и организације (и политика ) се тиме баве. То је на дневном реду и не можемо да рјешимо. .. Дешавања из ДСР и након њега су гурнута под тепих, а мислим да и већини не одговара истина.
Ал се знају сви злочини усташа и жртве, колико ми је познато.
Па који је тачан број жртава?
Ријеч је о комунистичким злочинима. То нигдје није хронолошки евидентирано и пописано.[/align]
(29-04-2017, 09:26 AM)Романија Пише: [ -> ]Ал се знају сви злочини усташа и жртве, колико ми је познато.
Гдје се може наћи ова евиденција
Да те не питам тамо на квизу, кад већ постоји посебна тема.
Колико команданата корпуса си познавао?
Само Коларевића. Ако се рачуна преписка, и Звонка.
Да.

А можда се сетиш још неког.

Громовник, јединствен попис нема сигурно, а не знам на који тачно простор мислиш. Хтјео сам рећи да се сви злочини усташа знају појединачно, док неки комунистички се још крију и не знају, а нити се људи занимају много са тим што каже Лука Луке. А у ствари већина људи има релативно позитивно мишљење о локалним партизанима. Форсира се само Сава Биљић као да је он једини лош човјек био.
Свакако би требало пописати жртве од Сарајева до Вишеграда.
(30-04-2017, 02:42 PM)Романија Пише: [ -> ]Хтјео сам рећи да се сви злочини усташа знају појединачно
Како се знају кад ни дан данас не знамо тачан број страдалих Срба у НДХ?
Поздрав свима. Ја сам нови овдје, и могу реци да је ово најбољи форум. имам једно питање: Постоји ли негдје фотографија команданта зеничког корпуса Боривоја Митрановића.
Поздрав. Објављена је једна његова предратна и једна ратна, у Албуму 4 том.
(30-04-2017, 03:22 PM)Громовник Пише: [ -> ] (30-04-2017, 02:42 PM)Романија Пише: [ -> ]Хтјео сам рећи да се сви злочини усташа знају појединачно
Како се знају кад ни дан данас не знамо тачан број страдалих Срба у НДХ?
Мислим да је Романија мислио да се усташки злочини знају у ближем окружењу мјеста гдје су се десили, у околним селима и сл.