Јуче је била емисија на Хепију.
Били су ту Немања Девић, Горан Шарић и још двојица којих се не сећам.
Шарић је помињао Самарџића и случај хрватских историчара који су питали да ли сада они могу да рехабилитују Павелића. Очигледно је гледао емисију на Студију Б.
А у неком следећем тренутку је поменуо аматера историчара из Хрватске који још увек пише из угла Титовог комунизма и аматера историчара Самарџића.
Закључак да је истина негде између њих двојице. На шта су остали реаговали да је истина увек негде између.
Другим речима, постојала су "два антифашистичка покрета" бла, бла, бла трућ....
Da li je tacno da je ustaska emigracija planirala likvidaciju Rankovica? To je receno u seriji "Drug Marko".
(28-10-2023, 11:02 PM)Potporucnik1 Пише: [ -> ]До када је Калабић пратио Дражу у Црној Гори?
Почетком октобра 1942. вратио се у Шумадију.
Због чега сматраш да је ирелеванта Бирчанинова веза са енглеском обавјештајном службом у пучу ,за коју сам кажеш да је постојала ?
(02-11-2023, 08:19 PM)Ocaus41 Пише: [ -> ]Због чега сматраш да је ирелеванта Бирчанинова веза са енглеском обавјештајном службом у пучу ,за коју сам кажеш да је постојала ?
Дражи је штаб до почетка октобра био у Пољима код Мојковца, па тек после на Лису греду.
Самарџићу,да ли подржаваш провладину коалицију Двери-Заветници?
Раније си био близак Дверима,да ли си и даље?
(03-11-2023, 11:29 AM)ексрежисер Пише: [ -> ]Самарџићу,да ли подржаваш провладину коалицију Двери-Заветници?
Јесам. Што провладина? Где си ти?
(03-11-2023, 06:15 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ] (03-11-2023, 11:29 AM)ексрежисер Пише: [ -> ]Самарџићу,да ли подржаваш провладину коалицију Двери-Заветници?
Јесам. Што провладина? Где си ти?
Провладина,јер нису хтели да парафирају,да после избора,неће наступати са снс,а коалициони партнер им је сателит снс-а.
Ја не гласам задњих 10 година.Да је једна листа национална можда бих и изашао.Свестан свих њених мана.
Зашто je њемачка Команда југоистока понудила предају само четницима и западним савезницима, а не партизанима и Совјетима, у јесен 1944.?
Зато што је предаја Совјетима подразумевала необележену и масовну гробницу.
Нити је понуђена предаја Англоамериканцима, нити је предаја Совјетима значила масовну гробницу.