(07-11-2017, 01:18 AM)Бенито Пише: [ -> ]Милославе, да ли си читао Авакумовићеву књигу коју је радио на основу грађе предратне Немачке, не могу тачног наслова да се сетим. Углавном, ту је пронашао доказ да је Јосип Броз Тито предратни сарадник Гестапоа. Не сећам да ли је Перо Симић користио ову књигу.
Нисам успео да нађем ту књигу.
Ништа ту није парадокс. Медведев, као познати совјетски историчар, писао је о томе пре тридесет година, а да не говоримо о руској емигрантској литератури.
А јесте ли знали да је царска Русија поделила земљу сељацима (бесплатно), а да су им комунисти ту земљу одузели?
У чланку са Спутњика, спомиње се да је у царској Русији сељацима дато право на приватну својину, а комунисти су спроводили своју конфискацију, национализацију итд.
Тако је било у Краљевини СХС током 1919. и 1920. Тада је спроведена аграрна реформа, само нисам упућен у детаље око економског плана
Не, код нас је то било још од Карађорђа. То после 1. св. рата је још једна реформа, за новоослобођене крајеве углавном.
У БиХ је аграрна реформа проведена, мислим 1921. Краљевина откупила од ага и бегова и подијелила кметовима. Мислим да је у те сврхе подигнут француски кредит. Тако се води исправна национална политика, јер су Срби великом већином били кметови. Нажалост, сада су Срби избјегли са територије Федерације БиХ приморани, да земљу коју им је Краљ купио, продају у бесцјење.
Данас се прича доста прича о хапшењу Ђенерала Михаиловића па ме интересује како је заправо текло хапшење.