Како без трунке доказа? Ајде, да се не расправљамо, пошто видим да те је ИСИС послао да нас убедиш у њихове измишљотине, остави ме ,бре, на миру. Ниси ми Ти једини пацијент.
Има један што ми је ономад послао читав елеборат о масовној гробници на Ади Циганлији, која и данас постоји, а нико неће да је отвори и истражи. И он је убеђен да је ту тело Драже Михаиловића.
Само је проблем што не постоји ниједан доказ да је Дража био у затвору на Ади Циганлији. Нити било ког доказа да је тамо убијен.
Ко није прочитао нека то учини, Самарџићев чланак Битка за Кочу.
Браво Милославе.
У који логор су Немци одвели Шкаву? Иначе, свака част за текст о Кочи!
(18-03-2020, 01:26 PM)Филип Ђукић Пише: [ -> ]У који логор су Немци одвели Шкаву? Иначе, свака част за текст о Кочи!
Нису га одвели у логор, већ нешто као програм заштите сарадника. Колико се сећам, нашли су му и неки посао тамо.
(18-03-2020, 08:00 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ] (18-03-2020, 01:26 PM)Филип Ђукић Пише: [ -> ]У који логор су Немци одвели Шкаву? Иначе, свака част за текст о Кочи!
Нису га одвели у логор, већ нешто као програм заштите сарадника. Колико се сећам, нашли су му и неки посао тамо.
Значи, као нека врста гастарбајтера. Јесу ли још неког послали са њим или је он једини случај?
Које је ово ордење на грудима мајора Цвјетичанина?
Да ли је он имао привилегију да током рата добије права одликовања?

(19-03-2020, 05:07 PM)ХраброСрце Пише: [ -> ]![[Слика: Screenshot-20200319-002334-com-google-an...outube.jpg]](https://i.postimg.cc/YL8pG8YW/Screenshot-20200319-002334-com-google-android-youtube.jpg)
Које је ово ордење на грудима мајора Цвјетичанина?
Да ли је он имао привилегију да током рата добије права одликовања? 
Боље питај неког ко се разуме у милитарије...
(18-03-2020, 01:26 PM)Филип Ђукић Пише: [ -> ]У који логор су Немци одвели Шкаву? Иначе, свака част за текст о Кочи!
Шкавовић је био недићевац.
Јован Шкаво био је пушкар у Ваљеву пре рата.
Пореклом је из Босне, где му је предак оженио Италијанку ( Ђенова ? ), а она је поставила услов да он узме њено презиме Scavo, што су мештани изговарали Шкаво.
Јован је стрељан 1946, а потом је већина родбине, презимену Шкаво додавала наставак - вић.
Занимљиво. Стварно ми је било чудно то презиме.
Господине Самарџићу, у књизи "Ратници Црне Руке" Славиша Павловић спомиње познанство између Мустафе Голубића и Драже Михаиловића. Такође каже да је Дража био припадник "Црне руке" и да је сведочио у корист Аписа. Да ли знате нешто о томе?
(20-03-2020, 03:09 PM)Марко Перић Пише: [ -> ]Господине Самарџићу, у књизи "Ратници Црне Руке" Славиша Павловић спомиње познанство између Мустафе Голубића и Драже Михаиловића. Такође каже да је Дража био припадник "Црне руке" и да је сведочио у корист Аписа. Да ли знате нешто о томе?
Михајловић је био један од оних који су одбили да сведоче?Није једини.Нити једини познат.