(27-11-2017, 05:53 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ] (27-11-2017, 12:45 AM)Бенито Пише: [ -> ]Да ли ти је род овај Мирослав Самарџић? Пратиш ли његове радове о Југославији?
Ми смо сви род, само много далеки, можда 16. век.
Не пратим, шта има, дај неки линк...
Не могу да тражим. Углавном, Краљевина Југославија је била заостала, а онда " након величанствене победе НОВЈ" уследила је права модернизација. Већ до 48 стигли су предратни ниво, до 52 га вишеструко увећали, а од 52 до 62. године догодила се највећа модернизација у историји српског народа.
Не мораш да се стидиш.. Сви ми имамо будале у фамилији.

(27-11-2017, 06:41 PM)Бенито Пише: [ -> ]Не мораш да се стидиш.. Сви ми имамо будале у фамилији.
хахахаххахахахахха
Дуцијев колега.
Милослав и Радован са једне а Никола и Мирослав са друге стране.

И то смо дочекали. На квизу Столице, Срђана Динчића, 7-8 питање је било - против кога је била Немачка операција Моргенлуфт.
Видели смо Чичу на неким фотографијама како током рата разгледа неке врсте наоружања. Питање гласи: да ли је и шта је Дража током рата носио као лично наоружање? Да ли је Дража уопште био наоружан током рата?
Увек је носио службени пиштољ, а једно време и пушку коју му је поклонио Мекдауел.
Пиштољ се данас налази у Музеју БИА, у ствари два пиштоља.
Сад ми је један наш брат послао поруку да је Дража током рата носио:
Лугер ПО8
Колт 1911 А1
полуаутоматска пушка ЈУ ЕС М1
Да ли је то у музеју БИА?
Допуна:
А током рата је носио и:
Браунинг М-1903
и Валтер П38( овај пиштољ је поклонио Калабићу)
Самарџић је писао и кад је Дража једини пут током рата користио оружје. Ако се не варам када су комунисти нападали на Равну Гору 41.
Сад ми је јављено да се овај Дражин Валтер који је поклонио Калабићу, налази у поставци Војног музеја на Калемегдану. Има посвета: Мом чика Пери.
Исправка: пише: од чика Пере.
Значи да је Калабић поклонио Чичи тај пиштољ.
(02-12-2017, 05:32 PM)Перун Пише: [ -> ]Самарџић је писао и кад је Дража једини пут током рата користио оружје. Ако се не варам када су комунисти нападали на Равну Гору 41.
Не, то је било откобра 1943. око Прибоја, када су четнике истовремено нападали нацисти и комунисти, ВК је била у обручу.
(02-12-2017, 05:40 PM)Бенито Пише: [ -> ]Исправка: пише: од чика Пере.
Значи да је Калабић поклонио Чичи тај пиштољ.
Да, има то и документовано.
А они то користе као доказ да је Калабић издао.

Моја грешка. Пише дословце: чика Пери. Сад сам проверио, Дража је поклонио овог Валтера Николи.