23-09-2014, 06:55 PM
Хвала Зоране. Много се промијенило од Другог рата које мјесто припада чему. Данас Миљевина има више становника од Калиновика, и она је саставни дио Фоче..За тог Зеловића нисам чуо..Мени су рекли неко друго име.
Атертон је убијен на Дакићевом терену, на граници Босне и Црне Горе. Дража је на суђењу рекао да га је убио Љубо Новаковић а не Дакић, и то због златника неких.
То је вјероватно 1941/2.
Данас у Вишеграду има много Васиљевића, зато сам био убијеђен да је и он. Један је и у Хагу био.
(23-09-2014, 01:01 AM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Је ли поуздано то за Матовића?О смрти Матовића 1955. пишу комунисти у својим књигама о хватању одметника. Матовић је 1952. био сигурно жив, тако да је Топаловић погријешио за 1948.
Је ли то Дакић који је оптуживан за убиство Атертона?
Атертон је убијен на Дакићевом терену, на граници Босне и Црне Горе. Дража је на суђењу рекао да га је убио Љубо Новаковић а не Дакић, и то због златника неких.
(23-09-2014, 03:45 AM)Мргуд Пише: [ -> ]Иначе, Дакић је учествовао у нападу на карабињере на Трси.... Комунисти су заробљене Италијане стрељали и бацили у јаму.Занимљиво је како комунисти описују ове догађаје, као доказе о сарадњи..
(23-09-2014, 03:45 AM)Мргуд Пише: [ -> ]У књизи се као комадант Миљевинске чете помиње Боро Благојевић.
То је вјероватно 1941/2.
(23-09-2014, 03:45 AM)Мргуд Пише: [ -> ]Мислим да романија има право по питању ових јединица, да се оне нису пуно удаљавале од својих села и углавном су биле заузете борбом са локалним партизанима и усташама.Тако је било са већином четника у Босни. Од страха за своје породице, било им је тешко да одлазе далеко од свога краја.
(23-09-2014, 01:41 PM)Зоран Недељковић Пише: [ -> ]-пеш.капетан II кл. Драгиша Д. Васиљевић рођ. 1909.год. у с. Сушице, код Ваљева.
Данас у Вишеграду има много Васиљевића, зато сам био убијеђен да је и он. Један је и у Хагу био.