Да ли би неко од колега са форума био љубазан да ми слика стране 354,355,358,359,362,363,366 и 367 првог тома књиге Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета(тврди повез). У примерку који сам набавио ових 8 страна су не одштмпане и остали су само бели листови.
Г. Милославе, хтео сам да вас питам још за мајора Радослава Ђурића ако можете да кажете нешто о њему.
Да ли је истина да су Павле Ђуришић и Велимир Терзић размењивали писма током рата?
(31-08-2021, 09:33 PM)Антитоталитаран Пише: [ -> ]Да ли је истина да су Павле Ђуришић и Велимир Терзић размењивали писма током рата?
То је причао његов син у неком интервјуу.
(31-08-2021, 08:09 PM)Bojo Пише: [ -> ]Г. Милославе, хтео сам да вас питам још за мајора Радослава Ђурића ако можете да кажете нешто о њему.
Препорука књига ''Сура слобода'', случај мајора Ђурића расветљен до најситнијих детаља.
Нови интервју гдина Милослава на Балкан инфу
(31-08-2021, 06:24 PM)Filip Zivkovic Пише: [ -> ]Да ли би неко од колега са форума био љубазан да ми слика стране 354,355,358,359,362,363,366 и 367 првог тома књиге Генерал Дража Михаиловић и општа историја четничког покрета(тврди повез). У примерку који сам набавио ових 8 страна су не одштмпане и остали су само бели листови.
Ајде ових дана, видећу ја да ти то одрадим.
(01-09-2021, 09:23 AM)Mitic Пише: [ -> ]Нови интервју гдина Милослава на Балкан инфу
Gde je onaj klip sto postavi Sumadinac pre neki dan.
Ne mogu da ga nadjem nikako
Svih reka, i ne samo na Staroj planini.
Mozda nisi potpuno upucen u to sa kojim problemima se ljudi tamo suocavaju.
On je poreklom iz Toplog Dola, i zaista je posvecen.
Dosta je pomogao.
Sreo sam ga jednom prilikom, kratko smo popricali.
Veliki je car, kao lik, to mogu da kazem.
Ne vidim da je za sprdnju to sto se angazovao da pomogne ljudima.
(26-08-2021, 09:31 PM)Николај Пише: [ -> ] (26-08-2021, 10:22 AM)Monarhist Пише: [ -> ]Милославе, ево тврде неки црвени да су ослободили Приједор 6. септембра 1944., пре уласка Црвене Армије у Југославију. Још кажу да су четници са Немцима бранили град. Колико је то тачно?
Јесу али од Хрвата. У граду је била само хрватска посада - домобрани, усташе и жандарми. А један немачки батаљон (1. батаљон 383. пука легионарске 373. дивизије) је обезбеђивао рудник у Љубији. Када је пао Приједор, батаљон је добио задатак да се повуче у Босански Нови, што је и урађено. Дакле, није уништен како кењошу комунисти на Википедији.
Није ли и 373. легионарска дивизија била састављена већином од Хрвата?
Као и 369. и 392. легионарска дивизија.